Hírek Simonka Györgyről

Ezt a gyűjteményemet Simonka György mentelmi jogának felfüggesztésével, 2018. október 29-én ‒ az anyag terjedelmére való tekintettel ‒ lezártam. Az „új folyamot” ezen az oldalon érheti el!

Tisztelt Olvasó! Ezt az oldalt folyamatosan frissítem, legfelül mindig a legszaftosabb Simonka-híreket lehet megtalálni. Az újságcikkeket, híradós anyagokat a legfontosabb, legérdekesebb részleteikkel ajánlom, alatta pedig feltüntetem az eredeti megjelenési hely linkjét „Forrás” megjelöléssel. Ha erre rákattint, akkor megtalálhatja a bővebb kiadást is. Információözön várja, csak győzze idővel és gyomorral! Ha pedig ezt az oldalt a közösségi portálokon megosztja, az elérhetőségét elküldi ismerőseinek is, akkor még több emberhez eljuthat Simonka Györggyel kapcsolatban az igazság. — Füvesi Sándor

* * *

Kiadta Simonkát az országgyűlés

2018. október 29. Forrás: RTL Klub.

Régóta tudtak Simonka üzelmeiről a Fideszben

„Egy vezető kormánypárti politikus ugyanakkor, mintha nem lett volna teljes mértékben meggyőződve Simonka György ártatlanságáról. – Már vártam, hogy elinduljon ez a büntetőügy. Azok után, amiket olvastam róla, egyáltalán nem lepett meg. Hadd ne kommentáljam bővebben – fogalmazott talányosan.”

2018. október 29. Forrás: nepszava.hu.

Felfüggesztették a fideszes Simonka mentelmi jogát

„A parlamenti képviselők hétfői ülésükön úgy döntöttek, felfüggesztik Simonka mentelmi jogát. A szavazás szerint: 163 igen szavazattal, egyhangúlag, ellenszavazat nélkül döntöttek így. Simonka György nem szólalt fel, amikor Kövér erről megkérdezte. A parlamenti döntés azt jelenti, Simonka György gyanúsított lesz.”

2018. október 29. Forrás: hvg.hu.

2018. október 29. Forrás: 444.hu.

Itt olvashatja a Simonka Györgyről szóló bizottsági előterjesztést!

Ide kattintson!

Mentelmi jog felfüggesztése, őrizetbe vétel, politikai bukás? – Véget érhet Simonka György pályafutása

„Nem csoda, hiszen Simonka a dél-békési választókerülete polgármestereit hűbéresként, csicskásként kezelte. Ha kellett, ordibált velük, ha kellett, megfenyegette őket, a sorba be nem álló települések pedig nem, vagy alig juthattak fejlesztési forráshoz. Többekkel beszélgetve az körvonalazódott, hogy sok itteni, Simonkát teljes mértékben kiszolgáló politikusnak lehetnek álmatlan éjszakái a képviselő meggyanúsítása miatt. Közéjük tartozhat Dávid Zoltán orosházi, Varga Gusztáv mezőkovácsházi, Nagy Béla medgyesegyházi, Garay Rita tótkomlósi polgármesterek, de Rajos István mezőhegyesi alpolgármester is.”

2018. október 29. Forrás: Magyar Narancs.

Léket kapott a Simonka-birodalom – Ugyanaz írta a pályázatokat, aki a Voldemort-ügyben

„Négy év nyomozás után Polt Péter legfőbb ügyész indítványozza Simonka György fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint bűnszervezetben csaknem másfél milliárdos költségvetési csalást követett el. Az eljárás adatai alapján az ügyészség azt állítja, hogy Simonkának a felülárazott uniós támogatások 45 százalékát kellett visszaosztani. (…)

Kérdés persze, hogy ha már oly sokáig zörgött a haraszt, akkor miért kellett mindennek föltárásához ennyi idő. A Simonka-ügy ugyanis lényegében egyidős Mengyi Rolandéval, aki ellen az elsőfokú bírósági ítélet heteken belül megszületik, és aki Simonkához hasonlóan agresszív és nyilvános módon élt vissza kormánypárti képviselői hatalmával, mandátuma pedig pusztán az anyagi haszonszerzését szolgálta.

A két ügy ugyanis egy tőről fakad. Simonka és Mengyi pályázatírója ugyanaz a nő, aki a belvárosi, ősfideszes Holbok Sándor-féle Public Sector Consulting tanácsadó cég alkalmazottja és a fiktív szövetkezeti pályázatok agytrösztje. A Mengyi-féle lehallgatási anyagok is lényegében megegyeznek a Simonka-üggyel, ő – Mengyi-Voldemorthoz hasonlóan – szintén szociális szövetkezeteket gründolt a térség foglalkoztatási gondjainak enyhítéséért, és ezt tetézte még különféle zsíros agrártámogatásokkal.”

2018. október 25. Forrás: 168 óra.

Harangozó Tamás az ATV-ben Simonka Györgyről

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, az MSZP parlamenti frakciójának vezetőhelyettese volt az ATV reggeli műsorának vendége, ahol Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő európai ügyészséghez való csatlakozásról szóló kezdeményezése mellett ‒ ide vágóan ‒ szóba került Simonka György is. A beszélgetés egy pontján pedig az én nevem is elhangzott, mint akit korábban feljelentett Simonka György rágalmazásért. Nem tartottam lényegesnek erről a tavalyi ügyről beszélni, mert nyilván az egész csak arról szólt, hátha rám tud Simonka ijeszteni, és abbahagyom a kritizálását. Másokkal, így Hadházy Ákossal vagy Bod Tamással együtt engem például 2017 januárjában azért jelentett fel, mert a honlapomon azt írtam róla, hogy az, hogy ő a választókerülete érdekében „harcolna” bármiért is, csak duma, minden tettét az vezérli, hogy neki személyesen jó legyen. Először a Központi Nyomozó Főügyészség ‒ gondolom, komoly erőforrást mozgósítva ‒ kiderítette, hogy a fuvesi.hu honlap, ahol ez megjelent, az én vagyok. Majd elindult a Budai Központi Kerületi Bíróságon előbb egy „dr. Hadházy Ákos és társai”, majd őt tőlünk elkülönítve egy „Füvesi Sándor és társai” című büntetőeljárás, amit pár hónap múlva a bíróság tárgyalás tartása nélkül, végzéssel le is zárt, azzal az indokkal, hogy véleménynyilvánítás volt. Azóta persze már ismerjük az ügyészség indítványát is Simonka György mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozóan, abban pedig más, súlyos vádak mellett ez áll: „Simonka György meghatározta azt is, hogy az egyes beruházásokat megvalósító cégek képviselői a nekik átutalt, vagyis felülárazott vállalkozói díj mekkora részét – általában 45 %-át – szolgáltassák vissza neki készpénzben.” Kíváncsi vagyok, hogy akkor most feljelenti-e rágalmazásért magát az ügyészséget is, mint ahogy korábban annyi mindenkit, aki egy rossz szót merészelt róla szólni vagy írni.

2018. október 23. Forrás: ATV.

Simonka Györgyről beszélgettek az ATV Civil a pályán című műsorában

2018. október 20. Forrás: ATV.

Élet-halál ura volt, most a vádlottak padja fenyegeti a Fidesz nagy fehér főnökét

„2017 márciusában letartóztatták Simonka üzlettársát, majd kiderült, hogy még egy ügyben nyomozás indult, ami érintheti Simonkát. Az is a DBMT-ről és EU-s pénzek lenyúlásának gyanújáról szólt, ezúttal a Magyarország és Románia sajtókapcsolatainak javítására osztott pénz került Simonka-közelbe, miközben a kiírók és a nyertesek között összeférhetetlenségi probléma volt. Hogy Simonka nem fogta vissza magát még ekkortájt sem, azt egyebek mellett EU-s pénzből épült helyi kerékpáros központ, vadasparkfejlesztés, iparipark-fejlesztés bizonyítja, eközben az akkor épp ellenzéki Magyar Nemzet egy 2015-ös szerelőcsarnok ügyét ásta elő.”

2018. október 19. Forrás: Index.hu.

Orbán csak egy lapos viccel válaszolt, amikor Simonka György gyanús ügyeiről kérdezték korábban a Parlamentben

„>>A kérdése kapcsán nem világos, hogy mit vár tő­lem, de azt szeretném előrebocsátani, hogy a Házban az ülésrendet nem én szabom meg, hanem a ház­elnök úr, ezért nem tudom a képviselőket szétültetni. Köszönöm megtisztelő figyelmét.<< Ezt válaszolta Orbán Viktor Hadházy Ákos kérdésére két éve. Az akkor még LMP-s képviselő arról a különös közbeszerzésről faggatta volna a miniszterelnököt, amiben a dél-békés megyei Pusztaottlaka, a tőle 220 kilométerre lévő Cece és Lajoskomárom is hajszálra ugyanolyan tenderen versenyeztetett meg egészségügyi szűrésekre három kiválasztott budapesti céget, amiknek a fő profilja nem is az egészségügy volt. Mindhárom esetben ugyanaz a cég, a Public Sector Kft. nyert, tenderenként 16 millió forintot osztottak így szét, uniós támogatásból. Különös véletlen, hogy az egymástól földrajzilag messze eső Pusztaottlaka és Cece volt polgármesterei, Simonka György és Varga Gábor a parlamentben éppen egymás mellett ültek. Hadházy szerint nem lehet másra gondolni, mint arra, hogy Simonka és Varga megbeszélték, ki nyerje a megbízásokat. Orbán erre válaszolt úgy, hogy ő nem ültetheti szét a képviselőket, egyébként a kormány zéró toleranciát hirdetett a korrupció ellen és a képviselő forduljon a hatóságokhoz.”

2018. október 19. Forrás: 444.hu.

Hiába a nyomozás, Simonkáék gond nélkül égethették az uniós pénzeket

„Bár a Legfőbb Ügyészség súlyos megállapításokkal tűzdelt közleményben tudatta, hogy bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények gyanúja miatt kezdeményezi Simonka György fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, valójában a jéghegy csúcsa lehet csak, amit a nyomozó hatóságok négy év alatt feltártak a kormánypárt Békés megyei erős embere körül.”

2018. október 19. Forrás: 24.hu.

Sokaknak lehet most álmatlan éjszakájuk a Simonka-ügy miatt

„Messzire érhetnek a fideszes politikus ügyének szálai – mondják Békés megyében. A képviselő a gyanú szerint milliárdos kárt okozott, de a vagyonnyilatkozata szerint már-már szegénynek tűnik.”

2018. október 19. Forrás: Népszava.

Hadházy Ákos az ATV-ben Simonka Györgyről

2018. október 18. Forrás: ATV.

Fetser János az ATV-ben Simonka Györgyről

2018. október 17. Forrás: atv.hu.

Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész

2018. október 17. Forrás: RTL Klub.

Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész

2018. október 17. Forrás: Hír Tv.

Indítvány Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére

„A bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként, Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztésére tett indítványt.”

2018. október 16. Forrás: Magyarország Ügyészsége.

Cégük felszámolásán is nyertek Simonkáék

„Egyre több a gyanúsított a fideszes politikushoz is köthető cégek ügyében, de közben Simonka köre jóval áron alul vásárolja fel a felszámolás alatt álló Magyar Termés Tész Kft. földvagyonát.”

2018. október 15. Forrás: HVG.hu.

„Már 29 gyanúsítottja van a Simonka György (44) fideszes képviselőhöz köthető Magyar Termés Tész Kft.-vel kapcsolatos büntetőeljárásnak, amely Polt Péter (65) legfőbb ügyész tájékoztatása szerint 973 millió forintos kárt okozott hazánk és az Európai Unió költségvetésének.”

2018. október 13. Forrás: Blikk.

Elengedhette a Fidesz zűrös politikusa kezét

„Megindult a felszámolás a Paprikakert Tész Kft ellen, csaknem egymilliárd forintot vasalnának be a cégen, a szegedi Vadasparkban, uniós pénzből felhúzott kalandparkra elköltött pénzt is vissza kell fizetniük. Ez már a második Simonka-közeli cég, amely megbukott, a Magyar Termés Tész Kft. ügyében 973 millió forintos költségvetési csalás miatt folyik nyomozás, de más, ehhez a körhöz tartozó cégeknél is vizsgálódnak.”

2018. október 10. Forrás: HVG.

Ilyen is van: a kormánymegbízott az ellenzéki képviselőnek adott igazat

„Az orosházi szocialista képviselőnek adott igazat a Békés megyei kormánymegbízott, a hivatal állásfoglalása szerint is válaszolnia kell a polgármesternek a testületi ülésen feltett kérdésre, akkor is, ha azt egy ellenzéki képviselő intézi hozzá.

„Még februárban tettem fel az ülésen a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség munkájával kapcsolatban, amelynek elnöke Simonka György, és amelynek az önkormányzatunk is tagja. Dávid Zoltán, polgármester, bár néhányszor megismételtem a kérdést, egyszer sem válaszolt” – magyarázta Füvesi Sándor, szocialista képviselő, miért is unta meg, hogy nem kapnak semmiféle tájékoztatást annak a szövetségnek a tevékenységéről, amelynek a város is alapítója.”

2018. október 5. Forrás: HVG.

Simonkáék 973 milliós kárt okoztak, de becsődölt cégük vagyona máris visszavándorolt hozzájuk

„Miközben tizenötre nőtt a gyanúsítottak száma a Simonka György fideszes országgyűlési képviselő tulajdonában álló Magyar Termés TÉSZ Kft.-t érintő büntetőeljárásban, a becsődölt társaság vagyona már vissza is vándorolt a kormánypárti politikus köréhez – derítette ki a 24.hu. Mindez több szempontból is érdekes, leginkább azért, mert Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatása szerint a vállalkozás összesen 973 millió forint kárt okozott Magyarország és az Európai Unió költségvetésének, amit a mai napig senki nem térített meg. Minden jel arra utal, hogy a Békés megyei fideszes politikus körének lett volna pénze rá, hogy enyhítse az okozott károkat, ám úgy látszik, inkább úgy döntöttek, nem hagyják csak úgy elkótyavetyélni korábbi tulajdonukat. Ez világlik ki abból, hogy a felszámolási eljárás alatt álló társaság több tízezer négyzetméteres ingatlan- és földvagyonának nagyobb részét a kormánypárti képviselő üzlettársaihoz és testvéréhez köthető társaságok vásárolták fel.”

2018. július 24. Forrás: 24.hu.

