BEST OF SIMI 2016

Előszó

2016-ban szinte minden napra jutott valamilyen hír, ami Simonka Györggyel volt kapcsolatos. És sajnos ezek a hírek nem arról szóltak, hogy a térség fideszes egyéni országgyűlési képviselőjeként hol, melyik településen mit ért el, „lobbizott ki”, vagy, ahogy ő szeretné, ha írnám: „harcolt ki”, hanem arról, hogy éppen miből mennyivel gazdagodott ő vagy a bandája. Úgy fogalmaztam korábban, és ezt ma is tartom, mert tény: „Az, hogy ő a választókerülete érdekében ’harcolna’ bármiért is, csak duma! Minden tettét az vezérli, hogy neki személyesen jó legyen.”

Összegyűjtöttem a 2016. év Simonkával kapcsolatos híreinek legjavát. Ha csak az ezekben szereplő címszavakat nézzük (házkutatás, nyomozás, belharc, botrány, költségvetési csalás, törvénysértés, cégháló stb.), látszik: nem egy „szokványos” képviselőről van szó.

fiat-ducato simonka

kezessegvallalas simonka

Az sem mindennap történik az Országgyűlésben, mint történt vele, hogy pár hónap elteltével visszakérte a képviselői vagyonnyilatkozatát, és az autója mellé odaírta, hogy „végrehajtás alatt”, az egyéb közlendőkhöz meg hogy „kezességvállalás miatti kötelezettség: 357.669.913”.

357 millió forintnyi kezességvállalás miatti kötelezettség???!!!

Egy átlagembernek 357 ezernyi kezességvállalás sem nagyon jön össze, mert nincs annyi jövedelme, hogy a bank megadja, nemhogy ennyi!? Mi a csoda folyik itt? És ezt utólag csak így beírni, hogy hoppácska, kimaradt?!

Azért készítettem ezt az összefoglalót, hogy egy helyen meglegyen a legtöbb Simonkával kapcsolatos hír a napkollektoraitól (mind a háromtól) a cégügyeiig. A helyi, önkormányzati fenntartású média – és sajnos ide kell sorolni néhány megyei médiát is – ezeknek a nagyon nagy részéről mélyen hallgat. De az országos – még független – média megírta, itt legalább megvan, úgyhogy később ne mentegesse magát senki, hogy ezeket az információkat nem lehetett tudni.

Az internetet még nem tudta megvásárolni Mészáros Lőrinc, bár dolgozik rajta.

Minden cikk az eredeti, teljes terjedelmében is elérhető a „forrás” utáni megjelölésre, linkre kattintva.

Jó olvasást és Simonka-mentes választókerületet kívánok!

Füvesi Sándor

 

*

 

„Háborúznak a fideszesek Békésben”

„a Fidesz Békés megyei elnöke, Simonka György sokak szerint egymaga akarja eldönteni, mire költsék a Békés megyének a 2014 és 2020 közti időszakra leosztott mintegy 50 milliárd forintnyi európai uniós területfejlesztési támogatást. Ez sokaknak nem tetszik”

„Számos megyében gyakorlat, amit Békésben Simonka vert keresztül: a megyei önkormányzat alakít vagy megbíz egy előkészítő, pályázat­író, műszaki ellenőri feladatokat ellátó szervezetet, és az összes projektet az menedzseli. Békésben ez a Simonkához közel álló Projektfelügyelet Kft. lett, amellyel például az orosházi önkormányzat lóhalálában kötött tavaly együttműködési megállapodást.”

„Dél-Békésben felnőttképzésre, átképzésre lenne lehetőség, amelyek azonban munkahelyek nélkül nem érnek semmit, ezért gyakran csapnak át bizonyítványvásárlásba. Az ilyen projektekből könnyebb pénzt kivenni magán- vagy pártcélokra.”

2016. január 11. Forrás: Népszabadság.

