El kell rendelni az aláírásgyűjtő ívek országos vizsgálatát!

Az MSZP szerint a választókerületek több mint 10 százalékában választási csalásra utaló jelet lehet tapasztalni, ezért a szocialisták ismét felszólították a Nemzeti Választási Bizottságot (NVB), rendelje el az aláírásgyűjtő ívek vizsgálatát mind a 106 egyéni választókerületben.

Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő, a főváros 17-es, csepeli választókerületének MSZP-Párbeszéd-jelöltje pénteken Budapesten, az NVB és a Nemzeti Választási Iroda közös székháza előtt tartott sajtótájékoztatón közölte: nem fordulhat elő, hogy olyan jelöltek szerepeljenek a szavazólapon, hogy tudni lehet róluk, választási csalást követtek el. Felidézte, a választókerületében több mint ezer halott aláírását találták meg 14 jelölt ajánlóíven. Emlékeztetett arra, kedden már kezdeményezték az aláírásgyűjtő ívek vizsgálatát „az országos méretű csalás” miatt az NVB-nél, a testület azonban elutasította a kezdeményezést.

Füvesi Sándor Békés megye 4-es számú, Orosháza központú választókerületének MSZP-Párbeszéd-jelöltje elmondta, adatai és hamis aláírása öt – a többi között a Családok Pártja, az Összefogás Párt, a Hajrá Magyarország! Párt – jelöltjének ajánlásán szerepelt, ezért feljelentést tett. Szólt arról is, hogy továbbra is jelölt maradhat az, akinek aláírásgyűjtő ívén hamis aláírásokat találnak, de a megmaradt aláírások száma eléri a jelöltséghez szükséges ötszázat.

Teljes cikk és videó itt elérhető! Forrás: MTI/mszp.hu

 

 

Kérem, lájkolja az oldalamat!