Jól jövedelmező cégekről beszélt 

„Jól jövedelmező családi vállalkozásairól beszélt Simonka György fideszes országgyűlési képviselő egy önkormányzati ülésen. Vagyonbevallása szerint azonban csak egyetlen cégben van 11 százalékos tulajdonrésze. Ez viszont nem jövedelmez jól, mert csaknem egymilliárdos adóssága miatt csődbe jutott, és ügyében költségvetési csalás miatt nyomoz az ügyészség. Hadházy Ákos független képviselő vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez, hogy kiderüljön: milyen jól jövedelmező családi vállalkozásait nem tüntette fel Simonka György a bevallásban.”

2018. július 10. Forrás: RTL Klub.

Simonka a Pride-ról: „Ezeknek a buzeránsoknak a többsége nem magyar”

„Szombaton volt a Budapest Pride felvonulás, a hangulat frenetikus volt, csak néhány mocskolódó gondolta úgy, megzavarja a menetet gyalázkodó bekiabálásokkal. Meg Simonka György. Ő a közösségi oldalára azt írta:

»Valahogy a Pride képeibe botlottam a telefonomon, kevésen múlott, hogy ne essen ki a kezemből a telóm. Szerintem, ezeknek a buzeránsoknak a többsége nem magyar ember! Ide jönnek provokálni. Ezt szó nélkül hagyni,…hát nem tudom. Szerintem: a családhoz igenis egy nő és egy férfi kell. A környezetemben élők, velem együtt óriási többségben gondolják úgy, hogy a házasság szentségét veszélyeztetik az ilyen deformált gondolkodású, nyílt színi provokációk.«”

2018. július 9. Forrás: HVG.hu.

Durván elszólta magát a fideszes politikus, emiatt még megütheti a bokáját

„Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Simonka György fideszes képviselő ellen, ugyanis a hivatalosan szinte nincstelen, egy kezességvállalás miatt 85 millió forinttal tartozó, végrehajtási eljárással terhelt kormánypárti politikus csúnyán elszólta magát arról, hogy milyen gazdasági érdekeltségei vannak. Az LMP-ből nemrég kilépett Hadházy szokásos, Korrupcióinfó címmel tartott sajtótájékoztatóján mutatott rá, hogy Simonka György Kardoskút önkormányzatának januári testületi ülésén vett részt és vallotta be, hogy jól menő cégei vannak. A fideszes országgyűlési képviselő a hivatalos jegyzőkönyv szerint azt mondta: »Pusztaottlakán vannak a családi vállalkozásaim, egész jó jövedelemmel, ezért egy kicsi falu lakosságának figyelembe vételével magas az adóbevétele.«”

2018. július 9. Forrás: 24.hu.

A tulajdonosok cserélődnek, az ingatlan használója állandó: Simonka György fideszes képviselő

„Ezért nem lehetett Simonka újkígyósi lakóingatlanában házkutatás 2016 nyarán – merthogy papír szerint ilyenje nincs.”

2018. június 27. Forrás: Magyar Narancs.

Egymás után gyanúsítják meg a fideszes Simonka György üzlettársait

„Tovább emelkedett a gyanúsítottak száma a Simonka György, Békés megyei fideszes országgyűlési képviselőt érintő nyomozásban – értesült a 24.hu. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) tájékoztatása szerint már 15 személyt hallgattak ki gyanúsítottként a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő bűnügyben. Az eljárás a többek közt a Simonka tulajdonában álló – mára felszámolás alá került – Magyar Termés TÉSZ Kft.-nél zajlik. A cégtulajdonosok közül korábban ketten is előzetes letartóztatásban voltak – mindketten a kormánypárti képviselő üzlettársai –, jelenleg viszont egy személy van házi őrizetben.”

2018. június 21. Forrás: 24.hu.

Korrupcióinfó: klónozott tanulmányokkal kaszált a fidesz-közeli tanácsadó cég

„Nem bűncselekmény, hogy a Voldemort-ügyben is érintett Public Sector Consulting több településnek is eladta szóról szóra ugyanazt a tanulmányt – ezt állapította meg a NAV, és meg is szüntette a nyomozást.”

2018. május 5. Forrás: Átlátszó.hu.

Százmilliókat költhet el Békésben egy lepukkant bódéba bejegyzett alapítvány

„Alig egy hónapon belül 13 közbeszerzést bonyolított le egy Békés megyei alapítvány, amelyet éveken át Simonka György fideszes parlamenti képviselő rokonai és barátai vezettek. Korábban is százmilliókról döntött, most is ebben a nagyságrendben fog, székhelye mégis egy lerobbant és elhagyottnak tűnő bódé.”

2018. április 23. Forrás: HVG.

Simonka György-pólónak örülhettek a battonyai román ovisok

„Az ajándékért meg is kellett dolgozni.

Nem panaszkodhatnak a battonyai Román Általános Iskola és Óvoda ovisai: a körzet fideszes képviselőjelöltje, a fideszes Simonka György a saját Facebook-címével díszített fehér pólókat ajándékozott nekik.

A fehér pólón ízlésesen, nem hivalkodóan, de mégis markánsan megjelenik a facebook.com/simonkagy felirat, valamint a lájkolás jele. Nem minden gyereknek járt azonban a nagyvonalú ajándékból: tizenhat iskolás, és öt óvodás részesülhetett belőle, mégpedig az adventi rajzpályázaton való részvételükért.

A kicsiket az óvoda nevelői akkurátusan lefényképezték egytől egyig a pólóval, és fel is tették a Facebookra. Itt megtekinthető a gyermekek örömeitt pedig a Simonka György kezei között eltűnt egymillliárd forint közpénzről olvashatnak.”

2018. március 3. Forrás: hvg.hu.

Farkastól Simonkáig: Polt Péter egyenválaszokkal rendezte le Hadházy kérdéseit

„Dél-Békésben Simonka Györgyhöz köthető szervezetek nyertek uniós pénzeket, amiket aztán nem szabályszerűen használtak fel. A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány valódi tevékenysége igazi talány. Papíron idősek szociális ellátásával foglalkozik, de gond nélkül nyertek egészségszűrési tevékenység, családi életvitelt támogató életvezetési és tanácsadási szolgáltatások végeztetésére is pénzt uniós forrásból. Ajánlatkérőként az alapítvány rendszerint ugyanazt a néhány céget hívta meg ajánlattételre, akiknek kompetenciája erősen megkérdőjelezhető volt, a projektek végrehajtására az idő pedig jellemzően gyanúsan rövid volt – vetette fel Hadházy Ákos.
A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány, továbbá települési önkormányzatok által megvalósított egészségfejlesztési pályázatok kivitelezése ügyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága nyomoz, a határidő 2018. június 10-e, ami meghosszabbítható. Felelősségre vonás eddig nem történt, „az ügyről a nyomozás érdekeire tekintettel további tájékoztatás nem adható” – válaszolta Polt Péter.”

2018. február 13. Forrás: HVG.

A fideszes sofőr és Növényi Norbert százmilliós tornaórái

„Kétszázötvenmillió forintos uniós támogatást nyert el karácsony előtt Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó Békés megyei alapítványa, amelynek kuratóriumában ott ül Simonka György fideszes országgyűlési képviselő bizalmasa – tudta meg a Magyar Nemzet. Növényi és Simonka barátsága régi és közismert: az olimpikon 2014-ben verset is írt a politikus dicsőítésére. Ám – a jelek szerint – kapcsolatuk még inkább elmélyült, ugyanis a sportoló által 2014-ben alapított Növényi Norbert Tehetséggondozó Alapítvány kuratóriumában feltűnt Baráth Richárd, aki Simonka jobbkeze. Asszisztensi, illetve sofőri feladatai mellett Baráth társtulajdonos, valamint tisztségviselő több, Simonka érdekeltségébe tartozó cégben. Így nem véletlen, hogy Növényi alapítványának székhelye ugyanarra a Békés megyei Csanádapácán lévő címre van bejelentve, mint amit Baráth saját lakcímeként adott meg a hivatalos cégjegyzékben.”

2018. február 12. Forrás: Magyar Nemzet.

Cégtemetőnek tűnik, mégis újabb százmilliókat kap a lepukkant pusztaottlakai park

„Az elmúlt években közpénz-százmilliókat kapott a Pusztaottlaka melletti Likefest Parkban néhány Simonka György fideszes képviselőhöz köthető cég, de több közülük a felszámolás sorsára jutott vagy annak küszöbén áll. Ezért is érdekes, mire költik majd itt az újabb közpénzesőt.”

2018. február 8. Forrás: HVG.

Simonkánál szinte semmi sem változott
„A fideszes, aki ellen hatósági eljárás zajlik, nem sokban változtatott vagyonnyilatkozatán. Csupán a készpénze lett kevesebb egymillióval.”

2018. február 1. Forrás: HVG.

Simonkáék minden álma valóra válik
A fideszes politikus köre ismét meglepő célra kap százmilliókat

„A látszatra azonban nem adtak. Az alapítvány hivatalos képviselője ugyanis 2012-ben Tóth Renáta volt, aki nem más, mint Simonka György unokatestvére, de helyet kapott a kuratóriumban a politikus üzlettársa és barátja, Uhrin András is. Továbbá az sem mellékes, hogy alapítvány létrehozásában szerepe volt a Simba Hungary Kft.-nek, amit Simonka alapított és vezetett éveken át. Éppen ezért érdekes, hogy a Simba Hungary Kft. volt az egyik cég, amit az alapítvány meghívott a pályázatra. Igaz, végül nem ez a társaság nyert, hanem a Család-Tour Kft., de a kapcsolat itt is kimutatható: a céget Uhrin András vezette, a tulajdonosok közt pedig megtalálható volt Simonka felesége és édesanyja is, sőt később Tóth Renáta is. Vagyis Simonkáék gyakorlatilag maguknak osztották a pénzt…”

2018. január 11. Forrás: Magyar Nemzet.

Munkabeszámolóba bújtatva fényezi magát a fideszes képviselő

„Saját újsággal népszerűsíti magát Békésben a csalásgyanús ügybe keveredő fideszes politikus. Simonka György választókerületének minden háztartásába eljuttatta munkabeszámolónak titulált lapját. A Dél-Békés jobban teljesít című kiadványban szereplő fotók például azt mutatják, ahogy a politikus cukorkát osztogat, vagy óvodás gyerekekkel szerepel egy ünnepségen. Hogy mennyibe került mindez, és ki fizette, azt nem tudni. Simonka György cukorkát osztogat, Simonka György óvodás gyerekekkel egy ünnepségen, Simonka György a saját újságjában. A fideszes képviselő külön újsággal, a Dél-Békés jobban teljesít című lappal lepte meg választókerülete 90 ezres lakosságát karácsonyra.”

2017. december 21. Forrás: Hír Tv. Video itt!

Kétes fideszes üzlet: fordulat a nyúlketrecgate-ügyben

„Ha már Simonka György neve is felmerült, említésre méltó, hogy a Farm-Energy Logistic Kft.-ben tulajdonrésszel rendelkezik a Breton Kft. is, utóbbi társaság a Simonka nevével összeforrt Magyar Termés TÉSZ Kft.-ben is tulajdonos. Ez a cég összesen 973 millió forint kárt okozott Magyarország és az Európai Unió költségvetésének – közölte nemrég Polt Péter legfőbb ügyész. A céget érintően egyébként a Központi Nyomozó Főügyészség folytat nyomozást költségvetési csalás gyanúja miatt. További hasonlóság Simonka és Varga között, hogy az utóbb említett kormánypárti politikushoz is köthető cégcsoport egyes tagjaival szemben is nyomozás folyik.”

2017. december 18. Forrás: Magyar Nemzet.

Működő orbánizmus: a saját törvényeikre is nagy ívben tesznek

„A pályázati eljárásban a Körös-Maros Nemzeti Park által a legmagasabb pontszámot elért Ottlakán János állandó lakcíme egy pusztaottlakai címre szól. A 27 éves fiatalember a békéscsabai Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskolában végzett. Agrárvégzettsége tudomásunk szerint nincs. Ami ennél is meglepőbb, a tíz évre elnyert 30 hektáros földterülettől távol, Anglia második legnépesebb városában, Birminghamban él és dolgozik. Facebook-oldala szerint földijének, Simonka György fideszes országgyűlési képviselőnek az elkötelezett híve. A 2014. áprilisi parlamenti választás előtt néhány nappal „Hajrá, Simonka György, mi rád szavazunk!” bejegyzést tett és fotót is mellékelt hozzá.”

2017. december 18. Forrás: Magyar Narancs. Bod Tamás írása.

Ahol a postás is piros Alfa Romeón jár

„2013-ban írta ki az állam a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. használta földekre a bérleti pályázatokat a Földet a gazdáknak programban. Ekkor Simonka György, a térség országgyűlési képviselőjének ismerősei, rokonai közül is pályázatokat nyertek a földrészletek bérletére. Ráadásul, a földek egy részét megvásárolhatóvá is tették, 2015-ben árveréseket is tartottak országszerte, így a mezőhegyesi földeket is kiírták licitre. Ekkor megmozdult mindenki, aki élt és mozgott, és aki úgy látta, küszöbön áll a birtok szétesése.”

2017. november 27. Forrás: HVG.

Mezőhegyes visszanyerheti a régi fényét

„Az említett, értékalapú, végső soron az ország érdekeit előtérbe helyező mezőhegyesi megoldás felvázolt történetét hitelesíti az is, hogy a Magyar Tudományos Akadémián tartott ünnepélyes aláíráson készült képeken – hogy, hogy nem – nem láthattuk felbukkanni Simonka György országgyűlési képviselőt. Némi előzmények ismeretében arra is gondolhatunk, hogy meg se hívták oda, ám az sem zárható ki, hogy sértődöttségből a távolmaradásával tüntetett. Ez utóbbi eset nem is igényelhetett (volna) számára különösebb szervezést: a MTA székházából – nem úgy, mint például egy tárgyalóteremből – orvosi igazolás nélkül is távol maradhat bárki…”

2017. november 15. Forrás: Vitalap.hu.

Percekig szívatták Hadházy Ákost a Parlamentben

„…Hadházy Ákos azzal állt elő, hogy igenis kéri mentelmi jogának felfüggesztését, mert bíróság előtt akar helyt állni a szavaiért, be akarja mutatni 'mi az a buli, amit a Simonka-család elkövet'. Nem én akarok a mentelmi jogom mögé bújni, ő akar az én mentelmi jogom mögé bújni – ezt mondta Hadházy.”

2017. november 13. Forrás: Hír24.hu.

Simonkának fájt a térde, ezért nem ment el a tárgyalásra

„Tényleg fájt a térde, ezt mondta kedden Híradónknak a fideszes Simonka György. Erre hivatkozva nem ment el annak a rágalmazási pernek a tárgyalására, amelyet ő maga indított az Együtt képviselője, Bod Tamás ellen. Az ellenzéki politikus szerint Simonka megfutamodott, és bár a tárgyalásra nem ment el, Facebook bejegyzései szerint aktívan töltötte az időt. Simonka beszélt az egykori cége ügyében zajló nyomozásról is.”

