Itt van Simonka György legújabb vagyonnyilatkozata!

A parlamenti képviselőknek – így a Békés megye 4. számú választókerületében megválasztott egyéni képviselőnek is – január 31-ig kellett benyújtaniuk a vagyonnyilatkozatukat. Korábban készítettem egy összeállítást a Simonka Györgyről 2016-ban megjelent hírekből, ezt továbbra is ajánlom megtekintésre. Néhány érdekesebb anyag vele kapcsolatban:

 

„Simonka 250 milliós hitelre vállalt kezességet”

„250 millió forintos hitelre vállalt készfizető kezességet Simonka György. Az adós nem fizetett, ezért a fideszes képviselő egyik autóját árverésre is bocsátották. Minderről szó sem esik Simonka György legfrissebb vagyonnyilatkozatában.”

2016. február 10. Forrás: RTL Klub.

 

„Kétmilliárddal tartozik a képviselő cége”

„Kétmilliárd forintos tartozás miatt számolják fel a fideszes Simonka György résztulajdonában álló céget. Az országgyűlési képviselő azt mondja: megdöbbent a felszámolás hírén, mert már évek óta nincs jó kapcsolatban a mezőgazdasági vállalkozás vezetőivel.”

2016. április 18. Forrás: RTL Klub.

 

„Visszakérik az állami támogatást”

„Visszakéri a pénzt a Fidesz azoktól a kormánypárti képviselőktől, akiknek a házára állami támogatásból került napkollektor. A Blikk írta meg, hogy az energiahatékonysági pályázatokon több Fideszes politikus felesége is nyert. Az egyik dél-békési képviselő, Simonka György felesége például több mint másfél milliót kapott.”

2016. április 22. Forrás: RTL Klub.

 

2016-ban szinte minden napra jutott valamilyen botrányos hír, ami Simonka Györggyel volt kapcsolatos.

És sajnos ezek a hírek nem arról szóltak, hogy a térség fideszes egyéni országgyűlési képviselőjeként hol, melyik településen mit ért el, „lobbizott ki”, vagy, ahogy ő szeretné, ha írnám: „harcolt ki”, hanem arról, hogy éppen miből mennyivel gazdagodott ő vagy a bandája. Úgy fogalmaztam korábban, és ezt ma is tartom, mert tény: „Az, hogy ő a választókerülete érdekében ’harcolna’ bármiért is, csak duma! Minden tettét az vezérli, hogy neki személyesen jó legyen.”

Az nem mindennap történik az Országgyűlésben, mint történt vele, hogy pár hónap elteltével visszakérte a képviselői vagyonnyilatkozatát, és az autója mellé odaírta, hogy „végrehajtás alatt”, az egyéb közlendőkhöz meg hogy „kezességvállalás miatti kötelezettség: 357.669.913”.

kezessegvallalas simonka

fiat-ducato simonka

357 millió forintnyi kezességvállalás miatti kötelezettség???!!!

Egy átlagembernek 357 ezernyi kezességvállalás sem nagyon jön össze, mert nincs annyi jövedelme, hogy a bank megadja, nemhogy ennyi!? Mi a csoda folyik itt? És ezt utólag csak így beírni, hogy hoppácska, kimaradt?!

Lássuk, hogyan töltötte ki a legújabb, 2016. évről szóló vagyonnyilatkozatát a mi Simink!

 

Simonka György vagyonnyilatkozata a 2016. évről

Letöltés (PDF, 873KB)

 

Mutatom a változásokat a 2015. évről szóló vagyonnyilatkozatához képest:

Már „csak” 85 millió forintnyi kötelezettség. A 2015-höz képest gyöngy betűkkel kitöltve! Simi megtanult szépen írni!

kötelezettség Simonka 2016

Az autója most „bérelt-lízingelt”. Az előzőt akkor elárverezték? A bérelt autót meg nem lehet lefoglalni, mert bérelt?

autó

És a 9. oldalon a „pénzintézeti számlaköveteléshez” beírt 26.400,- forintot. Igaz, hogy e sor fölé – a gyengébbek kedvéért – oda is írták, hogy csak azt kell bevallani, ami a mindenkori képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladja, de a mi Simink most kiürítette a zsebeit, és az aprót is bevallotta.

Na, ja.

 

 

Frissítés!

Az Index címlapon foglalkozik ugyanezzel a témával a Voldemort, Farkas Flórián és Simonka mindent bevallottak című írásában. Részlet:

Százmilliós adósságok mozognak ide-oda Simonka bevallásában

2016 egyik fideszes botrányhősének egészen jövedelmezően alakult az év, ha abból a szempontból nézzük, hogy tavaly még 357 milliós adósság nyomta Simonka György vállát, bár "csak" kezesként (ha a hitel felvevője nem fizet, akkor a fizetési kötelezettség a kezesre hárul). Ehhez képest ez az adósság most 85 millióra csökkent, vagyis egy év alatt 270 millióval – megtippelni sem merjük, vajon mi történhetett. Mindenesetre Simonka ellen az ügyészség még tavaly ősszel tartozás fedezetének elvonása büntette miatt kezdett el nyomozni, valamint a költségvetési csalás gyanúja is felmerült, még házkutatást is volt a képviselőnél

Simonka neve a Mengyi Rolandot érintő korrupciós ügyben bukkant fel. Az LMP-s Hadházy Ákos az állítja, hogy Dél-Békésben ugyanaz a pályázatíró cég, a Public Sector Kft. bonyolította több nagy projekt előkészítését és pályáztatását, mint amelyik Mengyi pályázataival kapcsolatban. Az egyik, 1,8 milliárdos programot az a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány nyerte el, amelyben Simonka rokonai, munkatársai bukkannak fel. A képviselő neve akkor került elő legutóbb a sajtóban, amikor kiderült, hogy saját unokahúgától bérli otthonát havi 60 ezer forintért. A telket a két házzal akkor adta el, amikor várható volt, hogy végrehajtás áldozata lesz az ingatlan.

A vagyonnyilatkozata szerint a képviselő eközben még mindig kisebbségi tulajdonosa a Magyar Termés Tész kft.-nek. Simonka azt a jó szokását is megtartotta, hogy nem tudja helyesen leírni az autóinak a nevét. Tavaly a Fiat Ducato-ból lett Ducató, idén pedig a lízingelt Volkswagen Paeton második és harmadik betűjét cserélte fel.

 

 

Ne maradjon le semmiről!