UTCABÁL ‒ Csütörtökön még nem volt „félreértés”, ami péntekre az lett?

Még mielőtt lenne valaki Orosházán, aki elhinné, hogy a fáklyás felvonulást követő utcabál fideszes ellehetetlenítésének elbukott kísérlete egyszerű „félreértés” volt csupán, bemutatok egy olyan hangfelvételt, ami nem ismert a szélesebb nyilvánosság előtt.

Előtte egy rövid időrendi összefoglaló.

Márciusban az MSZP városi szervezete megtette a szokásos előkészületeket az április 30-i program megrendezéséhez. Mivel ez egy évtizedek óta bejáratott, sikeres program, nem árulok el nagy titkot, hogy a papírmunka jórészt „mentés másként” módon történik: minden közreműködő megkapja ugyanazt a megkeresést, mint tavaly vagy tavalyelőtt, szinte csak a dátumot kell átírni. A száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő cég, a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója például azt, hogy kéri az MSZP biztosítani az utcabálhoz a színpadot fedéssel, ahhoz áramot, a fáklyák biztonságos eldobásához pedig a konténert vízzel töltve. A szervezet pedig zenés műsorral, fényjátékkal kedveskedik az utcabál közönségének, aminek a költségét állja. Önkormányzati pénzügyi támogatás nélkül! ‒ amit sose kért. Mivel Orosháza egyik legnagyobb belvárosi programjáról van szó, amire nagyon sokan érkeznek a környékből, sőt, távolabbról is, nem volt ez egy nagy kérés eddig sem, hiszen a piactér bevételt teremt a városnak, annak cégének. Mindenki jól járt tehát, legfőképpen az ünnepelő családok, orosháziak.

Eddig.

Most ugyanis a vezérigazgató egy olyan válaszlevelet küldött vissza, hogy márpedig ezeknek a szolgáltatásoknak a jó részét csak pénzért tudja biztosítani. Sőt: előre kifizetve!

Az ezt követő események ismertek: április 24-én Fetser János, az MSZP városi elnöke sajtótájékoztatót tartott, és bejelentette, hogy a párt városi szervezete az utcabált nem tudja megrendezni. Erről videofelvételt is készítettek, ami a Facebookon elkezdett terjedni.

„Az április 30-i fáklyás felvonulást követő utcabál lefújásától volt hangos a közösségi média az elmúlt napokban Orosházán”

‒ állapította meg péntekre a városi közmédia, ami most tényszerű és igaz volt. Óriási volt az emberek felháborodása, joggal!

Viszont történt valami a szerdai sajtótájékoztató és Dávid Zoltán pénteki „pálfordulása” között: ez pedig a csütörtöki képviselő-testületi ülés. Mivel erről tévéközvetítés már rég nincs, most sem volt (nem merik), így erről a legtöbb orosházi nem is tud, hogy mi hangzott ott el. Volt szó ugyanis a fáklyásról, az utcabál elmaradásáról is.

Fetser János frakcióvezető kérte, hogy bejelentést tehessen, és az ülés végén két témát hozott szóba. Egyrészről beszélt a gyopárosfürdői Hotel Napsugár bezárása körül és miatt kialakult káoszról, botrányról, ami nagyon-nagyon fontos, de ennek a témának a részletezése most elvinné az írásomat más irányba, ezért ezt most ennyiben hagyom. Másrészt bejelentette ott, mindenki előtt ‒ ezt nyilván, ha csak nem aludt el közben, hallania kellett magának Dávid Zoltánnak is ‒, hogy miért nem tudja az MSZP megrendezni az utcabált. Ismertette az eseményeket, az okokat, összegeket is mondott stb.

Joggal merül most fel az olvasóban a kérdés, hogy az a Dávid Zoltán, aki péntekre megvilágosodott, és egyszerű „félreértésnek” titulálta a vezérigazgató nyilvánvalóan nem önmagától kitalált akcióját, mit tett ezt követően, hogy ha addig nem is hallott volna minderről, most már biztosan tudta. Biztosan erős kezű városvezetőként az asztalra csapott, ugye, hogy irgum meg burgum, hát itten vagyon egy hatalmas félreértés, kérem szépen, ez itt a félreértések csimborasszója, már hogy ne támogatná a fideszes városvezetés ezt a programot! És pedig ez legyen, meg az legyen!

Ugye? Valami ilyesmire gondol a nyájas olvasó, hogy így történt.

No, akkor nem lelőve a poént, annyit árulok el, hogy nem egészen így volt. A hangfelvételen hallani Fejesnét, aki feltesz egy álnaiv kérdést, Németh Bélát, aki hozza a szokásos formáját (az ő felszólalása nem is e témát érintette, mást). Azért, hogy még véletlenül se lehessen bármiféle manipulációt sejteni, ezt a napirendet teljes egészében közreadom, úgy, ahogy elhangzott, Fejesnével, Németh Bélával, 7 és fél perc az egész.

De Dávid Zoltán reakcióját a Fetser János által elmondottakra mindenképpen várja meg! Azt feltétlenül hallania kell! Komoly, határozott polgármesterhez méltó, alapos és részletes!

Hallgassa meg!

 

 

 

Ne maradjon le semmiről!