2017. november 1. Forrás: RTL Klub.

2017. október 30. Forrás: RTL Klub.

Simonka orvosi felmentést kapott saját tárgyalása alól

„Gyáva és hazug Simonka György, mert egy megkérdőjelezhető igazságtartalmú orvosi igazolással menti ki magát a számára egyre kényelmetlenebbé váló perből, azzal, hogy neki teljes pihenésre van szüksége legalább 5 és 7 napon keresztül és az összes más rendezvényen, eseményen megjelenik, csak a bíróságra nem jön el”

2017. október 30. Forrás: Hír Tv.

A nyúlon túl
„Miért jár be a Parlamentbe, ha a pártját autoriter miniszterelnök vezeti, így gondolkodás helyett csak gombok nyomogatása a feladata? A fideszes képviselők két gombnyomás között a lopás fortélyait tanítják egymásnak. Így fordulhatnak elő az alábbi hajmeresztő, hihetetlen és elképesztő azonosságok a Pusztaottlaka körüli Dél-Békés és az onnan 200 km-re levő Cece körüli Dél-mezőföld országgyűlési képviselői körüli céghálózatok között. Simonka György és Varga Gábor EGYMÁS MELLETT ÜLNEK A PARLAMENTBEN ÉS SZINTE TÜKÖRKÉPKÉNT ALAKULT KI KÖRÜLÖTTÜK AZ UNIÓS PÉNZEK LESZÍVÁSÁRA ALAKULT ROKONI CÉGHÁLÓ. A KÉT, EGYMÁSTÓL TÖBB SZÁZ KM-RE LEVŐ CÉGHÁLÓ RÁADÁSUL TÖBB PONTON ÖSSZEÉR. POLT PÉTER VÁLASZÁBÓL KIDERÜL, HOGY A VARGA KÖRÜLI CÉGHÁLÓZATBAN IS VANNAK NYOMOZÁSOK  (bár további információt nem adott, de INFORMÁCIÓINK SZERINT MINDKÉT CÉGHÁLÓZAT TAGJAI VOLTAK MÁR ELŐZETES LETARTÓZTATÁSBAN.)”

2017. október 26. Forrás: Hadházy Ákos korrupcióinfoja.

Közpénzből gazdagodnak a Simonka-közeli fideszes képviselő rokonai, az ügyészség már nyomoz

„Bonyolult cégháló segítségével nyert hazai és uniós támogatásokat Varga Gábor családja. De hol vannak a nyulak? A napokban a legfőbb ügyészre hivatkozva arról számolt be az Index.hu, hogy Varga Gábor, Fejér megyei fideszes országgyűlési képviselő családjához köthető cégek ügyei után nyomoz az ügyészség. Polt Péternek korábban az LMP-s Hadházy Ákos sorolt fel több céget azzal a kérdéssel, hogy azok közül valamelyik kapcsán merült-e fel a közelmúltban valamilyen bűncselekmény gyanúja. A 13 vállalkozást tartalmazó listán olyan cégek is szerepelnek, amelyek egyszerre köthetők Varga Gábor és fideszes képviselőtársa, Simonka György köréhez, így nem kizárt, hogy mindkét politikus környezete érintett lehet az eljárásban.”

2017. október 26. Forrás: Magyar Narancs.

Rendőrt hívtak az RTL stábjára

Video megtekinthető itt!

2017. szeptember 27. Forrás: RTL Klub.

Felcsúti reflexek – Beléptek Simonka György birodalmába, máris igazoltatták őket

„Forgatni mentek Pusztaottlakára, de a rendőrök résen voltak!”

2017. szeptember 17. Forrás: Magyar Narancs.

Kiengedték a börtönből Simonka György üzlettársait

„Miközben továbbra sem világos, hogy Simonka Györgyöt, a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselőjét indítja-e a kormánypárt a 2018-as választáson – megadva ezzel neki az esélyt arra is, hogy kivonja magát egy esetleges büntetőeljárás hatálya alól –, úgy látszik, átmenetileg a politikus már meggyanúsított üzlettársai is fellélegezhetnek.

A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanis kiengedtek az előzetes letartóztatásból két gyanúsítottat – Simonka György cégtársait –, akit a fideszes politikust is érintő büntetőeljárásban eddig fogva tartottak. A költségvetési csalás gyanúja miatt indult eljárásban eddig 13 személyt gyanúsítottak meg. A közelmúltig ketten voltak előzetesben, ám nemrég lakhelyelhagyási tilalomra módosult a velük szemben alkalmazott kényszerintézkedés. Kulcsfontosságú tényező az ügyben, hogy nemrég Hadházy Ákos, az LMP társelnöke parlamenti kérdésére Polt Péter legfőbb ügyész nem tagadta, a Központi Nyomozó Főügyészség által folytatott nyomozás Simonka rokonainak és cégeinek érintettségével zajlik.

Megkerestük a képviselőt – akit egyébként véd a mentelmi jog, vagyis őt még bizonyosan nem hallgathatták ki a nyomozók –, hátha megtudott valamit üzlettársaitól a nyomozás részleteiről.

Simonka György ugyanakkor azt állította, hogy semmit sem tud a büntetőeljárásról, őt nem értesítették, és semmilyen hivatalos dokumentumot nem kapott az ügyben.”

2017. szeptember 15. Forrás: Magyar Nemzet.

A Fidesz bízik Simonkában

2017. szeptember 15. Forrás: RTL Klub.

Felpörgetett propaganda: kinyomtatta saját Facebook-posztjait Simonka György, és ingyen terjeszti az életművét

„Tegnap óta sírnak a fák, Simonka elvtárs!”

2017. július 19. Forrás: Magyar Narancs.

Flancolás a parlamenti munka, de a fizetést felveszik

„Bár Simonka nem beszél sokat, a kormánypárti politikusról rendre kiderül valami. Például, hogy rokonai rossz helyre építettek fel uniós pénzből egy szerelőcsarnokot. Vagy hogy egyik, felszámolás alá került cége majdnem egymilliárdos kárt okozott a költségvetésnek. Aztán: kerékpárosközpontot építtet oda, ahol bicikliút sincs, Simonka szerint azonban mindez csak a sajtó lejáratókampánya, ő büszke és cselekvő ember, a parlamenti munkát – bár a képviselői tiszteletdíját felveszi – flancolásnak tartja.”

2017. július 15. Forrás: Hír Tv.

Benőtte a gaz az uniós álberuházást

„…a pályázati adatok alapján a csarnok megépítésének egyik fő célja három új munkahely megteremtése volt. Azonban minden jel szerint senki sem dolgozik a telephelyen. Az évek során számtalanszor nevet változtató Mentor Menedzsment Kft. tulajdonosi körében egyébként Simonka György rokonai, ismerősei és üzlettársai is feltűntek, köztük a kormánypárti politikus felesége és édesanyja is.”

2017. június 30. Forrás: Magyar Nemzet.

Félreolvasták a térképet Simonkáék

„Úgy tartja a mondás: csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Talán ez lehet a magyarázata annak, hogy egy Simonka György fideszes országgyűlési képviselőhöz köthető cég 'tévedésből' Békéscsabán épített fel egy szerelőcsarnokot, noha arra kapott uniós pályázati forrást, hogy Medgyesegyházán hajtsa végre a beruházást. A Likefest Kft. 60 millió forint brüsszeli pénzt nyert 2014-ben arra, hogy a dél-alföldi régióban, medgyesegyházi telephelyen korszerű szerelőcsarnokot építsen fel, ahol gépjárművek, kamionok, mezőgazdasági gépek javítását, karbantartását, felújítását fogja végezni. A kormányzati pályázati portálon ma is fellelhető adatok alapján a társaság külön kiemelte, hogy a fejlesztésnek munkahelyteremtés is a célja, ugyanis a szerelőcsarnokba három új alkalmazott felvételét tervezik.”

2017. június 29. Forrás: Magyar Nemzet.

Csaknem egymilliárdos kárt okozott

„Majdnem egymilliárd forintos kárt okozott a magyar és az európai uniós költségvetésnek az egykor Simonka György fideszes képviselő résztulajdonában lévő cég. Mindezt Polt Péter legfőbb ügyész válaszolta Hadházy Ákos, az LMP társelnökének kérdésére. Az ügyészség költségvetési csalás miatt nyomoz, a fideszes képviselő személyével szoros összefüggésben. Ketten már előzetesben vannak.”

2017. június 11. Forrás: RTL Klub.

Közel egymilliárd forint kárt okozott Simonka György cége

„Összesen 973 millió forint kárt okozott Magyarország és az Európai Unió költségvetésének a Magyar Termés TÉSZ Kft., vagyis az a társaság, amelyik Simonka György, a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselőjének tulajdonában van – derült ki a Legfőbb Ügyész parlamenti válaszából. Polt Pétert Hadházy Ákos, az LMP társelnöke kérdezte arról, hogy hol tart a nyomozás a kormánypárti politikus és családja érdekeltségébe tartozó – mára egyébként felszámolás alá került – vállalkozásnál. A tájékoztatásból az is kiderült, hogy a csaknem egymilliárd forintos kárt eddig nem térítette meg senki, s az összeg a nyomozás során akár emelkedhet is. A Központi Nyomozó Főügyészség egyébként költségvetési csalás gyanúja miatt folytat nyomozást Simonka György rokonainak és cégeinek érintettségével. A kormánypárti képviselőt viszont védi a mentelmi joga.”

2017. június 9. Forrás: Magyar Nemzet.

Hadházy Ákos írásbeli kérdése a legfőbb ügyészhez

Letöltés (PDF, 68KB)

Forrás: Parlament.hu

A legfőbb ügyész válasza

Letöltés (PDF, 52KB)

Forrás: Parlament.hu

Kétes helyre kerül az uniós támogatás

„Tavaly októberben, idén januárban, márciusban és áprilisban is végrehajtást rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal annál a Békés megyei egyesületnél, amely hamarosan 250 millió forint uniós forrásból épít kerékpáros-túraközpontot Pusztaottlakán – értesült lapunk. Bár az adóhivatal által kibocsátott végrehajtási határozatok már nem hatályosak, szakértők szerint mindenképpen aggályos, hogy egy olyan szervezet jut brüsszeli pénzhez, amelynél fél év alatt négy eljárás is indult. (…) Az sem mellékes körülmény, hogy a tavaly alapított egyesület elnöke nem más, mint Simonka György fideszes országgyűlési képviselő egyik üzlettársa, aki a politikushoz és rokonaihoz köthető cégek többségében is tulajdonos. Továbbá az sem kizárt, hogy a férfi érintett abban a nyomozásban, amit a Központi Nyomozó Főügyészség a kormánypárti képviselő rokonainak és cégeinek érintettségével költségvetési csalás gyanúja miatt folytat.”

2017. június 9. Forrás: Magyar Nemzet.

Kerékpáros centrum épül 250 millió forintért és majdnem félmilliárdért újítják fel a helyi vadasparkot Pusztaottlakán.

„A mindössze 370 lakosú dél-békési településre összesen 1,3 milliárd forint uniós támogatás érkezik. A Fidesz szerint mindez csak azt jelenti, hogy Simonka György helyi kormánypárti képviselő, a település volt polgármestere jól teszi a dolgát. Az Együtt viszont azt állítja: a felesleges uniós beruházások csak arra jók, hogy Simonka üzleti körét gazdagítsák.”

2017. június 5. Forrás: RTL Klub.

Bicikliút nincs, de kerékpárosközpont lesz Pusztaottlakán
„Pusztaottlakára még kerékpárút sem vezet, mégis lesz hamarosan biciklisközpont uniós pénzből. Negyedmilliárdos beruházást visz a falujába Simonka György fideszes politikus, akinek gyanús cégügyei miatt még tart a rendőrségi nyomozás.”

2017. június 3. Forrás: Hír Tv.

Negyedmilliárd landol a pusztában

„Úgy látszik, mágnesként vonzza az európai uniós forrásokat a 370 fős Pusztaottlaka, vagyis az a dél-békési község, ahol korábban Simonka György fideszes országgyűlési képviselő volt a polgármester. Néhány hete született ugyanis az a döntés, hogy az eddig elnyert brüsszeli pénzek után további 1,3 milliárd forint támogatás érkezik Pusztaottlakára. Mégpedig az unió Terület- és településfejlesztési operatív programjának (Top) forrásaiból. Ugyanakkor a Viharsarokban található apró településre áramló milliárdok a siker és a gyarapodás helyett sokkal inkább arra szolgálnak szemléletes példával, hogy az ingyenpénz elköltésekor egyáltalán nem szempont az észszerűség.

Ezt támasztja alá az is, hogy hamarosan 250 millió forintból épülhet kerékpáros-túraközpont a Békés megyei községben. A beruházás nemcsak azért érdekes, mert Pusztaottlakának és környezetének nincs jelentősebb turisztikai vonzereje, hanem azért is, mert a környező települések között nem épült ki megfelelő kerékpárút-hálózat sem. De ez még nem minden, a TE-kerj Békésben! nevű projekt megvalósítására a Szent György – Jövő Építő és Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület kapott negyedmilliárd forintot.”

2017. május 31. Forrás: Magyar Nemzet.

Újra egymásnak feszültek a Békés megyei fideszesek

„Nem csitulnak az indulatok a Békés megyei Fideszben: a Simonka-botrány miatt a múlt év végén kitört kormánypárti belháború után úgy tűnik, újabb frontvonalak nyíltak a helyi Fideszben. Kiderült ugyanis, hogy nem a Simonka György országgyűlési képviselőt érintő nyomozás az egyetlen, ami a Viharsarokban a Fideszhez köthető. Egy másik ügyben hamarosan vádat emelhet a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség. Ezt a legfőbb ügyész közölte hétfői parlamenti válaszában Tóth Bertalan szocialista képviselő kérdésére. Polt Péter tájékoztatása alapján négy gyanúsítottja van Békés megyében a Helyi Termék Gazdaságfejlesztő Klaszter Kft.-nél költségvetési csalás miatt indult eljárásnak. Az ügyben az adóhivatal április végén javasolt vádemelést.”

2017. május 24. Forrás: Magyar Nemzet.

„Körbelövi” az ügyészség Simonkát

„…a nyomozást lefolytató Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) semmit nem hajlandó elárulni az ügy részleteiről, ugyanakkor Polt Péter parlamenti válaszában nem tagadta, hogy a nyomozás Simonka rokonai, jelenlegi és korábbi cégei érintettségével folyik.”

