Simonkához köthető cég a Városüzemeltetési Zrt.-nél?

A képviselőtestület január 27-i ülésére nyújtott be interpellációt Fetser János frakcióvezető arról is, hogy nemcsak „kenderes” cég használta telephelyként az orosháziak tulajdonát, hanem a Simonka-közeli TDM egyesület cége székhelyként is, és jelenleg is! Mindezt „persze” anélkül, hogy erről bárki tájékoztatta volna a testületet (és ezáltal a nyilvánosságot), hogy az engedélykérésről ne is beszéljünk. Úgy használják a közös városi tulajdont, mintha a sajátjuk lenne!

TAF Turisztikai Attrakció Fejlesztő Zrt. Székhelye: 5900 Orosháza, Fürdő u. 5-1. A létesítő okirat kelte: 2016. április 5.

10 milliós jegyzett tőkével jegyezték be az Orosházi Városüzemeltető Zrt. címére. Vezérigazgató: Kiss László békéscsabai lakos. Felügyelőbizottsági tagok: Baráth Richárd, Simonka embere, sofőr, testőr, üzlettárs, a sajtó szerint. És még két pusztaottlakai egyén: Mazula Zsolt a Tanya 23.-ból és Benkő József. Tagok adatai: Jövő Építők Turisztikai Desztináció Menedzsment Közhasznú Egyesület, többségi tulajdonos.

Kérdéseim a következők:

Kinek az engedélyével és miért városi címre jegyezték be ezt az egyesületet? Fizet-e bérleti díjat? Ha nem, miért nem? Kik ennek az egyesületnek a részvényesei? A részvényesek mennyi pénzt tettek ebbe az egyesületbe? Mint a Jövő Építők TDM-ben Orosházát képviselő polgármester, miért nem szólt erről a városi képviselő-testületnek?

 

Dávid Zoltán „válasza”

A Jövő Építők TDM tulajdonában álló TAF Zrt. adatai nyilvánosak, azokat bárki megtekintheti. [Kösz! – F. S.] A cég létrehozásáról közgyűlési döntés született, ahol jelen voltak Orosháza város és helyi vállalkozások képviselői is. [Hogy kik? Azt már nem mondja. Azt fedje jótékony homály… – F. S.]

Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója megkeresésemre az alábbiakról tájékoztatott:

Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. 5900 Orosháza, Fürdő u. 5. szám alatti központi telephely ingatlan a társaság saját tulajdonában van, így annak cégjegyzésre jogosult vezérigazgatójaként saját hatáskörben eljárva engedélyezte 2016. áprilisában a TAF Zrt. telephelyének Orosháza, Fürdő u. 5. szám alá történő bejegyzését.

Döntése meghozatalakor mérlegelte azt, hogy a szóban forgó újonnan megalakult gazdasági társaság hosszútávon szolgálhatja és előmozdíthatja Orosháza Gyopárosfürdő turisztikai fejlesztésekkel kapcsolatos városi elképzeléseket. [És erről miért most hallunk először? Most is csak azért, mert információt kaptunk róla! Szerencsére egyre több embernek van elege a „pusztaottlakai” lopásokból, és egyre többen segítenek. – F. S.]

Mivel az újonnan alakult társaság tényleges működését még nem kezdte meg, így annak telephely biztosítására külön térítési díjat átmenetileg nem kért a cégtől. [Ha majd ezentúl bármit bérelünk valakitől, használjuk ezt az indokot: azért nem fizetünk, mert a „tényleges tevékenységet még nem kezdtük meg”. Nagyon jó! – F. S.]

 

 

 

 

 

Ne maradjon le semmiről!