 

„Konstruktív együttműködést kér Simonka György”

„a jelenlegi 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrásra akár úgy is tekinthetünk, mint az utolsó ilyen jellegű és nagyságrendű esélyünkre”

2016. január 13. Forrás: Behir.hu.

 

„Simonka 250 milliós hitelre vállalt kezességet”

„250 millió forintos hitelre vállalt készfizető kezességet Simonka György. Az adós nem fizetett, ezért a fideszes képviselő egyik autóját árverésre is bocsátották. Minderről szó sem esik Simonka György legfrissebb vagyonnyilatkozatában.”

2016. február 10. Forrás: RTL Klub.

 

Egy országgyűlési képviselő nem engedhet meg magának 250 millió forintos titkokat

„hogyan adhatott egy bank 250 milliós hitelt valakinek, aki mellett a készfizető kezes egy olyan képviselő, akinek nulla jövedelme van, hiszen már nem őstermelő, a képviselői tiszteletdíj pedig nem fogadható el fedezetként”

„Simonka képviselő úr sofőrje 100 millió forint értékben vett Mezőhegyesen földet egy olyan lakcímre bejelentve, ahol nyilvánvalóan nem lakik senki”

2016. február 10. Forrás: MSZP.

 

Simonka nem tisztázott semmit, az MSZP a mentelmi bizottsághoz fordul

„Egy országgyűlési képviselő nem engedhet meg magának 250 millió forintos titkokat. A Fidesz képviselőjének tegnapi reakciója csak azt erősíti meg, hogy nyakig sáros a fideszes földmutyiban. Az MSZP vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Simonka György ellen a rejtély kivizsgálása érdekében az országgyűlés mentelmi bizottságánál.”

2016. február 11. Forrás: MSZP.

 

Simonka Show a testületi ülésen

„Simonkával teljesen elszaladt a ló. Nem tudom, hol hitte magát, hogy Pusztaottlakán van, valamelyik cégének a taggyűlésén, dinnyeszedés közben, vagy éppen a nyereséget számolja és osztja el, de történetesen ez egy testületi ülés volt. És nem azért választanak az emberek egyéni országgyűlési képviselőt, hogy az bejőve a testületi ülésre az ellenzéket kezdje el szidni és kioktatni. Mert szerinte mi, ellenzékiek kollaboránsok vagyunk, sose dolgoztunk, a munka számunkra 'ismeretlen fogalom', sohasem értünk el semmilyen eredményt, a mezőgazdasághoz aztán végképp nem értünk stb. Simonka nyilvánvalóan teljesen elvesztette a realitásérzékét.”

2016. február 12. Füvesi Sándor írása.

 

Akkor mégis csak pusztaottlakai biznisz és susmus?

fólia pilot mezőgazdaság

„2015. március végén határozott úgy a képviselő-testületünk fideszes többsége, hogy az önkormányzat csatlakozzon a Simonka György képviselő agyszüleményéhez, az úgynevezett Pilot-programhoz. Már az első pillanattól látszódott, hogy itt egy szempont van: az adófizetők pénzéből erre kapott egy milliárd forint támogatást egyéni érdekek mentén felhasználni.”

„Akkor nem tudom, kit lep meg a hír, ami az interneten olvasható, hogy a Fidesz-kormány Belügyminisztériuma leállította Simonka Pilot-programját.”

2016. február 12. Füvesi Sándor írása.

 

„Csendestársak: így üzletel politikus és felesége”

rogan-cecilia

„Gyakran házastársukat használják afféle strómanként a politikusok, ha szorongatják őket az üzleti érdekeltségeik miatt. Ennek fő előnye, hogy a családtagok vagyonnyilatkozata nem nyilvános, így a családi jövedelem jól elrejthető. Ritka, ha valaki a politikusi körben saját jogán üzletasszony.”