„A becsődölt társaság a Magyar Termés TÉSZ Kft. volt, amely milliárdos adósságot halmozott fel. Ebben a cégben üzlettársa Simonkának az a férfi is, akit februárban tartóztattak le. Tőle korábban interjút is próbáltunk kérni a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán keresztül, ám nem vállalta a nyilatkozattételt.

A legfőbb ügyész tájékoztatása miatt tegnap megkerestük Simonka Györgyöt, akinél arról érdeklődtünk, hogy tudja-e, kik vannak előzetes letartóztatásban, illetve kiket gyanúsítanak csalással, ám azt állította, hogy semmiről sem tud, majd letette a telefont. Az viszont biztos, hogy őt egyelőre nem hallgatták ki, védi ugyanis mentelmi joga.

A Magyar Nemzet információi szerint egyébként a szóban forgó büntetőeljárásban számtalan házkutatást tartott már az ügyészség, ezeket kihallgatások és kényszerintézkedések követték. Korábban az Index helyi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Simonka György újkígyósi ingatlanában is volt házkutatás. A KNYF akkor is azt közölte, hogy nem áll módjában tájékoztatást adni, ugyanakkor nem tagadta az értesülést. Simonka viszont igen, azt állítva, hogy nem zajlott nála semmilyen házkutatás; butaság, amit a portál írt. Ezt vélhetőleg azért mondhatta, mert az ingatlan addigra már nem volt az ő tulajdona.”

2017. április 28. Forrás: Magyar Nemzet.

Az ügyészség nem kérte Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését

„Hadházy Ákos írásbeli kérdést nyújtott be Polt Péternek, amelyben arról érdeklődött, hogy folyik-e nyomozás Simonka György rokonai, jelenlegi és egykori cégei érintettségével. Polt Péter az ügyészség honlapján közzétett válaszában arról ír, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt eddig tizenegy embert hallgattak ki, hárman jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak.”

2017. április 26. Forrás: 168 óra.

Az arcátlanság netovábbja!

„A jegyzőkönyvek elképesztő részleteket árulnak el arról, hogy HOGYAN PRÓBÁLTÁK KAPKODVA TELJESÍTENI AZ “INDIKÁTOROKAT”, azaz résztvevőket varázsolni az idióta, mondvacsinált programokra. A projektmenedzser világossá teszi, hogy EREDETILEG EGY ÉVES PROGRAMOT TERVEZTEK (2014.11-2015.11) DE VALÓJÁBAN CSAK 2015.03-BAN KEZDTEK KÉSZÜLŐDNI, AZ IGAZI PROGRAMOK PEDIG CSAK 2015 SZEPTEMBERBEN INDULNAK, DE NOVEMBERBEN IS ARRÓL PANASZKODNAK, HOGY NAGYON KEVESEN AKARNAK RAJTUK RÉSZT VENNI. (Külön panaszkodnak, hogy az egyházak nem hajlandóak részt venni a vircsaftban. Ennek ellenére az uniós ciklus zárása előtt néhány nappal még hozzájuk dobott 200 milliót a kormány.
Végül az összes pénzt kifizették, az utolsó pillanatban (karácsonykor) érkezőt is. A melléklet alapján könnyen elképzelhető, hogy itt is a hamis jelenléti ívekhez folyamodtak.

Néhány idézet a jegyzőkönyvekből
“Pusztán azért döntöttünk emellett a megoldás mellett, mert nagyon rövid a projektidőszak. Azt látjuk, hogy bizonyos programok viszonylag nehezen működnek. A héten, szerdán 4 településen jártam egy programelem megvalósulását nyomon követni, ellenőrizni. Azt tapasztaltam, hogy nagyon változó a részvétel. Battonyán duplájára teljesítették az elvárt indikátorszámot, más településen körülbelül 10 %-ra. ” (Krisztován Anna projektvezető)
“A közös probléma előttünk ismert, hogy erre a projektre, amikor az előző Többcélú Társulás benyújtotta a pályázatát, akkor azt gondoltuk, hogy 12 hónapnál több áll a rendelkezésre. Most pedig lehet látni, hogy 7-8 hónap áll rendelkezésre a megvalósításhoz. A fő gondot ez okozza” Varga Gusztáv kistérségi elnök”

2017. április 13. Forrás: Hadházy Ákos korrupcióinfoja.

Nemzeti konzultációt indít Simonka Györgyről az Együtt képviselője

„Tudta, hogy Simonka György a rendszerváltás óta eltelt közel 30 évben az egyetlen olyan országgyűlési képviselő, akinek a tiszteletdíja nagy részét végrehajtás miatt levonja az Országgyűlés Hivatala?

Tudta, hogy Simonka György az első Békés megyei országgyűlési képviselő az elmúlt 27 évben, akivel szemben végrehajtást rendeltek el?

Tudta, hogy Simonka György az első olyan képviselő, aki nemcsak a jövedelmét, hanem tartozásait is el akarta titkolni? (Az ellene folyó végrehajtást a Blikk újságírói perelték ki.)

Tudta, hogy Simonka György az első olyan viharsarki politikus, akinek az üzlettársa előzetes letartóztatásban van?”

2017. március 23. Forrás: Magyar Narancs.

Simonka György papíron szegény, de luxusautót bérel

„Mivel Simonkának más bevallott havi jövedelme nincs, így Békés megye fideszes erős emberének ma 143 ezer forintból kellene megélnie. Azonban Simonka 2016-os vagyonbevallásból az is kiderül, hogy a képviselő egy luxusautót, egy Volkswagen Phaeton-t lízingel. Az évek óta nem gyártott modellt egykor listaáron 25 millióért árulták, piaci vélekedések szerint a luxusverda utolsó szériája most úgy 8-10 millió forintot is érhet. Ebben az esetben a havi lízingdíj egy hároméves konstrukciónál 150-200 ezer forint körül lehet havonta. Ha a képviselő beéri egy rozzantabb Phaetonnal, amit 1-3 millió forintért kínálnak az interneten, úgy csak 60 forint ezer körüli a lízingköltség.”

2017. március 11. Forrás: Népszava.

Végrehajtás miatt tiltják le Simonka fizetését – ennyiből kell megélnie

„Havi alig 142,5 ezer forintból kénytelen megélni a Blikk számításai szerint Simonka György fideszes politikus. A képviselői tiszteletdíjára ugyanis végrehajtást rendeltek el, így bírósági letiltás miatt az Országgyűlés Hivatala kénytelen levonni a fizetése nagy részét. Mindezt abban a perben árulta el a hivatal, amelyet a Blikk újságírója indított a képviselőkkel szembeni jogerős végrehajtásokkal kapcsolatosan. A Simonka elleni végrehajtásról, az egyéb ügyekről nem voltak hajlandók semmilyen adatot közölni, mivel szerintük azok személyes adatnak minősülnek. 'Simonka úr esetében több végrehajtáskérő is van, minden hónapban sakkozni kell, hogy melyik hitelezői igényt hogyan elégítse ki a hivatal' – magyarázta az országgyűlés ügyvédje a tárgyaláson.”

2017. március 10. Forrás: Blikk.

Letiltják fizetése egy részét

„Fizetésének jelentős részét letiltják, bérelt házban él, mégis járt a foci EB-n és egy Bajnokok Ligája meccsen is Simonka György. A fideszes képviselő ellen azért indítottak végrehajtási eljárást, mert kezességet vállalt csődbe ment cége hitelére – írta a Blikk. Simonka György 86 millió forinttal tartozik, és több ügyészségi vizsgálat is folyik vele összefüggésben. A Fidesz elnöksége most már elbeszélgetne a képviselővel – mondta a Híradó kérdésére a párt alelnöke.”

2017. március 10. Forrás: RTL Klub.

Nagy lábon él Simonka György

„A bírósági végrehajtása ellenére is nagy lábon él Simonka György. A Blikk írt arról, hogy a fideszes országgyűlési képviselő több mint nettó félmilliós havi tiszteletdíjából a letiltások után mindössze 142 ezer forintot marad. Simonka ennek ellenére egy több mint 20 millió forintos, csúcskategóriás luxusautót lízingel, ami önmagában többe kerül, mint a levonások után maradó 142 ezer forint. Simonka György neve több olyan ügyben is felmerült, amelyben már nyomozás indult költségvetési csalás miatt. A fideszes politikust mentelmi joga miatt nem tudták kihallgatni.”

2017. március 10. Forrás: Hír Tv.

Újabb Simonka-ügyben nyomoznak

Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

„Úgy tűnik, egyre forróbb a talaj a fideszes Simonka György lába alatt, ugyanis miután megírtuk, hogy letartóztatták az egyik üzlettársát, most az derült ki, hogy egy újabb ügyben indult nyomozás, ami a kormánypárti képviselőt is érinti. Értesüléseink szerint ezúttal a fideszes Tényi István feljelentése alapján indult eljárás, aki a 24.hu cikke miatt fordult a hatóságokhoz. A portál még február közepén számolt be arról, hogy Simonka rokonsága és ismeretségi körének tagjai egymás között osztották az uniós pénzt, majd az ezért kiszabott bírság miatt a Közbeszerzési Hatóság döntését bíróságon támadták meg. A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség az ügyben költségvetési csalás gyanúja miatt rendelt el nyomozást, amelynek lefolytatásával a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságát bízta meg.”

2017. március 7. Forrás: Magyar Nemzet, Hír Tv.

„Elúszott állami pénzek Dél-Békésben?” Gőgös Zoltán Simonka ügyeiről a Parlamentben

„A február 9-ei Cégközlönyben meghirdetett nyilvános pályázati felhívásban több állami tulajdonú szereplő is van a hitelezők között. Ezek közül esélye némi kárpótlásra csak a jelzálogot bejegyzőknek van, igaz, ez is csak töredéke a tartozásnak. Ami a legnagyobb gond, hogy a jogos követelők között valamiért nem szerepel a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, aki érthetetlen dolog miatt nem is keresi az általa kiutalt, de fel nem használt, vagy legalábbis más célra használt 1,3 milliárdos támogatást.”

2017. március 6. Forrás.

Szorul a hurok – Letartóztatták Simonka György üzlettársát

„Előzetes letartoztatásba került Simonka György fideszes országgyűlési képviselő egyik üzlettársa – értesült a Magyar Nemzet. Mint megtudtuk, a politikus cégtársát február 23-án, vagyis a múlt héten hallgatták ki gyanúsítottként, azóta pedig az egyik büntetés-végrehajtási intézményben tartják fogva. Bár az ügyészség nem erősítette meg információinkat, úgy tudjuk, hogy a férfit a Központi Nyomozó Főügyészségen költségvetési csalás büntette miatt folyamatban lévő nyomozás keretében hallgatták ki.”

2017. március 3. Forrás: Magyar Nemzet.

Letartóztatták Simonka társát

Forrás: RTL Klub.

Simonkáék maguknak osztották a pénzt, aztán berágtak a bírságon

„A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítványnak majdnem sikerült teljesen megúsznia azt a másfél millió forintos bírságot, amit azért szabtak ki rá, mert elhallgatta, hogy szövevényes kapcsolati háló köti az általa osztott uniós pénz nyerteseihez. Simonka György fideszes országgyűlési képviselő rokonsága és ismeretségi köre egymás között osztotta az uniós pénzt, majd a bírság miatt nekiment a közbeszerzési hatóságnak.”

„A Közbeszerzési Döntőbizottság egy bejelentés alapján vizsgálatot indított: kiderült, hogy az egyik meghívott cég benne volt a pályázatot kiíró alapítvány alapítói körében, az alapítvány kuratóriumának egyik tagja pedig a pályázat lebonyolítása idején ügyvezető igazgatója volt a nyertesként kihozott cégnek.”

2017. február 16. Forrás: 24.hu.

Copy-Paste projektek

„- Gyakorlatilag mindegyik vadiúj milliárdos 'projekt' ugyanaz, soft elemekkel lehúzni a projekt min. 2/3-át, mind átfedésben van egymással, a lehatárolás részeket nem is pontosan érthető éppen emiatt.
– Mind ctr c- ctr v módszerrel készült, a tartalmuk csak helyenként tér el egymástól.
– Tele vannak hibával, és iszonyúan igénytelenek! (Van amelyiknek a borítója nem méretezett képekből, és szövegbubiból összetákolt vacak, így kell kinéznie egy sokmilliárdos tervnek?)
– Az összes mutyi Dél-alföldi projektet 'meghosszabbították Bicskéig', azaz minimum kiterjesztették Békés Megyére, de van ahol három megyére szól (ott mindháromnál elszámolják külön-külön a közös költségeket is) és van országos kiterjesztés is. (pilotok)
– Ezek az anyagok 2015-ben elkészültek, tehát már akkor fel volt építve a 2017-es lopás.”

2017. február 16. Forrás: Korrupcióinfo – Hadházy Ákos.

Pislogó Pilot! Végtelen korrupciós áradat?

„Ilyen nevek jelennek meg mint Paprikakert Tész Kft., Mentor Menedzsment Kft. (Baráth Richárd), Szerviz-Bodzás Kft., Aktív Klub Kft., Pronergy Mérnökiroda Kft. (Ilyés Zoltán) stb. Talán nem Simonkához köthető cégek ezek? És nem véletlenül nyertek például: 57.510.000,- Ft + Áfa, 23.965.200,- Ft + Áfa stb. összeget a különböző tételeknél.
De még átlátszóbb az a trükközés, hogy a három meghívottat az állítólagos versenytársakat egymással versenyeztették. Például: Növénytermesztés: 57.510.000,- Ft + Áfa. Meghívott: 1. Susán József. 2. Krecs Árpád (Nagykamarás). 3. Paprikakert Tész Kft. Nyertes és egyetlen ajánlattevő: Paprikakert Tész Kft.”

2017. február 15. Forrás.

Simonkához köthető cég a Városüzemeltetési Zrt.-nél?

„TAF Turisztikai Attrakció Fejlesztő Zrt. Székhelye: 5900 Orosháza, Fürdő u. 5-1. A létesítő okirat kelte: 2016. április 5. 10 milliós jegyzett tőkével jegyezték be az Orosházi Városüzemeltető Zrt. címére. Vezérigazgató: Kiss László békéscsabai lakos. Felügyelőbizottsági tagok: Baráth Richárd, Simonka embere, sofőr, testőr, üzlettárs, a sajtó szerint.”

2017. február 15. Forrás.

Simonka sosem ér rá?

„Nem tudom, feltűnt-e, hogy ahhoz képest, hogy Simonka vezeti a Békés megyei Fidesz választmányát, ami gyakorlatilag a más pártokban ismert 'megyei elnöki' tisztségnek felel meg, elég sokszor távol marad 'véletlenül' a saját pártja és kormánya vezetőinek ideérkezésekor.”

2017. február 5. Forrás.

