Bónum: mintagazdaság vagy mintabűntény? (2. rész)

Kevés téma van, amelyikben ennyire egyszerre és nyilvánvalóan jelenik meg a jelenlegi fideszes városvezetés alkalmatlansága, és az, hogy nem mások, mint Simonka érdekeinek a kritikátlan kiszolgálói, mint ebben, amiről ez az írásom szól.

Az előző írásomban bemutattam a példákat, hogy miért tiltakoztunk az ellen, hogy a teljes egészében Simonkához köthető pusztaottlakai „alapítványt” ugyanúgy projektpartnerként vegyék be, mint Orosházát. Legfőképpen ezért nem támogattuk mi ellenzékiek ezt az előterjesztést, amelyet a Simonka-érdekek elvtelen képviselője, Fejes Róbertné alpolgármester készített.

Orosházi civilek?

Hiába kérdeztük azt is többször, nem válaszoltak rá semmit, hogy egyébként hogyan, hol, mikor hirdették meg ezt a lehetőséget, hogy lehet ehhez a pályázathoz csatlakozni.

Hány orosházi civil szervezetet kerestek meg?

Van-e kapcsolódó ötletük, elképzelésük vagy javaslatuk.

Nyilvánvalóan egyet sem.

Nem is tudtak ezekre a kérdéseinkre mit mondani.

Hová tűntek az állatok?

A hozzászólásomban rámutattam arra is, hogy

ugyanaz a fideszes testületi többség, és jórészt városvezetés akarja most a bónumi őshonos állatokat újratelepíteni, amelyik évek alatt a korábbi, meglévőt tönkretette.

A Kossuth Mezgé még önkormányzati fenntartásban volt, amikor az akkori igazgató, Pintér Tibor a bónumi telepet felfejlesztette. A később, a bíróság által jogsértőnek talált elmozdítása után viszont ez az állatállomány erősen megritkult, az MSZP akkori gyanúja szerint kézen-közön elhordták, eladták őket. Mindezt úgy őrizte meg az internet, hogy a Pintér utáni ideiglenes igazgató ebben a cikkben reagált minderre, és hosszan sorolta, hogy a szerinte szakszerű értékesítés után is (az értékesítés indoka egyébként az volt, hogy drága a takarmány!), még mennyi-mennyi állat volt kint! A testületi ülésen szembesítettem ezzel a nyilatkozattal a mostani városvezetést, amire Fejesné csak annyit mondott, hogy nem tudja, ő akkor nem volt itt, és az igaz, hogy amikor először kiment Bónumra, csak egy-két disznót talált. Kérdés: hova lettek évek alatt ezek az állatok? Nincs válasz…

Mezőhegyes telephelye lehetünk!

Az orosháziak és a beiskolázási körzetbe esők előtt ismeretes az a fájdalmas tény, hogy

a nagy múltú Kossuth Mezgé mezőgazdasági képzési torkát a Fidesz elvágta.

Két éve nem engedik, hogy új mezőgazdasági képzést indítson az iskola, csak a már tanulók vihetik végig ezeket a szakokat. Simonka már a város egyéni képviselője volt, amikor ez a gyalázat megtörtént. Nem tudok róla, hogy bármit is tett volna ebben az ügyben, főleg, hogy valami kézzelfogható eredményt elért volna. Jelzem, a saját kormányával szemben! A városvezetés ennek az előterjesztésnek a kapcsán úgy fogalmazott, hogy „kiemelt céljuk a mezőgazdasági képzés helyben tartása”, és a mezőhegyesi szakképző iskolának – esetleg – a későbbiekben, ennek a pályázatnak az eredményeként, egyfajta „bemutató telepe, gyakorló helye” lehetne Bónum. – Hm, messzire jutottunk a korábbi szinttől,

Orosházának már csak annyi joga van, hogy Mezőhegyesnek telephelye legyen,

innen már tényleg csak egy szint van lefele, amikor Pusztaottlaka telephelye lehetünk.

A vita során a túloldalról a legnagyobb butaságokat Sára Csaba fideszes képviselő mondta, kezdve azzal, hogy az iskola minőségének, szakjainak lerombolását „átszervezésnek” hívta, folytatva azzal a hazugsággal, hogy a szocialista városvezetés alatt nem fejlődött volna az intézmény, befejezve azzal, amin már tényleg kínunkban csak röhögtünk, hogy nem igaz, hogy megszűnt volna a mezőgazdasági képzés az intézményben, hiszen van aranykalászosgazda-tanfolyam. (Amikor ennek elvégzését ajánlotta nekem, aki falun, a termőföld mellett nőttem fel, hogy tanuljak valamit a mezőgazdaságról, akkor már átkiabáltam neki a véleményemet, ilyenkor „persze” egyből érkezett Dávid Zoltán figyelmeztetése – nekem, nem Sárának.)

Tovább a 3. részre! A folytatásért kattintson!

A napirendi pont vitája. Vágatlan hangfelvétel. Hallgassa meg!

 

 

 

Ne maradjon le semmiről!