„Közös a politikusfeleség üzletasszonyokban, hogy nagy ívben kerülik a nyilvánosságot. Simonka György korábbi agrárvállalkozónak, Békés megye 4. választási körzete kormánypárti képviselőjének a hitvese, Simonkáné Gábor Marianna felvehetné a versenyt Colombo felügyelő csupán hírből ismert feleségével. Főleg azt követően kezdte átvenni férjétől a vállalkozásokat – például a dinnyefelvásárló Simba Hungaryt is birtokló Paprikakert TÉSZ-t –, hogy férje a parlamentbe került. 'Mindenki számára egyértelmű, hogy egyszer sem a tulajdonossal, vagyis Simonkánéval kötött üzletet, hanem a politikussal' – idézte vissza a zöldség-gyümölcs és gabona termesztésével foglalkozó cégek egyik korábbi partnere, hogy szerinte miért nem találkozott egyszer sem az üzletasszonnyal. A cégháló egyes tagjai ugyan időközben felszámolás alá kerültek, azonban így is több olyan akad közöttük, amelynek jelentős befolyása van a helyi üzleti életben, legalábbis a férj körzetében, Orosháza térségében.”

2016. február 20. Forrás: HVG.

 

„Régi-új uradalom”

tanacs-istvan

„A szemünk előtt zajló kisvárosi pusztulásra a kulisszák mögött rátelepedett egy másik történet, Lázár János és Simonka György harca. Simonka is jelkép: a kevéssé művelt, de jó képességű, gátlástalan és mohó, a feletteseihez végtelenül lojális helytartó jelképe. Azok közé a figurák közé tartozik, akiket előszeretettel hoz helyzetbe Orbán Viktor. Csakhogy az ilyen politikus egy idő után több kárt csinál, mint hasznot.
Lázár már a 2014-es helyhatósági választás után felfigyelt rá, hogy Simonka megosztja és szétveri a helyi Fidesz-szervezeteket, mert a saját érdekkörét kényszeríti rájuk a fejlesztésekben. Ellenszenvet kelt – nem a liberális médiában, nem a nagyvárosokban, hanem a jobboldali, konzervatív, tekintélytisztelő vidékiekben. A Fidesz-bázis aranytartalékában. Ezt pontosan igazolta számos választási eredmény Békés megyében.”

2016. március 3. Forrás: Népszabadság.

 

Ne adhassák el az állami földeket!

„Láthattuk az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy Fideszes politikusok, családtagjaik, ismerőseik, jóbarátaik hogyan jutottak hozzá több száz, több ezer hektáros földterületekhez. Ezt szeretnénk megállítani – mondta Füvesi Sándor. – Mezőhegyes példája mutatja, hogy a sikeres tiltakozás eredményeképpen egy csapásra visszakoztak. Pedig Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, a haveri, baráti kapcsolatokon keresztül már ugrásra készen állt. A pályázatra korábban kiírt földrészleteknek majdnem a felét éppen a Simonka György családtagjai, barátai tulajdonában álló cégekhez kapcsolódó társaságok tagjai nyerték.”

2016. március 17. Forrás: OrosCafé.

 

Milendula? Avagy a terelés művészete…

„…amikor a saját pártod végül – nagyon helyesen – felfüggeszti a földárveréseket, és nagyokat koppansz, azután elhallgatsz… meg állítólag kikötik, hogy a kormánybiztos sajtótájékoztatójára, bár te vagy a kormányzó párt megyei elnöke, oda ne merészelj menni…
…szóval, amikor ilyen kellemetlen hírek jelennek meg sorra, akkor az Ibizán edződött habonyok állítólag azt tanácsolják, hogy elő kell valamit venni, mindegy, hogy mit, csak beszélj róla. Valami lokális rezsicsökkentést. Megvan! Mond azt, hogy Caligula! Nem! Levendula! Nem, ez se jó! Kalevala! Nem! Megvan! Ez az: Calendula!”

2016. március 24. Füvesi Sándor írása.

 

Fideszes politikus egymilliárdos 'programja' Dél-Békésben

Mancs cikk öngondoskodás Simonka

„Dél-Békésben ezúttal józan ésszel alig felfogható dolgok történtek. A fideszes Simonka György egymilliárdos programján mutatjuk meg, milyen abszurditásokra képes a NER.