Itt van Simonka György legújabb vagyonnyilatkozata

„A parlamenti képviselőknek – így a Békés megye 4. számú választókerületében megválasztott egyéni képviselőnek is – január 31-ig kellett benyújtaniuk a vagyonnyilatkozatukat.”

2017. február 1. Forrás.

Nyomozás folyik

„A sajtóhírekben említett nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség 1 . Nyom. 86/2016. számon folytatja, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás még nem történt, azaz konkrét személlyel szemben még nem folyik büntetőeljárás. Az ügyről a nyomozás érdekeire tekintettel további tájékoztatás nem adható.”

Letöltés (PDF, 583KB)

2017. január 16. Forrás.

Újabb kapcsolat Simonka György és Mengyi Roland között

„A történet fontos szereplője egy Holbok Sándor nevű cégtulajdonos. 'Ahogyan a 168 Óra által feltárt Voldemort-ügyben a Mengyi Roland országgyűlési képviselő felségterületén eltapsolt uniós támogatásoknál, úgy Simonka György territóriumában is megjelent a Public Sector Tanácsadó Kft. E cégnek egészen 2016 novemberéig Holbok Sándor is a tulajdonosa volt' – olvasható cikkünkben. 'Holbok minden, a Voldemort-botrányban és a dél-békési projektben érintett cégből kiszállt november 17-én, és a céget is átnevezték ANV Management Kft.-re.'
Holbok neve most azért került elő, mert alaposabban megnéztük, hogy a Simonka-közeli Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány által kiosztotta 2015-ös 3 milliárd forint hova jutott. És az derült ki, hogy a rengeteg támogatást a Holbok-féle cég nyerte el, illetve egy hirtelen felfutó konzorcium.”

2017. január 13. Forrás.

Kéz kezet mos… de autót ki?

„Egy Simonka György fideszes képviselő környezetében elveszett vagy inkább teleportált autómosóról van szó. A hivatalos nyilvántartás szerint a 70 milliós beruházás 50 millió uniós pénzt kapott, elvileg tavaly novemberben elkészült Tótkomlóson. Én odautaztam, de a kormány hivatalos adatbázisában megjelölt Tótkomlósi címen nem találtam semmit, csak egy mezőgazdasági telepet… Simonka, majd felesége korábban tulajdonos volt, most testvére és unokatestvére a tulajdonosai az Aktív Klub Kft-nek.”

„Én pár hete egy vásárhelyi rokonlátogatásról lerohantam oda, de SEMMILYEN autómosót nem találtam ott, nem hogy 70 milliósat.
Helybeliek sem tudtak róla. Az eltűnt mosó (Békéssámsoni út 51.) környékéről is készítettem fotókat, na ott én nem láttam semmilyen mosót sem. Az NGM-től újságírók megkérdezték, hogy épült-e akkor mosó és hol. Kiderült, hogy épült, de egyáltalán nem ott, hanem Orosházán. Az orosházi cím egyébként csak a pályázat elnyerése után 3 évvel került a cég birtokába…”

2017. március 13. Forrás: Korrupcióinfo – Hadházy Ákos.

Orbán fejében végleges a ’​18-as képviselő-lista, Simonkát nem engedi el

„Nem akarja elengedni Orbán Viktor a gyanús ügyekbe keveredett Simonka György kezét, aki a 2018-as választáson ismét a Fidesz egyéni képviselő-jelöltje lehet, mondták el az atv.hu-nak fideszes források.”

2017. január 13. Forrás: ATV.

Hadházy: Simonka rosszra használta a bátorságát!

„Békés megyéhez köthető korrupciós ügyekről tartott sajtótájékoztatót Hadházy Ákos, az LMP társelnöke. A megyében több helyen is észlelt visszaéléseket, melyek Simonka Györgyhöz köthetőek, az ügyekben pedig Hadházy úr feljelentést is tett.”

2017. január 11. Forrás: Csaba Tv.

Gyulai Együtt-elnök: a helyén kell kezelni Polt Péter válaszát a Simonka-ügyben

„Az Együtt gyulai választókerületi elnöke szerint nem utasította vissza a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYFÜ) a feljelentését, amelyet fedezetelvonás gyanúja miatt tett a fideszes Simonka György ellen. A KNYFÜ válaszában azt írták, hogy 'szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán már költségvetési csalás ügyében nyomoznak', és ennek lezárásáról, eredményéről értesítik majd.”

„Egy nyomozás és/vagy büntetőeljárás során egy-egy személy meggyanúsítása az utolsó mozzanatok egyik, így 'ebben az esetben is így kell kezelni Simonka nyilatkozatait és Polt Péter Hadházy Ákos mostani kérdésére adott válaszát' – jelezte.”

2016. december 29. Forrás: HVG.

23 Békés megyei polgármester követeli Simonkától, hogy kérjen bocsánatot

„Az a településeket szembeállító politika, melyet Simonka György képvisel, számunkra teljesen elfogadhatatlan! Az ellenségeskedés és gyűlöletkeltés semmiképpen sem szolgálja településeink, és ezzel együtt Békés megye fejlesztését, annak gazdasági fellendülését. Mi, felelős települési vezetők mindenképpen ez utóbbit tekintjük célunknak, hiszen erre esküdtünk fel! Felháborító az az arrogancia, mellyel településeinkkel szemben Simonka György fellép, ezért követeljük, hogy a nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot a Békés megyei emberektől! Kérjük, fejezze be azt a fajta megosztó politikát, amellyel gyengíti megyénk további fejlődését!”

2016. december 16. Forrás: Gyulai Hírlap.

Fideszes belharc: sok szemét és még több pénz a háttérben

dareh

„A szemétpénzből tehát több érdekkör is részesedni akar. És hát nagyon úgy tűnik, hogy van miből: kommunikációra százmilliót költöttek, de ügyvédi költségekre sem sajnálnak több százmilliókat. Több önkormányzat is azon van kiakadva, hogy miközben a Darehen keresztül elképesztő összegeket költenek, a hulladékfeldolgozás tényleges korszerűsítése egyre késik. Az elégedetlenkedő önkormányzatok ki is léptek a Darehből. Az elégedetlenek között volt Hódmezővásárhely, márpedig az a város Lázár János ellenőrzése alatt áll. Hódmezővásárhely tehát egyszer csak kilépett a társulásból. Ez pedig magyarázatot adhat arra is, miért mernek a gyulaiak most már nyíltan szembemenni Simonkával. De kilépett Nagyszénás is, ahol a 2014-es helyhatósági választáson a Simonka által a Fideszből kiszorított korábbi fideszesek győztek.”

2016. december 16. Forrás: Index.

Orosháza szégyene!

„Simonka György mondjon le! Botrány botrány hátán! Nap mint nap jelennek meg a fideszes Simonka Györgyről és 'bandájáról' információk, amelyek alátámasztják, hogy a képviselői megbízatását elsősorban a saját és fideszes párttársai meggazdagodására használja.”

„Az, hogy ő a választókerülete érdekében 'harcolna' bármiért is, csak duma! Minden tettét az vezérli, hogy neki személyesen jó legyen. Minden elnyert pályázati pénz mögött, amely látszatra a térség fejlődését szolgálja, minden kétes 'közbeszerzési' eljárásnál ugyanaz a hozzá szorosan köthető érdekkör jelenik meg, mindig ugyanazok a nevek. A Bermuda-háromszögben nem tűnnek el úgy a dolgok, mint ahogy itt a fejlesztésre, képzésre és munkahelyteremtésre szánt pénzek.”

2016. december 14. Füvesi Sándor írása.

Folytatódik a Simonka miatt kitört fideszes háború Békésben

„Gyula nem féreg
Szerdán Gyula fideszes polgármestere adott ki közleményt, amely elég egyértelműen jelzi a feszültséget. 'Simonka György saját hazugságainak hálójában vergődik, ennek céljából Békés megyei településeket, elsősorban Gyulát illeti hamis vádakkal' – írta Görgényi Ernő. 'Simonka végre elismerte, hogy az ő utasítására készítették azt az útmutatót a kommentelő szimpatizánsoknak, amelyben jó példaként javasolták híveiknek, hogy a gyulai embereket féregnek nevezzék, akiket el kell taposni.'”

2016. december 14. Forrás: Index.

Az emberek arra kérték a Fideszt, hogy segítsen nekik facebookozni

facebook

„Simonka végül a kiszivárgott hírlevéllel kapcsolatos kérdéseinkre reagált. Azzal kezdte, hogy több zárt Facebook-csoportnak a tagja, ahol a többiek tájékoztatása céljából bárki bármit megoszthat.  'Ez a baráti közösség egy része arra kérte a stábot, hogy segítsenek abban, hogy elmondhassák a véleményüket, a másik része pedig azt kérte, hogy nehogy elharapózzanak az indulatok, csak olyan kommentek jelenjenek meg, amely tűri a nyomdafestéket, és tudomásom szerint egy kolléga vállalta, hogy összegyűjti az eddigi hozzászólásokat, melyeket, ha akartak használtak, ha nem, nem.' Vagyis Simonka elismerte, hogy egy fideszes munkatársa állította össze a kommentháborúban munícióként szolgáló hírlevelet.”

2016. december 14. Forrás: Index.

Politikai cunami lehet a fideszes belháborúból

bod-tamas-szegedi-balazs

„Bod Tamás, az Együtt Békés megyei szervezetének elnöke szerint egyértelmű, hogy a 'stáb' aláírással terjedő hírlevél kiktől származik. Bod Facebook-bejegyzése alá valaki azt kommentelte: 'Kedves Tamás, csak nem gondoltad, hogy szó nélkül hagyjuk az aljas rágalmaidat? Az a bajotok, hogy szervezettek vagyunk? :)'. A kommentelő Bod Tamás szerint az a Szegedi Balázs, aki Simonka kampányfőnöke volt a 2014-es választáson, most pedig kabinetvezetőnek nevezi magát, emellett a Békés megyei közgyűlés képviselője fideszes színekben, és ott a területfejlesztési bizottság alelnöke.”

2016. december 12. Forrás: 168 óra.

Egymásnak estek a fideszesek

„Egymásnak estek a Békés megyei Fidesz vezetők. Simonka György kormánypárti képviselőt ugyanis a Facebookon előre megírt forgatókönyv alapján védik a hívei miután az ügyészség elismerte: költségvetési csalás miatt nyomoznak személyével összefüggésben. A gyulai fideszes polgármester, Görgényi Ernő szerint aki ártatlan, azt nem kell így megvédeni, ezért azt kéri, Simonka határolódjon el az őt íly módon védőktől. A Fidesz szerint csak helyi ügyről van szó.”

2016. december 12. Forrás: RTL Klub.

2016. december 12. Forrás: Csaba Tv.

Simonka-botrány: egymásnak ugrottak a fideszesek

gyulai-vezetes-fidesz

„A hozzászólásra reakcióként érkezett egy kérdés is: 'Honnan tudjátok, hogy a következő hetek sajtóbotrányai nem rólatok fognak szólni?!'. Erre Alt Norbert úgy válaszol: 'Onnan, hogy soha nem jutott még eszünkbe sem, hogy olyan facebookos kézikönyvet készítsünk, amely útmutatásokat tartalmaz más települések, azok vezetése lejáratására…ne haragudj, de ami most megy, arról inkább no comment…'”

2016. december 11. Forrás: Index.

Megmondanák a híveknek, mit gondoljanak Simonkáról

„A fideszes politikus ellen költségvetési csalás miatt indult eljárás. A többoldalas dokumentum írója ismeretlen, az útmutatóban a többi között azt javasolják, hogy lájkolják Simonka saját Facebook-oldalán közölt saját bejegyzéseit, és kommenteljék is. A címzettek arra is kapnak tippeket, hogy ezekben mit írjanak.”

2016. december 11. Forrás: Hír Tv.

Jótanácsok kommentelőknek

„Belső utasítás alapján kell megvédeni a Facebookon Simonka György fideszes képviselőt – az Együtt szerint. Bod Tamás, a párt gyulai képviselője kapott egy feljegyzést, amely ahhoz ad praktikus tanácsokat, hogyan álljanak ki a párt támogatói Simonka mellett, akinek személyével összefüggésben költségvetési csalás miatt nyomoznak. A Fidesz nem válaszolt arra a kérdésünkre: központilag adták-e ki a belső utasítást a facebookos kommenteléshez.”

2016. december 11. Forrás: RTL Klub.

Itt a fideszes belső utasítás facebookos kommentháborúhoz

troll simonka

„Egy nagyon érdekes dokumentum kezdett szombaton terjedni az interneten, ami első, sőt második ránézésre is úgy néz ki, mint egy elég részletes sorvezető arra, hogy hogyan támogassák a fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György támogatói és választói őt a Facebookon a kommentjeikkel. Hogy a dokumentum hiteles, azt lapunknak Fidesz-közeli források is megerősítették, de Simonka György egyik közeli munkatársa saját, Szegedi Balázs a saját Facebook-oldalán már korábban olyan kijelentéseket tett, amelyek megerősítik: szervezett kommentálásokkal próbálják Simonkát védeni a hívei.”

2016. december 10. Forrás: Index.

Lázár a Simonka-ügyről: Mindenkinek helyt kell tudnia állni magáért

„Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdezték a Simonka-ügyről. 'Azt tudom mondani, hogy a Fideszben van egy életvezetési szabály, amelyet a miniszterelnök úr az első pontban rögzít. Ez az, hogy mindenkinek helyt kell tudni állni magáért. Ebben a helyzetben is csak ezt tudom mondani' – fogalmazott Lázár János.”

2016. december 8. Forrás: Hír Tv.

Nyomoznak Simonka ügyében

„Költségvetési csalás miatt már nyomoz Simonka György fideszes képviselő ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség. Ezzel az indoklással utasította el az Együtt feljelentését az ügyészség, amely nyáron többszöri kérdésünkre sem cáfolta, de nem is erősítette meg, hogy nyomoznának a fideszes politikus ügyében. A Fidesz szerint korrupcióban nem ismernek toleranciát, de a képviselőt is megilleti az ártatlanság vélelme.”

2016. december 7. Forrás: RTL Klub.

Feljelentették Simonka Györgyöt

„Véleményem szerint Simonka György eljárása maradéktalanul kimerítette hivatkozott bűncselekmény törvényi tényállási elemeit. Simonka György kezességi kötelezettségvállalását, és így abból folyó tartozását ugyanis írásbeli szerződés, konkrétan egy hitelszerződés rögzítette. Emellett a képviselő úr újkígyósi ingatlanának értékesítésével megakadályozta, hogy kérdéses ingatlan végrehajtás alá kerüljön, így részben gátat szabott a tartozása kiegyenlítésének. A végrehajtás során ugyanis a fedezetül szolgáló ingatlan elvonása következtében csupán egy személygépjárművet tudtak tőle lefoglalni, mely a több százmilliós tartozáshoz képest nem eredményezett említésre méltó megtérülést.”

