A Dávid Zoltán-féle városvezetésnek nem fontosak az idősek! (5. rész)

A képviselő-testület március 10-én tárgyalta az önkormányzat idősügyi koncepcióját, amit nem támogattam. A hozzászólásom alapján, azt hiszem, egyértelmű, hogy miért. A végén szembesítettem Dávid Zoltánt egy tíz évvel ezelőtti ígéretével, amire semmit sem tudott mondani.

Ugyanígy azonnal nem tudtak érdemben válaszolni arra a kérdésemre sem, hogy az elmúlt tíz évben miért nem tudták felújítani a Teréz utcai Platán idősek otthonát. Mint emlékezetes, a 2006 előtti szocialista városvezetés Fetser János akkori polgármester irányításával számtalan idősbarát lépést tett, a 65 év feletti rászorulók szemétdíjának elengedésétől a Töhötöm utcai nyugdíjas ház létrehozásán át a Táncsics utcai Ezüst Fenyő idősek otthona kialakításáig, csak mindenre az ő ideje sem volt elég, folytatni meg nem engedték a választók.

Nem, mintha nem tudnánk, hogy milyen elkeserítő állapotok vannak a Teréz utcai otthonban, az Idősügyi Koncepcióba is beleírták a szakemberek:

Megkérdeztem a testületi ülésen, hogy milyen pályázatok voltak, ahol Orosháza indulhatott (volna) szociális otthon felújítására, azokon indult-e, és ha igen, milyen eredménnyel. Az ülés után néhány nappal a következő írásbeli választ kaptam:

Letöltés (PDF, 120KB)

Ez ugye csak részben válasz a kérdésemre, tudom, hogy ennél jóval több pályázati lehetőség volt, egyszer korábban még lobogtattam is a testületi ülésen pályázati kiírást, mert Dávid Zoltán előtte azt mondta, hogy nem is volt pályázat, amin indulhatott volna a város.

Tíz év alatt ebben a nagyon fontos ügyben csak két pályázatot beadni?!

Az azért elég – hogy is mondjam – szerény teljesítmény!

De ami a legszebb, hogy

mindkét beadott pályázatunkat forráshiány miatt utasította el az Orbán-kormány.

Sőt, a második pályázat beadásakor és elutasításakor már Simonka György volt a város egyéni országgyűlési képviselője! Föltenném tehát az egyszerű kérdést, hogy amikor a kormánya azért nem támogatja a Teréz utcai idősek otthona felújítását, mert nincs rá pénz (két stadionépítés között), akkor

hol a búbánatba van ilyenkor az országgyűlési képviselő?!

Szabadlábon – szól a rövid és pontos válasz.

 

Borítókép: oroshaza.hu. Az előző részt itt lehet elolvasni!

 

Ne maradjon le semmiről!