Még a sokat látott NER-hez képest is szokatlan mutatvánnyal rukkolt elő pár hete Simonka György. A dél-békési fideszes képviselőnek több ízben is sikerült megidéznie az ’50-es éveket, amikor a maga által grundolt, egymilliárd forintos ún. pilotprogram záróeseményéről saját falujában, az aprócska, ámde számos állami támogatást elnyerő Pusztaottlakán önmagát idézve ő maga tudósított – természetesen dicshimnuszokat zengve. Az MTI-ben nincs nyoma tudósításnak a március 4-i eseményről, de kisebb portálokon sem láttuk nyomát, hogy az állítólag 'döbbenetesen sikeres', a Belügyminisztérium (BM) finanszírozásával megvalósult majd’ egyéves program summázó eseményét újságírók is látogatták volna. Pedig akár diadalmenetnek is lehetne beállítani a programot – már ha Simonka szavaira hagyatkozunk. 'Sok tanulmány készült arról, hogyan lehetne visszaállítani Magyarországon a háztáji gazdálkodást. Mi azt a feladatot tűztük ki célul, hogy nemcsak kitaláljuk, hogyan lehet háztáji gazdaságot létrehozni, hanem elkezdünk tenni érte. (…) Ezzel olyan dolgot valósított meg ez a tizenkilenc település, amire Magyarországon ezelőtt még nem volt példa – emeltem ki.' (Sic!)

De ez csak a kezdet.

Az egymilliárdos költségvetéssel lefolytatott pilotprogram csupán 100 milliós nyereséget produkált, ennek ellenére Simonka történelmi sikerről beszélt. Az viszont biztos, hogy a program során a Simonkához köthető személyek bőségesen nyertek a közbeszerzéseken. Nyert például:

– Simonka volt cége

– Simonka barátja

– Simonka állítólagos sofőrje

– Simonka üzlettársa

– Simonka rokona

Az egész meglepő dolgokat produkáló dél-békési pilotprogram a gazda Belügyminisztériumnak is szemet szúrhatott, erről tanúskodik a lapunk birtokába került levél is. Két éve mi is meglátogattuk falujában Simonkát, letaglózó volt.

Simonka György legújabb mutatványának pontos részleteit a legfrissebb Magyar Narancsban olvashatja."

2016. április 9.

A Magyar Narancsban megjelent cikket ide kattintva olvashatja el teljes terjedelmében.

 

„Milliárdokat bukott a fideszes képviselő, Simonka György cége”

Simonka dinnye

„Legalább másfél milliárd forintos adósságot hagy maga után Simonka György fideszes képviselőhöz köthető agrárcég, a Magyar Termés Tész Kft.”

„A cég vagyonát 872 millió forintra becsülte a felszámoló, ennyiért értékesítenék azt a négy ingatlant, valamint gépeket, berendezéseket, amelyek a Magyar Termés Tész Kft. tulajdonában voltak a bedőléskor. Ez pedig azt jelenti, hogy a hitelezők mindenképpen bukni fognak. A cég bedőlése azért is nehezen érthető, mert egy rakás állami és uniós támogatást kaptak az elmúlt hét évben 1 milliárd 655 millió forintot. A Termés Tész Kft.-t még 2007-ben alapította Simonka György, ő volt az első ügyvezetője a cégnek. Amikor 2010-ben képviselő lett, lemondott a vezetésről, a felesége vitte tovább az ügyeket. Simonkának 11,2 százalékos tulajdonrésze van jelenleg is a cégben.”

2016. április 18. Forrás: Blikk.

 

Kétmilliárddal tartozik a képviselő cége

„Kétmilliárd forintos tartozás miatt számolják fel a fideszes Simonka György résztulajdonában álló céget. Az országgyűlési képviselő azt mondja: megdöbbent a felszámolás hírén, mert már évek óta nincs jó kapcsolatban a mezőgazdasági vállalkozás vezetőivel.”