2016. november 21. Forrás: Népszava. Videó: Csaba Tv.

Unokahúgától bérli a birtokot

„Az unokahúgának eladta, most pedig visszabérli tőle a családi ingatlant Simonka György, a Fidesz országgyűlési képviselője. Hatvanezer forint havi díjat fizet a 2400 négyzetméteres birtokért, melyen két nagy ház is áll – írta meg a Blikk. A lap szerint az adásvétel azután történt, hogy a kormánypárti politikus cége tönkrement és kezesként Simonkának kellett volna visszafizetnie egy hitelt. A képviselő Híradónknak azt mondta, racionális döntést hozott háza eladásakor.”

2016. október 26. Forrás: RTL Klub.

Átpasszolta otthonát unokahúgának Simonka

Simonka György

„Egy magánszemélytől bérli Simonka György fideszes képviselő pazar újkígyósi otthonát, potom 60 ezer forintért – derült ki a Blikk birtokába jutott dokumentumból. Ezt Simonka a mentelmi bizottság elnökének írásbeli kérdésére árulta el, amikor két ellenzéki képviselő sikertelen vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett a kérdéses ingatlan miatt. Arról azonban nem szólt a politikus, hogy a bérbeadó valójában a saját rokona és üzlettársa is egyben, akinek Simon­káék passzolták át pár évvel ezelőtt az ingatlant. Érdeklődtünk a képviselőnél, hogy miért adták el rokonának a házat, ha utána visszabérelik. – Pár évvel ezelőtt történt, nem kívánok beszélni róla – mondta a Blikknek Simonka György. Amikor rákérdeztünk, hogy szerepet játszott-e a tranzakcióban egy 250 millió forintos banki kezességvállalása, csak annyit felelt: 'Nem' – majd gyorsan elköszönt, és letette a telefont. Simonka volt cége, a Magyar Termés Tész Kft. 250 millió forintos banki hitelére vállalt kezességet évekkel ezelőtt. A cég nem bírta fizetni tartozá­sait, felszámolás alá került. A jogszabály szerint a hitelező a kezestől is követelheti a tartozást, így tett a bank is. Simonkától egy régi Fiat Ducatót tudtak lefoglalni, amit el is árvereztek. Az újkígyósi ingatlant azonban pár hónappal a felszámolás megindítása előtt adták el Simonka unokahúgának, így az otthonukat nem fenyegeti az elárverezés veszélye. Az ingatlant még 2001-ben vásárolta meg Simonka György, az ő nevén volt évekig, majd egészen 2012 végéig a felesége nevén volt a közel 2600 négyzetméteres telken levő, két óriási házzal rendelkező birtok, amelyre állami támogatással két napkollektort is építhettek.”

2016. október 25. Forrás: Blikk.

Korrupcióinfó: Feljelentik a Simonka-hálózatot „közpénzlenyúlás” miatt

„Az LMP társelnöke ez alkalommal mégis elsősorban a Mentor Menedzsment Kft. ügyeit vesézte ki. Ebben a vállalkozásban résztulajdonos volt 2012-ig Simonka György felesége és édesanyja is, jelenleg olyanoknak (például B. Richárd) van érdekeltsége a cégben, akivel korábban az országgyűlési képviselő üzleti kapcsolatban állt, a céginformációs rendszer adatai szerint a dél-békési képviselő unokatestvére (T. Renáta) is tagja a vállalkozásnak. A Mentor Menedzsment névre keresve nem találtak sok nyertes közbeszerzést Hadházyék, de miután kiderült, hogy a cég többször nevet váltott, volt Család-Tour és Likefest Kft. is – már több találat volt.”

2016. október 20. Forrás: Magyar Narancs.

Meddig akarják eltitkolni az igazságot az orosháziak elől?

simonka ház rtl

„Hetek-hónapok óta immár minden napra jut egy-egy hír Orosháza egyéni országgyűlési képviselőjéről, a Fidesz választókerületi és Békés megyei elnökéről, Simonka Györgyről. Ezek a hírek meg is jelennek az országos média még független orgánumaiban, az orosházi adófizetők pénzéből működő közmédiában viszont egyáltalán nem. Örkény István Tóték című kisregénye jut eszembe. Abban a postás kézbesítés előtt a leveleket mindig felbontja, és csak azokat viszi ki, amikben jó hírek vannak. A többit összetépi.”

2016. október 27. Füvesi Sándor írása.

Simonka nem mond igazat

„Simonka György fideszes országgyűlési képviselő neve is felmerült a NAV egyik nyomozása során Célpont című műsorunk információi szerint. A politikus választókörzetében, Dél-Békésben 17 millióért szervezhetett egészségügyi szűrőnapot a Mengyi Roland korrupciós ügyében érintett cég. A fideszes politikus azt állította: nyílt eljáráson választották ki a Public Sectort, amely korábban még nem végzett ilyen feladatot. Az LMP társelnöke szerint viszont a pályázat meghívásos volt.”

2016. október 15. Forrás: Hír Tv. 

Forrás: Hír Tv / Youtube

Törvényt sértett Simonka György!

törvény jog

„A Nemzeti Választási Bizottság egyhangú határozata szerint a népszavazási kampányban Simonka György fideszes országgyűlési képviselő a szórólapja készítésével és terjesztésével megsértette a választási eljárásról szóló törvényben foglalt, jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét. Mivel az október 2-i népszavazás érvénytelen volt, kimondhatjuk, hogy Simonka György veszíteni sem tud tisztességesen.”

2016. október 10. Füvesi Sándor írása.

Parlamenti munkakerülők

simonka

„Ismerős neveket találni a legalább 50 százalékot hiányzó politikusok listáján. Bár nemrégiben a sajtót kerülő Farkas Flórián (Fidesz) miniszterelnöki biztos kapcsán lehetett hallani: olyan kevés alkalommal vett részt az európai ügyek bizottságának ülésein, hogy lecserélték; hiányzásainak aránya mindössze a képzeletbeli dobogó második helyére volt elég. Első helyen ugyanis a fenntartható fejlődés bizottságából történő közel 90 százalékos hiányzással az a Simonka György áll, akiről nemrégiben az Index azt állította: házkutatást tartott nála a Központi Nyomozó Főügyészség.”

2016. október 7. Forrás: Magyar Nemzet.


Lebuktatta magát Simonka György

„Az MSZP szerint az eltitkolt ingatlannal kapcsolatban Simonka György saját magát buktatta le: amikor ugyanis megjelent a hír, hogy házkutatást tartottak nála, a fideszes képviselő cáfolatként kiadott nyilatkozatában ő maga írta le: 'Nem tartottak házkutatást újkígyósi ingatlanomban, az ezzel ellentétes híresztelések valótlanságot állítanak.'”
„A probléma csak az, hogy Simonka György vagyonnyilatkozatában nem szerepel semmilyen újkígyósi ingatlan. Az MSZP szerint a fideszes Simonka Györgynek válaszolnia kell, hogy mikor szerezte az újkígyósi ingatlant, és miért titkolta ezt el a vagyonnyilatkozatában. Ha a fideszes képviselő erre nem ad világos és megnyugtató választ, felvetődik a gyanú, hogy az eltitkolt ingatlant a Mengyi Rolandot érintő korrupciós ügyben szerzett pénzből vásárolta”

2016. szeptember 29. Forrás: Népszava.

Vizsgálóbizottság felállítását javasoltuk, erre elnapolták a testületi ülést!

„Az elmúlt időben több, rendkívül súlyos ügyben a gyanú árnyéka vetült Orosháza Város Önkormányzatára. Ezt az alapos gyanút erősítik a sajtóban megjelent hírek is, amelyek Simonka Györggyel, városunk fideszes országgyűlési képviselőjével kapcsolatosak. Alapvető fontosságú tehát, hogy Orosháza polgárai tisztán lássanak ezekben az ügyekben, és kiderüljön, milyen valós indokok és egyéni érdekek mozgathatták a szálakat a háttérben, amikor például meghívásos közbeszerzésekről, titkosított szerződésekről, elsumákolt pénzekről és homályos kapcsolatrendszerekről van szó. Különösen fontos annak a tisztázása, hogy milyen érdekek mentén fizetnek ki tíz- és százmilliókat, hogyan kapcsolódik Orosháza Város Önkormányzata a Mengyi-ügyben felmerült Public Sector Kft.-hez, B. Szilviához, illetve kiemelten fontos az ún. 'Pilot' közmunkaprogrammal kapcsolatos kérdések tisztázása is.”

2016. szeptember 26. Füvesi Sándor írása.

Nem emlékszik saját közleményére a Fidesz

„Nemcsak Simonka György felesége, hanem anyja is nyert pályázati pénzt háza energiakorszerűsítésére. A Fidesz frakció még áprilisban szólította fel saját képviselőjét, hogy fizesse vissza a támogatási összeget, de ma már a felszólításra sem emlékeztek. A kormánypártok szerint szabályos Simonka György vagyonnyilatkozata is, amelyben nem szerepel az a ház, ahol él, és amelyben az Index szerint házkutatást tartott az ügyészség.”

2016. szeptember 23. Forrás: RTL Klub.

Háromszor is nyert egy pályázaton Simonka felesége, több milliót tettek el

simonka-szavaz

„Egy pályázaton háromszor is nyert Simonka György fideszes képviselő felesége. A lakosság részére kiírt napkollektor-pályázaton a politikusfeleség is indult pár évvel ezelőtt és három vidéki ingatlanukra is elnyerte a maximum közeli támogatást. Hogy ne legyen nagyon feltűnő a mohóságuk, a felesége az egyik házra férjezett nevén, másik kettőre pedig lánykori nevén pályázott. Az akkori fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné meg is ítélte a támogatást: mind a három ingatlanra egyaránt 787 190 forintot kaptak, vagyis összesen közel 2,4 millió forinttal támogatta az állam Simonkáék napkollektorait. Simonka nem látott gondot abban, hogy felesége állami támogatásokra pályázott. – Akkor lett volna probléma, ha azért nem nyerhetett volna, mert képviselő felesége – mondta korábban a politikus. De Simonka rokonai és üzlettársai is sikeresen szerepeltek a pályázaton: legalább féltucatnyi közeli ismerősét számoltunk össze a nyertesek listáján.”

2016. szeptember 23. Forrás: Blikk.

Megint tarolt a Simonka-hálózat, ezúttal több tízmilliós megrendelést kaptak Simonka falujától

Simonka György

„Simonka György, fideszes országgyűlési képviselő feltűnően népes hálózatot épített fel maga körül az elmúlt években. Erről többször beszámoltunk mi is: ennek a nem túl bonyolult 'technikának' az volt a lényege, hogy Simonka helyén, miután országgyűlési képviselő lett, több cégben is ismerősei, rokonai, esetleg barátai tűntek fel, és ezek a vállalkozások (illetve néha ezektől függetlenül a vállalkozásokhoz köthető egyes személyek) szép számmal kaptak állami megrendeléseket vagy támogatásokat, illetve kerültek be olyan, épp Simonka által menedzselt programokba, mint az általunk is részletesen bemutatott, állami pénzből finanszírozott pilot projekt, ahol temérdek közbeszerzést nyertek meg.”

„És a legfrissebb hír is innen származik: Pusztaottlakán nemrég kihirdettek egy közbeszerzést, ahol az Aktív Klub Szolgáltató Kft. nyert megbízást mezőgazdasági eszközök és termékek beszerzésére 'a Pusztaottlaka településen induló növénytermesztési tevékenység ellátására épülő Startmunka programhoz' nettó 38 millió forintért. (Ez bruttó 46 millió forint.) A cégben 2007-ben volt tulajdonos maga Simonka György, majd később – a rendszeres üzlettárs – Simonkáné is. A vállalkozás mai tulajdonosa pedig az a Gábriel Pálné, aki több, Simonkához köthető cégben is fontos szereplő (volt), így a Paprikakert TÉSZ-ben és a Magyar Termés TÉSZ-ben. De Gábor Pálné nevével találkozhattunk azzal a Dél-Békés Termelőiért Közhasznú Alapítvánnyal kapcsolatosan is, amely közbeszerzésein például a Public Sector Kft. volt a nyertes ajánlattevő.”

2016. szeptember 22. Forrás: Magyar Narancs.

Fideszes belharc a hulladékbiznisz körül

„A Darehben két fideszes csoport áll szemben egymással. Az egyiknek a vezéregyénisége Simonka György országgyűlési képviselő, és az általa támogatott orosházi polgármester, társulási elnök, Dávid Zoltán. Szövetségesei választókerületében lévő dél-békési önkormányzatok, amelyek erőteljesen függnek tőle.”

„Sokféle érdek és érdekcsoport vetélkedik a pénzért. Vannak, akiknek az az érdekük, hogy minél többet költsenek lakossági tudatformálásra – de sokak számára a százmilliós nagyságrendű kommunikációs költésből csak annyi látszik, hogy bedobnak egy-egy szórólapot a lakossági postaládákba. Egészen elképesztő, 300 milliós összeget költenek ügyvédi munkára.”

2016. szeptember 20. Forrás: Népszabadság.

Simonka tagad és imádkozik, nehogy egy muszlim kaparintsa meg a lányát

„Mivel a nyilatkozata arról szólt, hogy az újkígyósi házában nem volt házkutatás, rákérdeztünk: hogyan lehet, hogy újkígyósi ház nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. Simonka azt felelte: mindenki tudja, hogy a négy és fél éves kisfiával és a másfél éves kislányával abban a házban él. A Hír TV és az Index kérdéseire Hadházy Ákos LMP-s politikus állításait butaságnak minősítette, és újfent kijelentette: egyik újkígyósi címen sem volt házkutatás, amit az újságíró a szomszédok információira hivatkozva említett, továbbá sohasem találkozott a kecskeméti NAV-nyomozókkal, és azt sem tudja, hol van Kecskeméten a NAV Regio­nális Bűnügyi Igazgatósága.”

2016. szeptember 20. Forrás: Népszabadság.

Nem akarja belerángatni a családot

„Nem akarja belerángatni az ügybe a családját – ezt mondta Híradónknak Simonka György. A fideszes országgyűlési képviselőről az Index írta meg, hogy nála és rokonainál is jártak nyomozók még júliusban. Simonka György kedden a rokonainál tartott házkutatással kapcsolatos többszöri kérdésünkre sem adott egyértelmű választ. Hétfőn közleményben annyit írt, az ő házában nem voltak nyomozók. Vagyonnyilatkozata szerint azonban nincs is a nevén lakóingatlan.”

