A fideszes testületi többség már hallani sem akart Simonkáról!

Szeptember 27-én tartotta a 2014‒2019-es önkormányzati ciklus utolsó ülését a képviselőtestület. Mivel a városi televízió már két éve nem közvetíti, még felvételről sem (vajon miért is tiltották ezt be Dávidék?), ezért az ott történtekről leginkább csak az önkormányzat „hírportáljának” „tudósításából” értesülhetnek, már amennyire. Most olyan történéseket adok közre, amelyekről még ott sem számoltak be!

„A választás előtti utolsó testületi ülést nyitotta meg Dávid Zoltán polgármester. Elmondta, hogy Horváth József (Fidesz) jelezte, hogy nem lesz jelen, dr. Szabó Ervinről és Lénárt Zoltán jobbikos képviselők nem jelezték távollétüket. Az ülést vezető polgármester megállapította, a testület határozatképes, a napirendi pontokat elfogadták a képviselők.”

‒ olvasható az önkormányzat „hírportáljának” „tudósításában”. De nemcsak ennyi történt, hiszen nekem két módosító javaslatom is volt a napirendhez, mindkettőt leszavazta a fideszes többség, miután Dávid Zoltán bemondta a mikrofonba, hogy ő nem támogatja egyiket sem.

A Simonka „Pilot-programjában” elhíresült „nonprofit” kft.

A felettébb hangzatos nevű Európai Uniós Társadalmi Célú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot 2015-ben alapította a legtöbb „dél-békési” önkormányzat és több, már akkor is nyíltan Simonkához köthető szervezet, olyanok, mint az unokatesó elnökletével létrejött Jövő Építők TDM egyesület, a több uniós pályázatban elhíresült Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány, hogy a Paprikakert Tészről már ne is beszéljünk. Egyértelmű volt, hogy ezt

Simonka kiadta utasításba,

a Dávid Zoltán vezette mameluk Fidesz-csapat meg szemrebbenés nélkül megszavazta, így ‒ az orosháziak pénzéből! ‒ üzletrészvásárlással tag lett benne az orosházi önkormányzat is. (Mint ahogy például a mai napig tag a város a felszámolás ‒ és vizsgálat ‒ alatt álló Paprikertben is!) Arról, hogy a Pilot-programból mi lett, hogyan bukott be, miután szétlopott a dél-békési maffia több mint 1 milliárd forintnyi közpénzt, a honlapomon bőséges információs anyag található. Ez a „nonprofit” kft. a bűnöknek csak egy kis morzsája, de jellemző, hogy utoljára 2017-ben adtak a tevékenységéről számot a képviselőtestület előtt, akkor is a mi kérésünkre, és akkor sem teljesen: a végére több kérdésünk lett, mint a „tájékoztató” előtt volt. De azóta még ennyi információt sem kaptunk, ezért tettem javaslatot ennek a napirendre vételére. Sikertelenül.

Levél a jegyzőnek ‒ 2019. szeptember 11.

Dr. Horváthné dr. Barta Edit jegyző részére

Tisztelt Jegyző Asszony!

Önkormányzatunk alapítója és jelenleg is társasági tagja az Európai Uniós Társadalmi Célú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságnak, melynek székhelye az Október 6. utca 33-35. számú ingatlanban található. A képviselő-testület 2017 szeptemberében tárgyalta a társaság gazdasági tevékenységéről szóló beszámolóját (akkor is, sürgetésünkre), azóta – emlékeim szerint – ennek a cégnek a tevékenységéről semmilyen tájékoztatást nem kapott. A kérdésem arra vonatkozik, hogy a társaság 2018. és 2019. évi gazdasági tevékenységéről szóló beszámoló szerepelni fog-e a képviselő-testület – ebben a ciklusban feltehetőleg utolsó – e havi rendes ülésének napirendjén. Amennyiben ilyen napirend előreláthatólag nem szerepel, meg szeretném kérdezni ennek okát is, miért nem szükséges a cég tevékenységéről a képviselő-testületet tájékoztatni. Kérdezem, hogy miért nem tárgyalta a beszámolókat a képviselő-testület. Kérem, hogy a társaság 2018-as beszámolóját jutassa el a számomra.

