Az Ön személyes adataival is visszaélhettek! Járjon utána! Mutatom, hogyan!

Jelen pillanatban 4 párt 4 képviselőjelöltjénél szerepelek, de elképzelhető még, hogy máshol is feltűnök ajánlóként ‒ mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Füvesi Sándor. Az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltjének neve szerepel többek között a Családok pártjának, az Összefogás pártjának és a Hajrá Magyarország Pártjának ajánlóívein is, pedig nem támogatta őket aláírásával.

Füvesi elmondása szerint egész lapokat másolhattak az ajánlók adataival bizonyos kamupártok, ugyanis több jelölt esetében is 1-től 8-ig ugyanazok a nevek szerepelnek az íveken, ugyanolyan sorrendben. Hozzátette: úgy tudja, a választási bizottság az aláírásokat nem vizsgálja. A képviselőjelölt jelezte egyébként, hogy az ügyben feljelentést tesz a holnapi napon.

Olyan is előfordult közlése szerint, hogy az egyik aláírást gyűjtő személy egy másik pártnál képviselőjelöltként szerepel. „Nagyon aktív”‒ tette hozzá a gyanús üggyel kapcsolatban Füvesi Sándor.

Beszámolt arról is, hogy hétfő esti adatok szerint 38 jelölt indulhat Orosházán, így el lehet képzelni, mekkora lesz április 8-án a szavazólap.

Forrás: atv.hu

Füvesi Sándor, aki az MSZP képviselőjelöltje Békés megye orosházi székhelyű 4. számú országgyűlési választókerületében, nem teketóriázott, néven nevezte gyanújukat: az orosházi (dél-békési, viharsarki) jelöltállítás során valakik szervezett választási csalást (s mellette más bűncselekményeket) követtek el.

Mint mondta, olyan „aláírók”, akik nem is tudtak támogatói aláírókénti megjelenítésükről, nyilatkozatban jelentették ki, hogy nem írták alá a szóban forgó íveket, s azokon nem a saját aláírásuk szerepel a nevük és lakcímük mellett. Ezek bizonyítékok a meginduló büntetőeljárásokban. Súlyosítja a helyzetet, hogy e tények ismeretében sem tett feljelentéseket a helyi választási bizottság: ugyanis a pártok képviselői ellenében az önkormányzat által küldött tagok leszavazták az erre irányuló indítványt…

Füvesi Sándor elmondta, hogy olyan ívekkel is találkoztak, melyek azonos sorrendben, de nem azonos kéztől származó aláírásokkal tartalmaznak aláírókat (laponként nyolcat-nyolcat), aminek a (jogszerű és tisztességes) valószínűsége szinte a nullával egyenlő.

Horribile dictu: az is előfordult, hogy a többtucatnyi kamupárt egyik képviselőjelöltje egyben aláírásgyűjtője volt egy másik (konkurens) pártnak… S hogy még egy csavar legyen ebben a szégyentelen bűnügyben: Füvesi Sándor is kikérte a választási irodától, hogy ő – netán – szerepel-e aláíróként valamely más párt jelölttámogató ívén. Bizony szerepelt, nem is egyen, ötön…  (S nem kizárt, hogy ez még nem is a végleges szám.) Hab a tortán: az íveken az azóta megszűnt lakcímét találta leírva, azt, mely a 2014-es választás alkalmával létezett. Jelezte, hogy a sajtótájékoztató helyszínéről egyenesen a rendőrségre indul Gőgös Zoltánnal, feljelentést tenni.

Forrás: Vitalap.hu

Az ajánlásoknál az Ön személyes adataival is visszaélhettek! Járjon utána! Mutatom, hogyan!

1. lépés: Kérdezze meg, hogy szerepel-e ajánlóként!

Írjon egy levelet az Ön lakóhelye szerint illetékes országgyűlési egyéni választókerületi választási irodának! Emailben is elküldheti, Békés megye 4. számú választókerületében a jegyzo@oroshaza.hu email címre. A többi választási iroda elérhetőségét alulra beillesztettem.

Minta

Letöltés (DOCX, 11KB)

Én például ezt a tájékoztatást kaptam.

Frissítés!

Négy nap után a Békés 04. OEVI vezető szigorított: nem lehet sima emailben igényelni!

VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatom a Tisztelt Választópolgárokat, hogy a Választási Iroda a Választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 2. § (4) bekezdése alapján az ajánlóíveken szereplő személyes adatok közül az érintett kérelmére csak azokról köteles tájékoztatást adni, amelyek ellenőrzését a 125. § (3) bekezdés alapján elvégezte, vagyis akkor nem tud tájékoztatást adni, ha a választópolgár adatai (ajánlása) nem került gépi rögzítésre az ellenőrzési folyamat során.
A választópolgár az adatkezelésről szóló fenti tájékoztatást oly módon kérheti, amely biztosítja a személyének beazonosíthatóságát, azaz személyesen a választási irodánál, meghatalmazott útján, vagy pedig e-mail-ben megküldött olyan kérelemmel, amelyet elektronikus aláírással láttak el, vagy azonosításra visszavezetett dokumentum-hitelesítés szolgáltatás útján (elektronikus aláírás) hitelesítettek.

A választópolgár kérelmének minden esetben tartalmaznia kell a 9 számjegyből álló személyazonosító számát.

Adatigénylés esetén kérem fentiek szíves figyelembevételét.

Dr. Horváthné dr. Barta Edit
OEVI vezető

Forrás.

2. lépés: Feljelentés a rendőrségen!

Amennyiben olyan tájékoztatást kap, hogy ajánlóként szerepel, de biztos benne, hogy van olyan jelölt a listán, akit Ön nem ajánlott, feljelentést tehet! Ezt is elküldheti emailben, Békés megye 4. számú választókerületében az oroshaza.rk@bekes.police.hu vagy a mezokovacshaza.rk@bekes.police.hu email címre (illetékességi terület szerint). Az ország többi rendőrkapitánysága elérhetőségét itt találja. A feljelentéséhez ne felejtse el mellékelni az országgyűlési egyéni választókerületi választási irodától kapott tájékoztatást!

Minta

Letöltés (DOCX, 21KB)

Országgyűlési egyéni választókerületi választási irodák elérhetőségei

Letöltés (PDF, 173KB)

Forrás.

 

 

 

Kérem, lájkolja az oldalamat!