2016. szeptember 20. Forrás: RTL Klub.

Házkutatás volt a fideszes képviselőnél?

„Simonka György fideszes képviselő tagadja, hogy házkutatást tartottak volna nála, illetve felesége szüleinél. Az állítólagos rendőrségi akcióról az Index írt először, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig nem cáfolta az értesülést, de nem is erősítette meg. A portál szerint mindez még júliusban történt.”

2016. szeptember 19. Forrás: RTL Klub.

Házkutatást tartottak egy fideszes országgyűlési képviselőnél

kozponti-nyomozo-fougyeszseg

„Házkutatást tartott a Központi Nyomozó Főügyészség Simonka György fideszes országgyűlési képviselő újkígyósi házánál, valamint felesége szüleinél még júliusban – értesült helyi forrásokból az Index.  A Központi Nyomozó Főügyészség nem cáfolta értesülésünket, Nagy Andrea szóvivő mindössze annyit írt, hogy a kérdéseinkre 'jelenleg nem áll módomban tájékoztatást adni'.”

2016. szeptember 19. Forrás: Index.

2,3 milliárd forintnyi megbízást kapott a Voldemort-ügyben is érintett cégcsalád

public-sector simonka fidesz

„A Voldemortként elhíresült fideszes képviselő, Mengyi Roland körül kialakult botrányban érintett pályázatíró cég is részt vett azon a pályázaton, mely során 2,4 milliárd forintot költöttek el humánerőforrás-fejlesztésre főként budapesti cégeket megbízva, Békés megyében – közölte az LMP társelnöke, Hadházy Ákos a legutóbbi 'Korrupcióinfón'. A 168 Óra Online a Miniszterelnökségtől megtudta: a Public Sector Consulting Kft. és testvércége, a Public Sector Tanácsadó Kft. több mint kétmilliárd forint értékben nyert el megbízásokat különböző pályázatok keretében.”

„Az ügyben érintett Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány több közbeszerzésén  részt vett a Voldemort-ügyben érintett pályázatíró cég, a Public Sector Consulting Kft. 'testvércége', a Public Sector Tanácsadó Kft. is.”

„A fenti, Simonka György békési fideszes képviselőhöz köthető alapítvány Hadházy által bemutatott közbeszerzései során a vidék fejlesztésére elnyert uniós pályázat keretében a pályázati helyszíntől több száz kilométerre működő  budapesti és fővároskörnyéki cégek nyertek el sokszor a pályázat céljaival nehezen összhangba hozható vagy értelmetlennek tűnő megbízásokat. Közülük két  pályázaton a Public Sector Tanácsadó Kft. is nyert. Az alapítvány annak ellenére bízta meg sorozatban különböző egészségügyi szűrésekkel, tanácsadással, szemléletmódváltás elősegítésével a céget, hogy annak a  cégadatbázisban bejegyzett tevékenységei között (szoftverkiadás, sokszorosítás,  üzletviteli tanácsadás, konferenciaszervezés stb.)  egyetlen, az egészségüggyel foglalkozót sem találtunk.”

2016. augusztus 30. Forrás: 168 óra.

Nesze semmi, fogd meg jól – Voldemort szolgái Békésben is

hadhazy-akos

„A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért 'Közhasznú Alapítvány' közbeszerzéseiről üvölt, hogy senki nem gondolta őket komolyan. Objektív tények támasztják alá a közbeszerzések szabálytalanságát, (nem kompetens cégtől kér ajánlatot, mindig ugyanattól a cégtől kér ajánlatot, amitől ugyanebben a projektben több száz km-re másik falvakban is) illetve a rendkívül rövid időintervallumok a szerződéskötés és a projektzárása között objektívan is valószínűtlenné teszik, hogy történt-e bármilyen teljesítés.”

„Egészségügyi szűrés 25.000 Ft/óra DÉL-BÉKÉSBEN Public Sector Kft. (BUDAPEST 6.ker SZINYEI MERSE utca)
Ajánlatot kértek még: IMS Kft., Friss Európa Nkft.”

„'Családi életvitelt támogató életvezetési és tanácsadási szolgáltatások' ajánlat kérve: Public Sector, Bp. Szinyei Merse utca IMS Kft. (Budaörs, Panoráma út, Friss Europa Kft Bp Ráday utca) 21 millió Ft”

„Azt, hogy a 'közbeszerzés' előre lezsírozott módon történhetett az igazolja, hogy a több száz kilométerrel odébb fekvő falvakban, Cecén és Lajoskomáromban (Fejér megye) ugyanazt a három budapesti céget hívták meg 'egészségszűrés' témában ajánlattételre, mint Dél Békésben.”

2016. augusztus 25. Forrás: Korrupcióinfo – Hadházy Ákos.

Észrevétlenül nyílt meg a békési zöldségesek kalandparkja

„Elmaradt a Paprikakert Tész Kft. több százmillió forint uniós pénzből felépített kalandparkjának látványos megnyitója, de többszöri határidő-módosítás után végül augusztus 5-én csendesen elindult a Szegedi Vadasparkban a Kalandozoo. A Békés megyei fideszes választókerületi elnök rokonainak is az érdekeltségébe tartozó mezőgazdasági cég uniós forrásból próbálja ki magát Szegeden a szórakoztatóiparban.”

„lényegében cégvezetőként a társaság ügyvezetője irányíthatja a munkáját. Ezt a posztot jelenleg Baráth Richárd tölti be, aki többször feltűnt már Simonka György parlamenti képviselő, a Fidesz Békés megyei választókerületi elnökének környezetében.”

„A szegedi irodával is rendelkező Mentor Menedzsment Kft.-nek nem megy rosszul. 2014-ben 70 millió forint körüli, 2015-ben már 1,3 milliárd forint árbevételt produkált.”

„A kozbeszerzes.ceu adatai szerint pedig csak 2012-ben 120 millió forintot nyert a cég közbeszerzéseken, amelyeken a kiíró vagy a Paprikakert Tész Kft., vagy a Simba Kft. volt, ez utóbbi is, bár már felszámolták, az egykori dinnyekirály, Simonka György érdekeltsége volt. A Mentor Menedzsment Kft.-ben Simonka unokatestvére, Tóth Renáta és a baráti köréhez tartozó Baráth Richárd neve is felbukkan. A Paprikakert Tész és a Mentor Menedzsment Kft. egyébként éppen nemrégiben kötött szerződést Medgyesegyháza önkormányzatával ipari park létrehozására. Ahogy azt mostanra már több fideszes politikus is nyilatkozta, egy potens nemzeti tőkés réteget kell építeniük.”

2016. augusztus 15. Forrás: Délmagyarország.

Vevőt talált a Magyar Termés

„A hivatalos adatok szerint csaknem 161 millió forint volt a nyertes ajánlat, ami nagyjából megfelel a kikiáltási árnak. A Világgazdaság értesülése szerint a vevő nem esik távol Simonka érdekkörétől.”

„A 872 millió forintos irányár egyébként messze nem fedezi a 2,5 milliárd forintra rúgó hitelezői igényeket, de elmarad a Magyar Termésnek folyósított beruházási támogatások összegétől is. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adatbázisa szerint több mint 1,3 milliárd forint beruházási támogatást fizetett ki 2010–2012-ben a cégnek. A hivatal azonban elbukta a követelését, mert határidőn túl jelentkezett be a felszámolási eljárásba. A felszámolás állása alapján valószínűsíthető, hogy csak a jelzáloggal biztosított hitelezőknek jut a pénzből. Listájukon – a balkányi hirdetmény szerint – az Uni­Creditbank 280 millióval szerepel, de jelzálogot jegyeztetett be az állami tulajdonú Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt. is, és végrehajtási joga van az Ottlakai Businesspark Kft.-nek 94 millió erejéig. Utóbbiban tulajdonos Simonka felesége, Simonkáné Gábor Marianna, és ez a park ad helyet a Magyar Termés mellett egy sor társaságnak.”

2016. június 29. Forrás: Világgazdaság.

Hatvan-hetvenszeres nyereség a haveroknak

„Eddig is nyilvánvaló volt, hogy a mezőhegyesi ménesbirtokkal kapcsolatban maffiamódszereket alkalmaznak, de az már egyenesen vérlázító, hogy Farkas Sándor kormánybiztos módosító indítványa alapján 1,2 milliárd forint kártalanítást kapnak olyan emberek, akik egyetlen kapavágást nem ejtettek azokon a földeken – mondta a Földművelésügyi Minisztérium előtt tartott sajtótájékoztatón Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese. Az országgyűlési képviselő kijelentette, hogy a most kártalanítást kapó személyek birtokba lépésének dátuma 2017. január 1., tehát pár százezer forintos befektetésükért kapnak hatalmas összegeket. Ilyen például a helyi postás, aki egyben a Fidesz ottani elnöke: ő nagyjából 200 ezer forintjáért kap most 8,2 milliót; Simonka György fideszes képviselő fiktív mezőhegyesi lakcímre bejelentett unokatestvére néhány százezres befektetésére 21 millió forintot kaphat; a Miniszterelnökség egyik korábbi – Nagykovácsiban, a 'földjétől' 260 kilométerre lakó jogásza – 15 milliót várhat; egy 30 kilométerre lakó Fidesz-közeli iskolaigazgató-helyettes pedig 14 millióra számíthat.”

2016. május 31. Forrás: MSZP.

Na, ezért lobbizzon, Simonka úr!

„Megszólalt Simonka György ebben az ügyben? Nem. Láthattuk valahol is, hogy bárkivel tárgyalt volna ezért? Nem. Aztán jött a május 12-i szokásos 'rendkívüli' testületi ülés, ahol az első napirendi pont mellékletében, mintegy mellékesen odaírták, hogy ebből se lesz semmi.”

2016. május 12. Füvesi Sándor írása.

Bezsebelt állami milliók: Simonka György királysága háromszor körözte le Mészáros Lőrinc Felcsútját

simonka-uzeno

„Pusztaottlaka irgalmatlan mennyiségű állami támogatást nyert az elmúlt években. A nyertes szervezetek tagjai rokoni és más szálon is kötődnek a fideszes Simonka Györgyhöz. De a pénz látszik-e a falun?”

„A Pusztaottlaka Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke Tóth Pálné, aki ismereteink szerint Simonka György testvére, de legalábbis a Simonka-közeli cégekben szereplő Tóth Pálné és Simonka édesanyjának neve megegyezik. A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány aktív munkatársa Gábriel Pálné, akinek a nevével szintén Simonka cégeinek adatai között találkozhatunk. A Jövő Építők Közhasznú Egyesület megalakulása után, kezdetben a Simonkának oly fontos Likefest Park körül tevékenykedett.”

„A Mentor Menedzsment Kft. a hét év alatt három pályázattal közel százmillió forintot nyert, ennek egykori tulajdonosai között Simonka feleségét, édesanyját is megtaláljuk, ahogy ma is, vagy korábban szerepelt köztük Tóth Renáta, Simonka unokatestvére, valamint barátai-üzlettársai, Uhrin András és Baráth Richárd. A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány háromszázmillió forintot gyűjtött be az előző uniós ciklusban, ennek a kuratóriumi elnöke Gábriel Pálné, aki Simonka több cégében is szerepel. (De ugyanitt kuratóriumi tag Uhrin András is.) A szintén a pályázati nyertesek között levő turisztikai szociális szövetkezet elnöke az a Szegedi Balázs, aki Simonka személyi titkáraként is dolgozik. A nemrégiben szintén foglalkoztatásra pályázó Dolgozni Akarók Szociális Szövetkezet elnöke pedig Marsi Csilla, aki az helyi önkormányzati hivatal pénzügyi előadója.”

2016. május 7. A Magyar Narancs részletes tényfeltáró riportját ide kattintva lehet elolvasni teljes terjedelmében.

A hatalom fél a néptől – mondta az MSZP elnöke a fáklyás előtt

„Beszéde elején kiemelte, 125 éve egyszerű parasztemberek, szegény földművesek voltak az események főszereplői és úgy látta, most is lentről szerveződhet az az erő, amely változást hozhat. – Egy ember nem változtathatja meg a világot, de ha összefogunk, ha közösséget keresünk azokkal, akik változást akarnak Magyarországon, akkor elérjük a célunkat – fogalmazott. Szerinte kiváló példa erre a 125 évvel ezelőtti viharsarki eseménysorozat, amely különösen Orosházán volt jellemző. Emlékeztetett, hogy ebben a városban választották országgyűlési képviselővé Táncsics Mihályt, aki a parlamentben arról beszélt, hogy a nincstelennek, a zsellérnek legyen földje, mert az megélhetést ad. – És most azt látjuk, hogy újra zsellérek vannak, csak most Simonka György birtokain kell dolgozniuk. Hol van már az az Orosháza? Hol van már az a küzdelem, ami a nincstelenből esélyt akart formálni, hogy ő is boldogulhasson? – tette fel a kérdést.”

2016. április 30. Forrás: OrosCafé.

Simonka György földszerzési vágya már a saját kormányának is sok volt

„Súlyos tragédiák és visszafordíthatatlan folyamatok indulhatnak be a Ménesbirtok szétverésével: az esztelen földárverés a város csődjével, az ott élő emberek lehetetlen helyzetbe kerülésével jár. Ez az apróság a térség fideszes országgyűlési képviselőjének nem tűnt fel. Simonka György nem szólt, nem tiltakozott. Sőt, térsége egyik települése és vonzáskörzete ellenében dolgozott. Megkockáztatom, a saját és környezete gazdagodására is játszva. Ezt húzta keresztül az a kormányrendelet, amely visszavonta a mezőhegyesi földekre kiírt árveréseket és azok eredményét, és ehelyett mintagazdaságot rendelt létrehozni.”

2016. április 30. Forrás: Magyar Narancs.

Visszakérik az állami támogatást

„Visszakéri a pénzt a Fidesz azoktól a kormánypárti képviselőktől, akiknek a házára állami támogatásból került napkollektor. A Blikk írta meg, hogy az energiahatékonysági pályázatokon több Fideszes politikus felesége is nyert. Az egyik dél-békési képviselő, Simonka György felesége például több mint másfél milliót kapott.”

2016. április 22. Forrás: RTL Klub.

A napenergia zsákutca, azért a honatyák mégis százezreket kértek rá

Pénz

„Ez az igazi rezsicsökkentés! Állami pénzből szereltetett napkollektorokat családi házára több kormánypárti képviselő.”

„Simonka György fideszes képviselő felesége egyenesen két házukra építtetett napkollektorokat összesen 1,6 millió forint értékben. A képviselő szerint nem volt aggályos a neje pályázata. – Akkor lett volna probléma, ha azért nem nyerhetett volna, mert képviselő felesége – mondta nekünk a politikus. Amikor rákérdeztünk, hogy miért két házra kérték a támogatást, azt felelte, hogy vélhetően mindkettőben akartak a meleg vízen spórolni.”

