Nyomoznak a feljelentésem ügyében!

Elrendelte a nyomozást a rendőrség az MSZP orosházi országgyűlési képviselőjelöltje által tett feljelentés ügyében – tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken közleményben az MTI-t.

Mint írják, a nyomozást a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt rendelték el.

A napokban Füvesi Sándor, az MSZP-Párbeszéd országgyűlési képviselőjelöltje és Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese Orosházán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy közokirat-hamisítás, személyes adatokkal való visszaélés és a választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tesznek az Orosházi Rendőrkapitányságon.

Füvesi Sándor elmondta, a párt delegáltja több gyanús aláírást talált az egyéni országgyűlési választókerületi választási bizottság ülésén: olyanok aláírása is szerepelt az íveken, akik biztosan állítják, hogy nem írták alá azt; és volt olyan eset, amikor különböző pártok ajánlóívein megegyezett az aláírók sorrendje. Hozzátette, ő is szerepel ajánlóként öt jelöltnél, miközben már nyilvántartásba vett képviselőjelöltként indul a választáson Békés megye 4. számú választókerületében.

Gőgös Zoltán elképzelhetőnek tartotta, hogy a négy évvel ezelőtti adatok kerültek ki a nyilvántartási rendszerből, mint mondta, Füvesi Sándor esetén a régi lakcímével írták alá az íveket.

Forrás: atv.hu

 

 

Kérem, lájkolja az oldalamat!