2016. április 18. Forrás: RTL Klub.

 

Elviszi a bank a honatya autóját

„Magának Simonka György fideszes képviselőnek kellett kezességet vállalnia a legalább másfél milliárd forint adósságot maga után hagyó Magyar Termés Tész Kft. egyik bankhitelére”

„A felszámolás adatai szerint ugyanis a cég az Unicredit Bank felé is tartozik 250 millió forint és járulékai erejéig. Ezt hét éve vehették fel, a jelzálogjogot a cég ingatlanjaira be is jegyezték, de Simonka is beszállt kézfizető kezesként. Ez annyit jelent, hogy ha az adós nem tud teljesíteni, akkor a kezesnek kell helytállnia helyette. Most is ez történik: mint arról beszámoltunk, a Magyar Termés Tész Kft. több mint 1,5 milliárd tartozással szűnik meg, vagyontárgyait 872 millióért próbálja értékesíteni a felszámoló, eddig sikertelenül. Simonkának ezért az egyik furgonját vonták végrehajtás alá, egy régi Fiat Ducatót.”

2016. április 19. Forrás: Blikk.

 

A napenergia zsákutca, azért a honatyák mégis százezreket kértek rá

Pénz

„Ez az igazi rezsicsökkentés! Állami pénzből szereltetett napkollektorokat családi házára több kormánypárti képviselő.”

„Simonka György fideszes képviselő felesége egyenesen két házukra építtetett napkollektorokat összesen 1,6 millió forint értékben. A képviselő szerint nem volt aggályos a neje pályázata. – Akkor lett volna probléma, ha azért nem nyerhetett volna, mert képviselő felesége – mondta nekünk a politikus. Amikor rákérdeztünk, hogy miért két házra kérték a támogatást, azt felelte, hogy vélhetően mindkettőben akartak a meleg vízen spórolni.”

2016. április 22. Forrás: Blikk.

 

„Visszakérik az állami támogatást”

„Visszakéri a pénzt a Fidesz azoktól a kormánypárti képviselőktől, akiknek a házára állami támogatásból került napkollektor. A Blikk írta meg, hogy az energiahatékonysági pályázatokon több Fideszes politikus felesége is nyert. Az egyik dél-békési képviselő, Simonka György felesége például több mint másfél milliót kapott.”

2016. április 22. Forrás: RTL Klub.

 

Simonka György földszerzési vágya már a saját kormányának is sok volt

„Súlyos tragédiák és visszafordíthatatlan folyamatok indulhatnak be a Ménesbirtok szétverésével: az esztelen földárverés a város csődjével, az ott élő emberek lehetetlen helyzetbe kerülésével jár. Ez az apróság a térség fideszes országgyűlési képviselőjének nem tűnt fel. Simonka György nem szólt, nem tiltakozott. Sőt, térsége egyik települése és vonzáskörzete ellenében dolgozott. Megkockáztatom, a saját és környezete gazdagodására is játszva. Ezt húzta keresztül az a kormányrendelet, amely visszavonta a mezőhegyesi földekre kiírt árveréseket és azok eredményét, és ehelyett mintagazdaságot rendelt létrehozni.”

2016. április 30. Forrás: Magyar Narancs.

 

A hatalom fél a néptől – mondta az MSZP elnöke a fáklyás előtt

„Beszéde elején kiemelte, 125 éve egyszerű parasztemberek, szegény földművesek voltak az események főszereplői és úgy látta, most is lentről szerveződhet az az erő, amely változást hozhat. – Egy ember nem változtathatja meg a világot, de ha összefogunk, ha közösséget keresünk azokkal, akik változást akarnak Magyarországon, akkor elérjük a célunkat – fogalmazott. Szerinte kiváló példa erre a 125 évvel ezelőtti viharsarki eseménysorozat, amely különösen Orosházán volt jellemző. Emlékeztetett, hogy ebben a városban választották országgyűlési képviselővé Táncsics Mihályt, aki a parlamentben arról beszélt, hogy a nincstelennek, a zsellérnek legyen földje, mert az megélhetést ad. – És most azt látjuk, hogy újra zsellérek vannak, csak most Simonka György birtokain kell dolgozniuk. Hol van már az az Orosháza? Hol van már az a küzdelem, ami a nincstelenből esélyt akart formálni, hogy ő is boldogulhasson? – tette fel a kérdést.”

