Feladat nélküli „címzetes” alpolgármester?

Ha elhinnénk, ami a Dávid Zoltán neve alatt megjelent közleményben olvasható, akkor valamiféle „gazdasági struktúraváltás” zajlik a városvezetésben, és ezért vette el a polgármester Elekes Lajos társadalmi alpolgármester összes feladatát.

Elekes, aki messzi földről, a Fidesznek köszönhetően, pártvonalon ejtőernyőzött Orosházára, úgy került be 2010-ben, majd 2014-ben is a szűk városvezetésbe, hogy egyetlen választópolgár sem szavazott rá, csupán a képviselő-testület fideszes tagjai. Ellenben eddig hozzá tartoztak az önkormányzat gazdasági társaságai és intézményei. Ténykedett is rendesen…

De minden jónak vége szakad egyszer! (Ahogy tanult kollégám szokta mondani, nemcsak a temetésnek, hanem a lakodalomnak is…) Eljött március 7., amikor az aznapi képviselő-testületi ülés után ‒ nyilatkozta a Magyar Narancsnak Fetser János, az MSZP városi elnök-frakcióvezetője:

„Dávid Zoltán polgármester behívatta Elekes Lajost az irodájába, ahol jelen voltak a legfontosabb helyi intézmények vezetői, akik előtt közölte a városvezető a meglepett Elekessel, hogy jogköreit visszavonja, s ezen túl utasításait nem teljesíthetik. Ezt Simonka György, a körzeti fideszes országgyűlési képviselő nyomására tette Dávid”.

Orosháza egyik alpolgármesteri tisztségéről van szó! Kapott erről a lényeges változásról tájékoztatást a képviselő-testület? Tájékoztatták a város közvéleményét? Dávid a fentebb hivatkozott közleményében „gazdasági struktúraváltás”-t emleget, Elekes feladatkörének elvonásáról semmit! De a most megjelent Orosházi Élet már ezt sem tartalmazza! Oda már ezt sem merték berakni, mert utólag talán maguk is rájöttek, hogy ultra gáz.

Annyi történt, hogy a város honlapjáról eltűntek Elekes Lajos feladatai, a neve mellett feladatként nincs már semmi. Viszont akkor adódik a kérdés:

Elekes Lajos az alpolgármesteri székből miért nem tűnt még el? És mikor fog? Vagy itt már feladat és tényleges munkavégzés nélkül is lehet rajta bármelyik fideszes az önkormányzat fizetési listáján?

Előtte

Utána

 

 

 

 

 

Ne maradjon le semmiről!