A népet nem lehet leváltani!

A Dávid Zoltán-féle Simonka-bérenc fideszes városvezetés csütörtökön megszüntette a testületi ülések tévéközvetítését, amit én már előzetesen jeleztem.

Akkor megkérdeztem a városi közmédia cégvezetőjét (mert most már ilyen is van), hogy ez-e az új „koncepciója”, vagy lesz-e ennél még rosszabb is. Péntekre kiderült, hogy lett: megszüntették az OrosCafé oldalon a kommentelési lehetőséget is.

Sőt – vegyük észre! – nemcsak a kommentelési lehetőséget, hanem egy mozdulattal törölték az elmúlt közel tíz év összes hozzászólását is, legyen az egy pontosító vagy a témához (sport- vagy bármilyen eredményhez) gratuláló komment is. Minden hozzászólást töröltek!

Eddig számtalan példát hoztam fel az elmúlt évekből, hogyan csökkentették a mi képviselői jogosítványainkat szinte a nullára: nem lehet érdemben hozzászólni, nem lehet kérdezni, ha lehet, nem válaszolnak stb. Ez most itt egy új fejezet: már nem a képviselői jogok lenullázásáról van szó, hanem arról, hogy a nép hangját is korlátozzák! Hamis érvekkel álca mögé bújva közpénzből fizetett percemberek.

Márpedig a népet nem lehet leváltani. Tudjuk:

Habár fölűl a gálya,

S alúl a víznek árja,

Azért a víz az úr!

In memoriam

Az utolsó kommentek a megszüntetés híréről érdeklődtek. Néhány perc múlva – válasz helyett – törölték ezeket is.

 

Ne maradjon le semmiről!