Szíves tájékoztatását előre is köszönöm.

Tisztelettel: Füvesi Sándor önkormányzati képviselő

Válasz a jegyzőtől ‒ 2019. szeptember 16.

Letöltés (PDF, 511KB)

Levél Dávid Zoltánnak ‒ 2019. szeptember 17.

Dávid Zoltán polgármester részére

Tisztelt Polgármester Úr!

Orosháza Város Önkormányzata Képviselő-testülete utoljára ‒ akkor is képviselői kérésre ‒ 2017 szeptemberében tárgyalta az Európai Uniós Társadalmi Célú Nonprofit Kft. adott évi gazdasági tevékenységéről szóló beszámolót. Azóta ilyen tájékoztató a képviselő-testület napirendjén nem szerepelt, sem a 2018., sem a 2019. év vonatkozásában.

Kérem, hogy a nevezett társasággal kapcsolatos tájékoztató történjen meg a képviselő-testület következő ülésén. Kérem, hogy a „Tájékoztató az Európai Uniós Társadalmi Célú Nonprofit Kft. 2018. és 2019. évi gazdasági tevékenységéről” szóló napirendi pontot a kiküldött napirendben szerepeltetni, az előadó kijelöléséről pedig intézkedni szíveskedjen.

Szíves együttműködését előre is köszönöm.

Tisztelettel: Füvesi Sándor önkormányzati képviselő

Válasz Dávid Zoltántól ‒ 2019. szeptember 19. (Megküldve emailben: szeptember 26.)

Letöltés (PDF, 34KB)

Amint tehát fent olvasható, Dávid Zoltán addig húzta az időt, amíg arra tudott hivatkozni, hogy az

„idő rövidsége okán”

nem javasolja felvenni a napirendre a kért tájékoztatót. Majd a „soron következő ülésen” ‒ írja. De hát ez volt a testület ebbéli ciklusban tartott utolsó ülése?!

A láthatatlan „Calendula”

„Tovább a lenini megkezdett úton: ülésezett a Calendula Szövetség” ‒ rikkantotta világgá az önkormányzat „hírportálja” „tudósításában”, hogy aztán ez a „hír” végigfusson az Orosházi Életben, ahonnan Simonka György, az „ötletgazda” boldogan ossza meg a saját oldalán. Egy bökkenő van csak ezzel, a Nagy Calendula Tervet eddig még emberfia nem látta (innen tudjuk, hogy maga Dávid Zoltán sem), senki nem igazolta, hogy ebből bármi is lett, bármi értelme is lett volna, de üres píárkodásra, közpénz-százmilliók elherdálására nagyon is jó volt nekik. Erről a „tevékenységéről” sem számolt be eddig soha Dávid Zoltán a képviselőtestület előtt, pedig az orosházi önkormányzat is havonta afféle „tagdíjat” fizet be a „szövetségnek”. Több mint egy éve kértem ezt újra és újra, mindig azt a választ adta, hogy majd.

Pedig tavaly novemberben már majdnem napirenden volt, akkor ezzel az indokkal vetette le még az elején Dávid Zoltán: „érkezett egy jelzés az előadók részéről, hogy betegség miatt nem tudnak eljönni a mai ülésre”.

Így érkezett el tehát a 2014‒2019-es önkormányzati ciklus utolsó ülése, és kértem ezt a két napirendi pontot felvenni. Gyorsan kellett beszélnem, hiszen az ügyrendi javaslatra csak 1 percet ad a fideszes szabályzat (a fent szereplő két úr nevét véletlenül össze is vontam), ennyi időben kellett volna tudnom elmagyarázni a velem szemben ülő fideszes képviselőknek, hogy miről lenne szó, mi az, amit nekik is hallaniuk kellene, a nyilvánosságról nem is beszélve. Sajnos hiába javasoltam, mindkét napirendi javaslatomat leszavazták, a borítóképen kimerevítve látható a szavazás eredménye is. Azok, akik évekig mosták össze magukat Simonka bűneivel, most már hallani sem akarnak minderről, lehetőleg ezekről szó se essék! És mivel többségben vannak a testületben, meg is tehetik. Még!

Videó ‒ Nézze meg!

 

 

 

Ne maradjon le semmiről!