2016. április 30. Forrás: OrosCafé.

 

Bezsebelt állami milliók: Simonka György királysága háromszor körözte le Mészáros Lőrinc Felcsútját

simonka-uzeno

„Pusztaottlaka irgalmatlan mennyiségű állami támogatást nyert az elmúlt években. A nyertes szervezetek tagjai rokoni és más szálon is kötődnek a fideszes Simonka Györgyhöz. De a pénz látszik-e a falun?”

„A Pusztaottlaka Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke Tóth Pálné, aki ismereteink szerint Simonka György testvére, de legalábbis a Simonka-közeli cégekben szereplő Tóth Pálné és Simonka édesanyjának neve megegyezik. A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány aktív munkatársa Gábriel Pálné, akinek a nevével szintén Simonka cégeinek adatai között találkozhatunk. A Jövő Építők Közhasznú Egyesület megalakulása után, kezdetben a Simonkának oly fontos Likefest Park körül tevékenykedett.”

„A Mentor Menedzsment Kft. a hét év alatt három pályázattal közel százmillió forintot nyert, ennek egykori tulajdonosai között Simonka feleségét, édesanyját is megtaláljuk, ahogy ma is, vagy korábban szerepelt köztük Tóth Renáta, Simonka unokatestvére, valamint barátai-üzlettársai, Uhrin András és Baráth Richárd. A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány háromszázmillió forintot gyűjtött be az előző uniós ciklusban, ennek a kuratóriumi elnöke Gábriel Pálné, aki Simonka több cégében is szerepel. (De ugyanitt kuratóriumi tag Uhrin András is.) A szintén a pályázati nyertesek között levő turisztikai szociális szövetkezet elnöke az a Szegedi Balázs, aki Simonka személyi titkáraként is dolgozik. A nemrégiben szintén foglalkoztatásra pályázó Dolgozni Akarók Szociális Szövetkezet elnöke pedig Marsi Csilla, aki az helyi önkormányzati hivatal pénzügyi előadója.”

2016. május 7. A Magyar Narancs részletes tényfeltáró riportját ide kattintva lehet elolvasni teljes terjedelmében.

 

Na, ezért lobbizzon, Simonka úr!

„Megszólalt Simonka György ebben az ügyben? Nem. Láthattuk valahol is, hogy bárkivel tárgyalt volna ezért? Nem. Aztán jött a május 12-i szokásos 'rendkívüli' testületi ülés, ahol az első napirendi pont mellékletében, mintegy mellékesen odaírták, hogy ebből se lesz semmi.”

2016. május 12. Füvesi Sándor írása.

 

Hatvan-hetvenszeres nyereség a haveroknak

„Eddig is nyilvánvaló volt, hogy a mezőhegyesi ménesbirtokkal kapcsolatban maffiamódszereket alkalmaznak, de az már egyenesen vérlázító, hogy Farkas Sándor kormánybiztos módosító indítványa alapján 1,2 milliárd forint kártalanítást kapnak olyan emberek, akik egyetlen kapavágást nem ejtettek azokon a földeken – mondta a Földművelésügyi Minisztérium előtt tartott sajtótájékoztatón Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese. Az országgyűlési képviselő kijelentette, hogy a most kártalanítást kapó személyek birtokba lépésének dátuma 2017. január 1., tehát pár százezer forintos befektetésükért kapnak hatalmas összegeket. Ilyen például a helyi postás, aki egyben a Fidesz ottani elnöke: ő nagyjából 200 ezer forintjáért kap most 8,2 milliót; Simonka György fideszes képviselő fiktív mezőhegyesi lakcímre bejelentett unokatestvére néhány százezres befektetésére 21 millió forintot kaphat; a Miniszterelnökség egyik korábbi – Nagykovácsiban, a 'földjétől' 260 kilométerre lakó jogásza – 15 milliót várhat; egy 30 kilométerre lakó Fidesz-közeli iskolaigazgató-helyettes pedig 14 millióra számíthat.”

