Volt könyvtárépület: nem nyert a pályázat – A Gémes Palota viszont már a városé!

Több orosházi patinás, jobb sorsra érdemes épület is van, amelyekért számtalanszor felszólaltam a testületi üléseken én magam is. Sajnos egyelőre a volt könyvtár épülete marad olyan, amilyen most.

A tavalyi évben szinte minden testületi ülésen téma volt a volt könyvtár épülete. A városvezetésnek az volt a célja, hogy pályázati lehetőség kihasználásával a Kodolányi főiskola újíthassa azt fel rektori hivatal céljára. Mi már az első felvetésnél nem értettünk ezzel egyet, több okból. Most a múzeum használja raktárként, nem láttuk biztosítottnak a múzeumi tárgyak elhelyezését, rektori épületre számtalan más lehetőség is van, egyébként pedig ha az oktatás kint folyik, Gyopárosfürdőn, miért kellene itt, a belvárosban egy másik épületet is biztosítani, amikor a jelenlegi kint is majdnem mindig teljesen üres.

Utólag látszik, hogy több felesleges kört tett a városvezetés. (Erről itt írtam.)

Sajnálom, hogy Elekes Lajos társadalmilag haszontalan alpolgármester hozzá nem értése miatt feleslegesen dolgozott nagyon sok szakember.

A sikertelen pályázatról az áprilisi testületi ülésen kaptunk tájékoztatást a határozatokról szóló beszámolóban.

Eközben Gyulán…

Félmilliárd forintos fejlesztés Gyulán

Vagyonkezelési szerződést kötött a gyulai önkormányzat a fürdővárosi campus Szent István utca 17–19. szám alatti ingatlanára a Gál Ferenc Főiskolával. Az egészségi és szociális tudományi kar épületein hamarosan egy több mint félmilliárd forintos fejlesztés kezdődhet el. (Beol)

A Gémes Palota sorsa,

amelyért szintén annyiszor felemeltem a szavam én is (például ebben az írásomban),

rendeződni látszik

annyiban, hogy a városnak – annyi unszolásunkra, végre – sikerült megvásárolnia. A kérdés, hogy az épülettel, ami sok-sok évvel ezelőtt (erre emlékszik még valaki?) eredetileg városi tulajdonban állt (ki is adta onnan ki? milyen ígérettel?), most mi fog történni, hogyan hasznosul.

 

 

Ne maradjon le semmiről!