Tóbiás József szerint Füvesi Sándor a legesélyesebb jelölt

Tóbiás József, az MSZP pártigazgatója a dél-békési (viharsarki) kampánykörútja során, az MSZP Orosházi Szervezetének székházában sajtótájékoztatót tartott, s a választók támogatására ajánlotta Füvesi Sándort, a párt Békés megye 4. számú egyéni országgyűlési képviselői választókerületének szocialista jelöltjét.

Füvesi Sándor a bevezetőjében bejelentette, hogy immár jogerősen kimondatott, hogy ellenfele, Simonka György, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje „politikai pedofíliát” követett el azzal, hogy a battonyai iskolás gyerekeket „bekampánypólózta”. Mint utalt a döntésre, ezzel nem csupán a választási törvényt sértette meg, hanem azt a tilalmat is megszegte, hogy az iskolákba nem szabad bevinni a politikát. E mellé helyezte a helyi választási bizottság első fokon minap meghozott határozatát, mely kimondta, hogy (ugyancsak) Simonka György érdekében a helyi önkormányzat hetente, közel 15 ezer példányban megjelenő lapja, az Orosházi Élet – már kampányidőben – egy sor fotóval illusztrált cikkben, a lapstruktúra előkelő helyein is kizárólag őt szerepeltette, méghozzá segítő módon. Úgy, hogy a többi képviselőjelölt nem kapott helyet a lapszámban.

Füvesi Sándor kiemelte: az Orosházi Életet is kiadó önkormányzati cég működteti az Oroscafé nevű hírportált is, mely nem tartotta érdemes a választási bizottság döntésének megjelentetését. Azt pedig furcsálkodva említette meg, hogy ugyanez a Simonka György az orosházi polgármester által rendezett, A szabad sajtó napjának, a sajtó függetlenségének  megünneplését célzó rendezvényén ott tetszeleghetett.

Tóbiás József a Fidesz-KDNP és a kormány (valamint tagjainak) aktuális botrányai közül nyújtott át egy csokorra valót. Beszélt Kósa Lajos korrupciógyanús pénzügyi eltévelyedéséről, a miniszterelnök vejének Elios-botrányáról, Semjén Zsolt (állami támogatásokért hálából kapott 25 milliós) svédországi cserevadászatairól is. A kormányoldal fő törekvéseként jellemezte, hogy Orbán Viktorék el akarják hitetni a választókkal, hogy nagyon jól mennek a dolgok errefelé, s a magyaroknak így jó minden, pedig csak a híveiknek van jövője. Véleménye szerint azért van szükség változásokra, mert fel kell szabadítani az embereket ebből a kényszerhelyzetből. Rámutatott: Hódmezővásárhely (s több előzmény időszaki választás) példája azt igazolja: a Fidesz legyőzhető. Ennek hogyanját nem az ellenzéki pártok alkujában látja, hanem abban, ha a választók a helyileg legesélyesebb képviselőjelölt mellé állnak. Álláspontja szerint ebben a választókerületben ez a személy Füvesi Sándor.

Tóbiás József is kifogásolta azt, hogy Simonka György önös céljaira, törvénysértő módon felhasználja a gyerekeket, a közpénzből fenntartott helyi önkormányzati médiát. Hozzátette: Simonka György inkább azon munkálkodhatna, hogy minden más gyerek is megkapja azokat a lehetőségeket, amit ő maga megadhat a saját gyermekeinek. Úgy hiszi, magyarként, európaiként és félelem nélkül akarnak élni a magyarok. Jövőbemutatóan idézte Karácsony Gergelyt, aki többek között bejelentette: ha kormányt alakíthatnak, visszaszerzik a magánzsebekbe vándorolt közpénzeket. Ugyanis megvan a helyük: az egészségügyben, az oktatásban, az elmaradt bérek fejlesztésében.

Az MSZP pártigazgatója említést tett a következő három hét általuk elvégzendő feladatairól is. Világossá kell tenni a választópolgárok számára: ha változást akarnak, feltétlenül menjenek el választani, s támogassák szavazatukkal a választókerület legesélyesebb jelöltjét. Akinek személyét tehát ő Füvesi Sándorban látja. A lehetséges választási győzelem után a mai ellenzékből felálló Parlament dolga lesz eltörölni az Orbán-féle „Nemzeti Együttműködés Rendszerét”, e sajátos funkciójú NER-t és következményeit. Ezt követően pedig népszavazást kell tartani egy új Alkotmányról, mely a demokratikus és szabad állapotok visszaállítását alapozhatja meg.

(Vitalap.hu)

 

 

Kérem, lájkolja az oldalamat!