Újabb kapcsolat Simonka György és Mengyi Roland között

A Magyar Narancs 2017. január 12-i számában megjelent írás és annak a hetilap internetes oldalán közzétett ajánlója.

Simonka György és Voldemort: 3 milliárdos alapítvány szórta meg közpénzzel a Mengyi-botrány egyik kulcsszereplőjének cégét

Újabb jól jövedelmező kapcsolat Simonka György és Mengyi Roland világa között.
A friss lapszámban a Simonka Györgyhöz köthető cégek és alapítványok elmúlt évekbeli, „kiemelkedő” teljesítményéről olvashat bővebben.
A történet fontos szereplője egy Holbok Sándor nevű cégtulajdonos. „Ahogyan a 168 Óra által feltárt Voldemort-ügyben a Mengyi Roland országgyűlési képviselő felségterületén eltapsolt uniós támogatásoknál, úgy Simonka György territóriumában is megjelent a Public Sector Tanácsadó Kft. E cégnek egészen 2016 novemberéig Holbok Sándor is a tulajdonosa volt” – olvasható cikkünkben. „Holbok minden, a Voldemort-botrányban és a dél-békési projektben érintett cégből kiszállt november 17-én, és a céget is átnevezték ANV Management Kft.-re.”
Holbok neve most azért került elő, mert alaposabban megnéztük, hogy a Simonka-közeli Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány által kiosztotta 2015-ös 3 milliárd forint hova jutott. És az derült ki, hogy a rengeteg támogatást a Holbok-féle cég nyerte el, illetve egy hirtelen felfutó konzorcium.

 

Letöltés (PDF, 177KB)

 

 

 

 

 

Ne maradjon le semmiről!