Simonka sosem ér rá?

Simonka György, a pusztaottlakai (vagy helyesebben: újkígyósi?) erős ember szavakban nagyon erős. Most mutatok egy példát, mi van az üres szavak mögött.

Nem tudom, feltűnt-e, hogy ahhoz képest, hogy Simonka vezeti a Békés megyei Fidesz választmányát, ami gyakorlatilag a más pártokban ismert „megyei elnöki” tisztségnek felel meg, elég sokszor távol marad „véletlenül” a saját pártja és kormánya vezetőinek ideérkezésekor.

Legutóbb ezt a posztot eresztette meg, persze nem ő, hanem „A STÁB” valamely tagja. Végigolvasva törölni kell a könnyet a szemből, annyira megható az aggódó odafigyelés.

Lázár poszt simonka

Aztán, amikor sorra látom a rendezvényről készült fotókat, Simonka csak nem akar feltűnni egyiken sem. Ott sem volt végül? Látom a békéscsabai és a gyulai körzet fideszes egyéni képviselőjét, megérkezett a posztban is emlegetett Lázár János, de Simonka sehol. (Pedig a Körös Hírcentrum elég sok képet feltöltött az oldalára, egyiken sem látni Simonkát.)

De ugyanúgy nem lehetett látni a képeken akkor sem, amikor maga a miniszterelnök, az ország, a nemzet, a magyarság örökös és leválthatatlan kormányzója érkezett Békéscsabára pénzt osztani. Ott sündörgött körülötte a megyei Fidesz színe-java, a miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár is, csak éppen Simonkát nem lehetett látni sehol. Ekkor is más dolga akadt?

Szűkebb vidékünket, a 4. választókerületet figyelve, ott van Mezőhegyes, a Ménesbirtok ügye. Most arra ne térjünk ki, hogy a Ménesbirtokot a Fidesz megvédte – magától (hiszen éppen Simonkáék akarták a rengeteg egybe függő táblát megszerezni), hanem említsük csak azt, hogy Lázár több alkalommal is tárgyalt a városban (itt és itt), a kormánybiztos, Farkas Sándor pedig olyan visszafogottnak nem nevezhető címmel tartott sajtótájékoztatót a helyszínen, hogy „Mezőhegyes újraalapítása”. Simonka egyik felvételen sem szerepel. A város, a társág egyéni fideszes képviselőjét nem hívták meg ezekre az eseményekre? Vagy nem is akarták meghívni? A saját pártja? A saját kormánya?

Ajánlom tehát, hogy mindig nézzünk a dolgok mögé! Ne higgyünk az üres szavaknak,

vesszők simonka

Még ha minden szó után a nyomaték kedvéért vesszőt is tesz ki, akkor is, ha nem kell…

 

 

 

Ne maradjon le semmiről!