2016. május 31. Forrás: MSZP.

 

Vevőt talált a Magyar Termés

„A hivatalos adatok szerint csaknem 161 millió forint volt a nyertes ajánlat, ami nagyjából megfelel a kikiáltási árnak. A Világgazdaság értesülése szerint a vevő nem esik távol Simonka érdekkörétől.”

„A 872 millió forintos irányár egyébként messze nem fedezi a 2,5 milliárd forintra rúgó hitelezői igényeket, de elmarad a Magyar Termésnek folyósított beruházási támogatások összegétől is. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adatbázisa szerint több mint 1,3 milliárd forint beruházási támogatást fizetett ki 2010–2012-ben a cégnek. A hivatal azonban elbukta a követelését, mert határidőn túl jelentkezett be a felszámolási eljárásba. A felszámolás állása alapján valószínűsíthető, hogy csak a jelzáloggal biztosított hitelezőknek jut a pénzből. Listájukon – a balkányi hirdetmény szerint – az Uni­Creditbank 280 millióval szerepel, de jelzálogot jegyeztetett be az állami tulajdonú Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt. is, és végrehajtási joga van az Ottlakai Businesspark Kft.-nek 94 millió erejéig. Utóbbiban tulajdonos Simonka felesége, Simonkáné Gábor Marianna, és ez a park ad helyet a Magyar Termés mellett egy sor társaságnak.”

2016. június 29. Forrás: Világgazdaság.

 

Észrevétlenül nyílt meg a békési zöldségesek kalandparkja

„Elmaradt a Paprikakert Tész Kft. több százmillió forint uniós pénzből felépített kalandparkjának látványos megnyitója, de többszöri határidő-módosítás után végül augusztus 5-én csendesen elindult a Szegedi Vadasparkban a Kalandozoo. A Békés megyei fideszes választókerületi elnök rokonainak is az érdekeltségébe tartozó mezőgazdasági cég uniós forrásból próbálja ki magát Szegeden a szórakoztatóiparban.”

„lényegében cégvezetőként a társaság ügyvezetője irányíthatja a munkáját. Ezt a posztot jelenleg Baráth Richárd tölti be, aki többször feltűnt már Simonka György parlamenti képviselő, a Fidesz Békés megyei választókerületi elnökének környezetében.”

„A szegedi irodával is rendelkező Mentor Menedzsment Kft.-nek nem megy rosszul. 2014-ben 70 millió forint körüli, 2015-ben már 1,3 milliárd forint árbevételt produkált.”

„A kozbeszerzes.ceu adatai szerint pedig csak 2012-ben 120 millió forintot nyert a cég közbeszerzéseken, amelyeken a kiíró vagy a Paprikakert Tész Kft., vagy a Simba Kft. volt, ez utóbbi is, bár már felszámolták, az egykori dinnyekirály, Simonka György érdekeltsége volt. A Mentor Menedzsment Kft.-ben Simonka unokatestvére, Tóth Renáta és a baráti köréhez tartozó Baráth Richárd neve is felbukkan. A Paprikakert Tész és a Mentor Menedzsment Kft. egyébként éppen nemrégiben kötött szerződést Medgyesegyháza önkormányzatával ipari park létrehozására. Ahogy azt mostanra már több fideszes politikus is nyilatkozta, egy potens nemzeti tőkés réteget kell építeniük.”

2016. augusztus 15. Forrás: Délmagyarország.

