Beköltözésre várva? Továbbra is üresen álló önkormányzati lakások?

Levél Dávid Zoltánnak

Tisztelt Polgármester Úr!

2018 decemberében interpellációban hívtam fel a figyelmet arra, hogy városunkban több olyan önkormányzati tulajdonú lakás is található, amelyek hosszú évek óta üresen állnak, azokban nem lakik senki. Különösen fájó ez akkor, amikor rászoruló, sok esetben több gyermekes, beteg családtagot is ápoló, a jogosultsági feltételeknek teljes mértékben megfelelő pályázókat azért utasít el több esetben a képviselő-testület, mert nincs elegendő önkormányzati bérlakás.

Jelen levelemben két olyan lakással kapcsolatban érdeklődöm, amelyek közül az egyik, a Könd utcai 46 m²-es komfortos ingatlan 2010 óta, a másik, a Rákóczi úti 38 m²-es komfortos lakás pedig 2011 óta ‒ a 2018. decemberi állapot szerint ‒ üresen állt. Mindkettő esetében a bérlőkijelölés joga a MOL Nyrt.-t illeti. Az első kérdésem arra vonatkozik, hogy december óta a MOL Nyrt. élt-e bérlőkijelölési jogával, lakottak-e ezek az ingatlanok, vagy még mindig üresen állnak.

Amennyiben továbbra is üresen állnak, kérdéseim:

A decemberi válaszában az szerepelt, hogy a „Városüzemeltetési Zrt. információja szerint a két üresen álló lakás ügye jelenleg a MOL Nyrt. üzemi tanácsa előtt van”. Kérdésem, hogy az eltelt több mint fél évben döntött-e ebben az ügyben az üzemi tanács. Amennyiben nem, akkor pedig az a kérdésem, hogy Ön milyen lépéseket tett annak érdekében, hogy ezt a két lakást ‒ amennyiben tehát a MOL Nyrt. bérlőkijelölési jogával nem kíván élni ‒ rászoruló, orosházi családok foglalhassák el.

Decemberi válaszában az is szerepelt, hogy „az üresen álló lakások vonatkozásában is a lakások bérleti díját a MOL Nyrt. folyamatosan kiegyenlítette, így az nem igényelt intézkedést”. Azt gondolom, hogy sok olyan rászoruló orosházi család van, amelyik örömmel fizetné a bérleti díjat, ugyanúgy, mint a többi szociális bérlakás esetében. ‒ Amennyiben a MOL Nyrt. bérlőkijelölési jogával nem kíván(t) élni.

Szíves tájékoztatását előre is köszönöm.

Orosháza, 2019. július 20.

Tisztelettel:

Füvesi Sándor

Válasz Dávid Zoltántól

Letöltés (PDF, 34KB)

 

Frissítés!

 

 

 

 

Ne maradjon le semmiről!