2016. április 22. Forrás: Blikk.

Elviszi a bank a honatya autóját

„Magának Simonka György fideszes képviselőnek kellett kezességet vállalnia a legalább másfél milliárd forint adósságot maga után hagyó Magyar Termés Tész Kft. egyik bankhitelére”

„A felszámolás adatai szerint ugyanis a cég az Unicredit Bank felé is tartozik 250 millió forint és járulékai erejéig. Ezt hét éve vehették fel, a jelzálogjogot a cég ingatlanjaira be is jegyezték, de Simonka is beszállt kézfizető kezesként. Ez annyit jelent, hogy ha az adós nem tud teljesíteni, akkor a kezesnek kell helytállnia helyette. Most is ez történik: mint arról beszámoltunk, a Magyar Termés Tész Kft. több mint 1,5 milliárd tartozással szűnik meg, vagyontárgyait 872 millióért próbálja értékesíteni a felszámoló, eddig sikertelenül. Simonkának ezért az egyik furgonját vonták végrehajtás alá, egy régi Fiat Ducatót.”

2016. április 19. Forrás: Blikk.

Kétmilliárddal tartozik a képviselő cége

„Kétmilliárd forintos tartozás miatt számolják fel a fideszes Simonka György résztulajdonában álló céget. Az országgyűlési képviselő azt mondja: megdöbbent a felszámolás hírén, mert már évek óta nincs jó kapcsolatban a mezőgazdasági vállalkozás vezetőivel.”

2016. április 18. Forrás: RTL Klub.

Milliárdokat bukott a fideszes képviselő, Simonka György cége

Simonka dinnye

„Legalább másfél milliárd forintos adósságot hagy maga után Simonka György fideszes képviselőhöz köthető agrárcég, a Magyar Termés Tész Kft.”

„A cég vagyonát 872 millió forintra becsülte a felszámoló, ennyiért értékesítenék azt a négy ingatlant, valamint gépeket, berendezéseket, amelyek a Magyar Termés Tész Kft. tulajdonában voltak a bedőléskor. Ez pedig azt jelenti, hogy a hitelezők mindenképpen bukni fognak. A cég bedőlése azért is nehezen érthető, mert egy rakás állami és uniós támogatást kaptak az elmúlt hét évben 1 milliárd 655 millió forintot. A Termés Tész Kft.-t még 2007-ben alapította Simonka György, ő volt az első ügyvezetője a cégnek. Amikor 2010-ben képviselő lett, lemondott a vezetésről, a felesége vitte tovább az ügyeket. Simonkának 11,2 százalékos tulajdonrésze van jelenleg is a cégben.”

2016. április 18. Forrás: Blikk.

Fideszes politikus egymilliárdos „programja” Dél-Békésben

Mancs cikk öngondoskodás Simonka

„Dél-Békésben ezúttal józan ésszel alig felfogható dolgok történtek. A fideszes Simonka György egymilliárdos programján mutatjuk meg, milyen abszurditásokra képes a NER.

Még a sokat látott NER-hez képest is szokatlan mutatvánnyal rukkolt elő pár hete Simonka György. A dél-békési fideszes képviselőnek több ízben is sikerült megidéznie az ’50-es éveket, amikor a maga által grundolt, egymilliárd forintos ún. pilotprogram záróeseményéről saját falujában, az aprócska, ámde számos állami támogatást elnyerő Pusztaottlakán önmagát idézve ő maga tudósított – természetesen dicshimnuszokat zengve. Az MTI-ben nincs nyoma tudósításnak a március 4-i eseményről, de kisebb portálokon sem láttuk nyomát, hogy az állítólag 'döbbenetesen sikeres', a Belügyminisztérium (BM) finanszírozásával megvalósult majd’ egyéves program summázó eseményét újságírók is látogatták volna. Pedig akár diadalmenetnek is lehetne beállítani a programot – már ha Simonka szavaira hagyatkozunk. 'Sok tanulmány készült arról, hogyan lehetne visszaállítani Magyarországon a háztáji gazdálkodást. Mi azt a feladatot tűztük ki célul, hogy nemcsak kitaláljuk, hogyan lehet háztáji gazdaságot létrehozni, hanem elkezdünk tenni érte. (…) Ezzel olyan dolgot valósított meg ez a tizenkilenc település, amire Magyarországon ezelőtt még nem volt példa – emeltem ki.' (Sic!)

De ez csak a kezdet.

Az egymilliárdos költségvetéssel lefolytatott pilotprogram csupán 100 milliós nyereséget produkált, ennek ellenére Simonka történelmi sikerről beszélt. Az viszont biztos, hogy a program során a Simonkához köthető személyek bőségesen nyertek a közbeszerzéseken. Nyert például:

– Simonka volt cége

– Simonka barátja

– Simonka állítólagos sofőrje

– Simonka üzlettársa

– Simonka rokona

Az egész meglepő dolgokat produkáló dél-békési pilotprogram a gazda Belügyminisztériumnak is szemet szúrhatott, erről tanúskodik a lapunk birtokába került levél is. Két éve mi is meglátogattuk falujában Simonkát, letaglózó volt.

Simonka György legújabb mutatványának pontos részleteit a legfrissebb Magyar Narancsban olvashatja."

2016. április 9.

A Magyar Narancsban megjelent cikket ide kattintva olvashatja el teljes terjedelmében.

Milendula? Avagy a terelés művészete…

„…amikor a saját pártod végül – nagyon helyesen – felfüggeszti a földárveréseket, és nagyokat koppansz, azután elhallgatsz… meg állítólag kikötik, hogy a kormánybiztos sajtótájékoztatójára, bár te vagy a kormányzó párt megyei elnöke, oda ne merészelj menni…
…szóval, amikor ilyen kellemetlen hírek jelennek meg sorra, akkor az Ibizán edződött habonyok állítólag azt tanácsolják, hogy elő kell valamit venni, mindegy, hogy mit, csak beszélj róla. Valami lokális rezsicsökkentést. Megvan! Mond azt, hogy Caligula! Nem! Levendula! Nem, ez se jó! Kalevala! Nem! Megvan! Ez az: Calendula!”

2016. március 24. Füvesi Sándor írása.

Ne adhassák el az állami földeket!

„Láthattuk az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy Fideszes politikusok, családtagjaik, ismerőseik, jóbarátaik hogyan jutottak hozzá több száz, több ezer hektáros földterületekhez. Ezt szeretnénk megállítani – mondta Füvesi Sándor. – Mezőhegyes példája mutatja, hogy a sikeres tiltakozás eredményeképpen egy csapásra visszakoztak. Pedig Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, a haveri, baráti kapcsolatokon keresztül már ugrásra készen állt. A pályázatra korábban kiírt földrészleteknek majdnem a felét éppen a Simonka György családtagjai, barátai tulajdonában álló cégekhez kapcsolódó társaságok tagjai nyerték.”

2016. március 17. Forrás: OrosCafé.

Régi-új uradalom

tanacs-istvan

„A szemünk előtt zajló kisvárosi pusztulásra a kulisszák mögött rátelepedett egy másik történet, Lázár János és Simonka György harca. Simonka is jelkép: a kevéssé művelt, de jó képességű, gátlástalan és mohó, a feletteseihez végtelenül lojális helytartó jelképe. Azok közé a figurák közé tartozik, akiket előszeretettel hoz helyzetbe Orbán Viktor. Csakhogy az ilyen politikus egy idő után több kárt csinál, mint hasznot.
Lázár már a 2014-es helyhatósági választás után felfigyelt rá, hogy Simonka megosztja és szétveri a helyi Fidesz-szervezeteket, mert a saját érdekkörét kényszeríti rájuk a fejlesztésekben. Ellenszenvet kelt – nem a liberális médiában, nem a nagyvárosokban, hanem a jobboldali, konzervatív, tekintélytisztelő vidékiekben. A Fidesz-bázis aranytartalékában. Ezt pontosan igazolta számos választási eredmény Békés megyében.”

2016. március 3. Forrás: Népszabadság.

Csendestársak: így üzletel politikus és felesége

rogan-cecilia

„Gyakran házastársukat használják afféle strómanként a politikusok, ha szorongatják őket az üzleti érdekeltségeik miatt. Ennek fő előnye, hogy a családtagok vagyonnyilatkozata nem nyilvános, így a családi jövedelem jól elrejthető. Ritka, ha valaki a politikusi körben saját jogán üzletasszony.”

„Közös a politikusfeleség üzletasszonyokban, hogy nagy ívben kerülik a nyilvánosságot. Simonka György korábbi agrárvállalkozónak, Békés megye 4. választási körzete kormánypárti képviselőjének a hitvese, Simonkáné Gábor Marianna felvehetné a versenyt Colombo felügyelő csupán hírből ismert feleségével. Főleg azt követően kezdte átvenni férjétől a vállalkozásokat – például a dinnyefelvásárló Simba Hungaryt is birtokló Paprikakert TÉSZ-t –, hogy férje a parlamentbe került. 'Mindenki számára egyértelmű, hogy egyszer sem a tulajdonossal, vagyis Simonkánéval kötött üzletet, hanem a politikussal' – idézte vissza a zöldség-gyümölcs és gabona termesztésével foglalkozó cégek egyik korábbi partnere, hogy szerinte miért nem találkozott egyszer sem az üzletasszonnyal. A cégháló egyes tagjai ugyan időközben felszámolás alá kerültek, azonban így is több olyan akad közöttük, amelynek jelentős befolyása van a helyi üzleti életben, legalábbis a férj körzetében, Orosháza térségében.”

2016. február 20. Forrás: HVG.

Akkor mégis csak pusztaottlakai biznisz és susmus?

fólia pilot mezőgazdaság

„2015. március végén határozott úgy a képviselő-testületünk fideszes többsége, hogy az önkormányzat csatlakozzon a Simonka György képviselő agyszüleményéhez, az úgynevezett Pilot-programhoz. Már az első pillanattól látszódott, hogy itt egy szempont van: az adófizetők pénzéből erre kapott egy milliárd forint támogatást egyéni érdekek mentén felhasználni.”

„Akkor nem tudom, kit lep meg a hír, ami az interneten olvasható, hogy a Fidesz-kormány Belügyminisztériuma leállította Simonka Pilot-programját.”

2016. február 12. Füvesi Sándor írása.

Simonka Show a testületi ülésen

„Simonkával teljesen elszaladt a ló. Nem tudom, hol hitte magát, hogy Pusztaottlakán van, valamelyik cégének a taggyűlésén, dinnyeszedés közben, vagy éppen a nyereséget számolja és osztja el, de történetesen ez egy testületi ülés volt. És nem azért választanak az emberek egyéni országgyűlési képviselőt, hogy az bejőve a testületi ülésre az ellenzéket kezdje el szidni és kioktatni. Mert szerinte mi, ellenzékiek kollaboránsok vagyunk, sose dolgoztunk, a munka számunkra 'ismeretlen fogalom', sohasem értünk el semmilyen eredményt, a mezőgazdasághoz aztán végképp nem értünk stb. Simonka nyilvánvalóan teljesen elvesztette a realitásérzékét.”

2016. február 12. Füvesi Sándor írása.

Simonka nem tisztázott semmit, az MSZP a mentelmi bizottsághoz fordul

„Egy országgyűlési képviselő nem engedhet meg magának 250 millió forintos titkokat. A Fidesz képviselőjének tegnapi reakciója csak azt erősíti meg, hogy nyakig sáros a fideszes földmutyiban. Az MSZP vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Simonka György ellen a rejtély kivizsgálása érdekében az országgyűlés mentelmi bizottságánál.”

2016. február 11. Forrás: MSZP.

Egy országgyűlési képviselő nem engedhet meg magának 250 millió forintos titkokat

„hogyan adhatott egy bank 250 milliós hitelt valakinek, aki mellett a készfizető kezes egy olyan képviselő, akinek nulla jövedelme van, hiszen már nem őstermelő, a képviselői tiszteletdíj pedig nem fogadható el fedezetként”

„Simonka képviselő úr sofőrje 100 millió forint értékben vett Mezőhegyesen földet egy olyan lakcímre bejelentve, ahol nyilvánvalóan nem lakik senki”

2016. február 10. Forrás: MSZP.

Simonka 250 milliós hitelre vállalt kezességet

„250 millió forintos hitelre vállalt készfizető kezességet Simonka György. Az adós nem fizetett, ezért a fideszes képviselő egyik autóját árverésre is bocsátották. Minderről szó sem esik Simonka György legfrissebb vagyonnyilatkozatában.”

2016. február 10. Forrás: RTL Klub.

Konstruktív együttműködést kér Simonka György

„a jelenlegi 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrásra akár úgy is tekinthetünk, mint az utolsó ilyen jellegű és nagyságrendű esélyünkre”

2016. január 13. Forrás: Behir.hu.

Háborúznak a fideszesek Békésben

„a Fidesz Békés megyei elnöke, Simonka György sokak szerint egymaga akarja eldönteni, mire költsék a Békés megyének a 2014 és 2020 közti időszakra leosztott mintegy 50 milliárd forintnyi európai uniós területfejlesztési támogatást. Ez sokaknak nem tetszik”

„Számos megyében gyakorlat, amit Békésben Simonka vert keresztül: a megyei önkormányzat alakít vagy megbíz egy előkészítő, pályázat­író, műszaki ellenőri feladatokat ellátó szervezetet, és az összes projektet az menedzseli. Békésben ez a Simonkához közel álló Projektfelügyelet Kft. lett, amellyel például az orosházi önkormányzat lóhalálában kötött tavaly együttműködési megállapodást.”

„Dél-Békésben felnőttképzésre, átképzésre lenne lehetőség, amelyek azonban munkahelyek nélkül nem érnek semmit, ezért gyakran csapnak át bizonyítványvásárlásba. Az ilyen projektekből könnyebb pénzt kivenni magán- vagy pártcélokra.”

2016. január 11. Forrás: Népszabadság.

A maguk módján (Életvezetés szegényeknek)

„Legalább tízezer, mélyszegénységben élő személy életminőségén segítene az 1,8 milliárd forintos, uniós forrású mintaprogram.

'Gyakran az is elég, ha csak aláírjuk a jelenléti ívet, nem is kell ott maradni. A lényeg, hogy a létszám igazolva legyen. Közmunkások vagyunk, akiknek meg van mondva, hogy éppen melyik programon kell részt venni. Választásunk nem igazán van.' (…)

Az uniós segítséget a kistérségi társulással közösen a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány pályázta meg és bonyolítja le.”

2015. augusztus 8. Forrás: HVG.