Eddig 27 millió forintba került a „főtér karbantartása”, amit egy DEBRECENI Bt. kapott!

Tudta? Nyilvánvalóan nem, mert eddig én sem tudtam, senki sem tudta, csak az, aki annak idején ezt a szerződést (egészen pontosan: szerződéseket) megkötötte, utalványozta, kifizette. A többi néma csend… De a végére jártam, és immár tudható.

Valamiért nem az önkormányzat saját cégét, a Városüzemeltetési Zrt.-t bízták meg az úgynevezett főtér növényeinek ápolásával, majd később a hóeltakarítással, hanem egy debreceni bt.-t. Hiszen itt mi, Orosházán nemcsak a fákhoz, hanem a hóeltakarításhoz sem értünk. Aztán persze végül úgyis orosházi munkavállalót alkalmaz ez a bt., de a pénzt (a munka valódi ára és a teljes kifizetés közti különbséget, a hasznot) elteszi.

A Városüzemeltetési Zrt. a saját éves költségvetésében egyébként is több tízmillió forintot szerepeltet a főtérrel kapcsolatos szükséges munkákra, dolgoznak ott ők is. Ebben az évben plusz 5 milliót fizetett ki a város (az adófizetők pénzéből), mert kihalt sok fa, újakat kellett venni. (Állítólag perlik a kivitelezőt…) Fizetünk még az üvegtorzó (körtefa?) zenéjéért is minden évben milliós nagyságrendű összegeket.

Interpelláció Dávid Zoltánhoz

Első alkalommal a 2016. októberi testületi ülésre benyújtott interpellációmban kérdeztem meg, hogy igaz-e, hogy az úgynevezett főtéren egy debreceni bt. látja el a karbantartási feladatokat, és konkrétan rákérdeztem a szerződés tartalmára, összegére is. A kérdéseimre nem válaszolt, ennek ellenére a képviselő-testület a saját fideszes frakciója támogatásával, a válaszát elfogadta.

Második alkalommal a 2017. március 10-i testületi ülésre benyújtott interpellációmban kérdeztem meg, hogy mennyi ennek a szerződésnek az összege, illetve hogy

eddig ennek a debreceni bt.-nek a főtérrel kapcsolatos feladatok ellátására összesen mennyi pénzt fizettek ki.

Ekkor sem válaszolt, a fideszes többség a hiányos válaszát ekkor is elfogadta.

Az önkormányzati törvény ön részére már többször idézett paragrafusa szerint viszont önnek nem lehetősége, hanem kötelessége a válaszadás, ezért ismét megkérdezem, hogy ennek a debreceni bt.-nek a főtérrel kapcsolatos feladatok ellátására összesen mennyi pénzt fizettek ki. A bruttó, kifizetett összeget legyen kedves megmondani!

Dávid Zoltán válasza

Szeretném emlékeztetni képviselő urat arra, hogy a főtér karbantartásával kapcsolatos szerződést a legutóbbi 2017. március 10-én tartott testületi ülésen kérésére és utasításomra Benkő Ferenc, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója személyesen adta át Önnek.
Így az interpellációjában általam megválaszolatlannak beállított kérdésére a válasz már ezen testületi ülésen a rendelkezésére állt.
Az átadott szerződésben szerepel, hogy a Városüzemeltetési Zrt. éves szinten bruttó 6 millió forintot fizet az alvállalkozójának.
Vezérigazgató úr tájékoztatása szerint 2013-tól 2017-ig

az alvállalkozónak kifizetett bruttó összeg: 27.235.211,-Ft.

Így olvas interpellációt Dávid Zoltán. Hallgassa meg!

 

 

 

Ne maradjon le semmiről!