„Ez a Gergő gyerek április 9-én biciklivel megy be a miniszterelnökségre!”

Tegnap jöttem Hajdúnánásról, és ott is ez van. Van a fideszes jelölt, akinek, ha nem lenne mentelmi joga, akkor nagyon komoly problémái lennének. Úgy látszik, ez országos!

Ha én orosházi lennék, vagy itt laknék ebben a választókerületben, és egy ilyen ember, már bocsánat: rongy ember képviselne a Parlamentben, azért nagyon meg lennék sértődve.

Azt kellene látnunk, hogy függetlenül ideológiáktól meg világképektől meg politikai meggyőződésektől, rongy emberekkel nem foglalkozunk! Vannak emberek, akik nem méltók ahhoz, hogy akár a lábunk nyomát megcsókolják. Nem az, hogy a képviselőnk legyen, az ég szerelmére!

Önöknek könnyű választásuk van, mert Sándor, ez egy rendes srác! ’75-ös! De nem ezért, hanem mert neki valóban olyan ügyei vannak, hogy mit tett azért, hogy küzdjön a korrupcióval, a megfélemlítéssel, a szegénységgel szemben.

Simonka Györgynek milyen ügyei vannak? Ne felejtsék el, hogy ő nagyon keményen fog dolgozni azért a mandátumért, mert jár vele a mentelmi jog! Ha ő elveszíti ezt a választást, akkor nemcsak a politikai mandátumát fogja elveszíteni, hanem könnyen lehet, hogy mást is. Nem szeretek fenyegetőzni, mert én hiszek a független jogállamban. Csak először meg kell csinálni!

Ha bizalmat kapunk Önöktől, és létrejön az antikorrupciós ügyészség, ami tőlünk nem messze, Romániában működik, akkor lesz félnivalójuk. Nem én fenyegetem őket, hanem azok a bűnök, amiket elkövettek. Tíz évvel ezelőtt nem gondoltuk volna, de ebben már Romániára, mint pozitív példára lehet hivatkozni. Azt fontos tudniuk, hogy mióta Romániában létrejött az antikorrupciós ügyészség, 956 politikust ítéltek el jogerősen korrupciós bűncselekmény elkövetéséért, és elkoboztak egy milliárd eurónyi vagyont. Ez körülbelül 300 milliárdnyi forint. Ez elég sok pénz!

Azt gondolom, hogy április 8-án Önök eldönthetik, hogy az ilyen Simonka-félék fogják-e a politikát meghatározni, és a politika marad az, amilyennek a fideszesek mondják, a hazudozás é a korrupció szinonimája, vagy pedig minden korábbi tapasztalatuk ellenére eljönnek, és elhiszik, hogy lehet másképp is politizálni. És visszaadják a hitet másoknak is, hogy a politika szolgálat. És hogy a következő miniszterelnök ‒ mondják el mindenkinek: ez a Gergő gyerek ‒ megfogadta, hogy április 9-én reggel, miután felkelt, felül a biciklijére, és beteker a miniszterelnökségre.

A miniszterelnök-jelölt beszéde. Nézze meg!

Borítókép.

 

Kérem, lájkolja az oldalamat!