A Nagy Testvér figyel minket! És másokat is?

Minden azzal kezdődött, hogy tavaly Dávid Zoltán a Polgármesteri Hivatalon belül külön kabinetet alakított ki magának. A királynak is volt régen udvartartása, neki is jár – gondolhatta. Az orosháziak meg fizetik… Aztán egyre másra jönnek elő az ügyek, amik arra utalnak, hogy mi a valódi célja ennek a „kabinetnek”.

Több alkalommal végig bennünket, ellenzéki képviselőket vett az egyik munkatársa – munkaidőben, közpénzből -, amikor pedig kértük a felvételt, azt mondta Dávid, hogy „nem archiválták”. Aztán meg nekem írt a másik munkatársa, erről szól az alábbi interpellációm.

Sokan állítanak meg az utcán, hogy látják-olvassák az írásaimat, egyet is értenek vele, de sajnos nem lájkolhatják, nem oszthatják meg, mert figyelik, következménye lehet. Erre eddig azt válaszoltam, hogy ne aggódjanak, ilyen biztos nem történhet, lájkolják-osszák nyugodtan. Viszont most, amikor egy elég súlyos vádat (a gyanú szerint a saját munkatársa kémkedik valaki után) azzal intéz el Dávid, hogy a munkatársa munkaidőn kívül gyakorlatilag azt csinál, amit akar, és hogy ő ilyenre utasítást nem adott (Ennyi?! Megkérdezte? Számonkérte? Beszámoltatta?), akkor az arra utal, hogy valami tényleg folyik a háttérben, és ennek már a fele sem tréfa!

Interpelláció Dávid Zoltánhoz

Kezdődött azzal, hogy az ön egyik közpénzből fizetett munkatársa több testületi ülésen is egy kizárólag ránk irányított kamerával kizárólag bennünket vett, nyilván, valami céljuk volt ezzel a felvétellel, ráérős idejükben elemezgethették. A felvételt viszont utólag nem volt hajlandó átadni, hiába kértük mint közérdekű adatot, ez is mutatja a sanda szándékát.

A Polgármesteri Kabinetének immár vagy tíz tagja van.

A köztisztviselőnek az adófizetők pénzéből pártatlanul kell dolgoznia értük. Árulja már el, ebbe hogy fér bele, hogy a Polgármesteri Kabinete egyik tagját azzal bízza meg, hogy kizárólag bennünket kamerázzon? Ez közfeladat?

De ha ez nem elég, az ön Kabinete egy másik tagja, aki szintén köztisztviselő, néhány napja a következő üzenetet küldte nekem:

„K. B. bácsi. [Az eredetiben teljes név.] A VPN és IP cím sose hazudik, akkor se, ha dinamikus IP.”

Bár utána jelezte az illető, hogy az üzenete „félrement”, meg szeretném önt kérdezni mint munkáltatóját, hogy milyen VPN és IP címeket vizsgálnak a beosztottjai? Csak bennünket figyelnek vagy az orosháziakat is? Esetleg a város internetes portálja kommentelőit? Facebook-csoportok tagjait?

Listázzák, ki mit írt, milyen véleményt nyilvánított?

Ha nem is én vagyok az üzenet valódi címzettje, hanem valaki más, annak mi volt a célja? Figyelmeztetés? Fenyegetés?

Mi folyik az ön „Kabinetében”, Polgármester Úr?

Dávid Zoltán „válasza”

Nem kívánom a munkáltatói jogkörömet túllépni, így

nem kívánok beleszólni abba, hogy az Orosháza Város Önkormányzatával munkavégzésre irányuló jogviszonyban lévő személyek szabadidejükben, köztisztviselői jogviszonyuktól függetlenül milyen üzeneteket váltanak különböző internetes fórumokon.

Ezen személyektől kizárólag a munkaköri leírásukban szereplő feladatokat, illetve általam adott utasítások végrehajtását kérhetem számon. Ismételten visszautasítom azon állítását, hogy mint munkáltató akár Ön, akár képviselő társa, akár más orosházi megfigyelésére adtam volna utasítást.

Így olvas interpellációkat Dávid Zoltán. Nagy élmény, hallgassa meg!

 

 

 

Ne maradjon le semmiről!