 

Nesze semmi, fogd meg jól – Voldemort szolgái Békésben is

hadhazy-akos

„A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért 'Közhasznú Alapítvány' közbeszerzéseiről üvölt, hogy senki nem gondolta őket komolyan. Objektív tények támasztják alá a közbeszerzések szabálytalanságát, (nem kompetens cégtől kér ajánlatot, mindig ugyanattól a cégtől kér ajánlatot, amitől ugyanebben a projektben több száz km-re másik falvakban is) illetve a rendkívül rövid időintervallumok a szerződéskötés és a projektzárása között objektívan is valószínűtlenné teszik, hogy történt-e bármilyen teljesítés.”

„Egészségügyi szűrés 25.000 Ft/óra DÉL-BÉKÉSBEN Public Sector Kft. (BUDAPEST 6.ker SZINYEI MERSE utca)
Ajánlatot kértek még: IMS Kft., Friss Európa Nkft.”

„'Családi életvitelt támogató életvezetési és tanácsadási szolgáltatások' ajánlat kérve: Public Sector, Bp. Szinyei Merse utca IMS Kft. (Budaörs, Panoráma út, Friss Europa Kft Bp Ráday utca) 21 millió Ft”

„Azt, hogy a 'közbeszerzés' előre lezsírozott módon történhetett az igazolja, hogy a több száz kilométerrel odébb fekvő falvakban, Cecén és Lajoskomáromban (Fejér megye) ugyanazt a három budapesti céget hívták meg 'egészségszűrés' témában ajánlattételre, mint Dél Békésben.”

2016. augusztus 25. Forrás: Korrupcióinfo – Hadházy Ákos.

 

2,3 milliárd forintnyi megbízást kapott a Voldemort-ügyben is érintett cégcsalád

public-sector simonka fidesz

„A Voldemortként elhíresült fideszes képviselő, Mengyi Roland körül kialakult botrányban érintett pályázatíró cég is részt vett azon a pályázaton, mely során 2,4 milliárd forintot költöttek el humánerőforrás-fejlesztésre főként budapesti cégeket megbízva, Békés megyében – közölte az LMP társelnöke, Hadházy Ákos a legutóbbi 'Korrupcióinfón'. A 168 Óra Online a Miniszterelnökségtől megtudta: a Public Sector Consulting Kft. és testvércége, a Public Sector Tanácsadó Kft. több mint kétmilliárd forint értékben nyert el megbízásokat különböző pályázatok keretében.”

„Az ügyben érintett Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány több közbeszerzésén  részt vett a Voldemort-ügyben érintett pályázatíró cég, a Public Sector Consulting Kft. 'testvércége', a Public Sector Tanácsadó Kft. is.”

„A fenti, Simonka György békési fideszes képviselőhöz köthető alapítvány Hadházy által bemutatott közbeszerzései során a vidék fejlesztésére elnyert uniós pályázat keretében a pályázati helyszíntől több száz kilométerre működő  budapesti és fővároskörnyéki cégek nyertek el sokszor a pályázat céljaival nehezen összhangba hozható vagy értelmetlennek tűnő megbízásokat. Közülük két  pályázaton a Public Sector Tanácsadó Kft. is nyert. Az alapítvány annak ellenére bízta meg sorozatban különböző egészségügyi szűrésekkel, tanácsadással, szemléletmódváltás elősegítésével a céget, hogy annak a  cégadatbázisban bejegyzett tevékenységei között (szoftverkiadás, sokszorosítás,  üzletviteli tanácsadás, konferenciaszervezés stb.)  egyetlen, az egészségüggyel foglalkozót sem találtunk.”

2016. augusztus 30. Forrás: 168 óra.

 

Házkutatást tartottak egy fideszes országgyűlési képviselőnél

kozponti-nyomozo-fougyeszseg

„Házkutatást tartott a Központi Nyomozó Főügyészség Simonka György fideszes országgyűlési képviselő újkígyósi házánál, valamint felesége szüleinél még júliusban – értesült helyi forrásokból az Index.  A Központi Nyomozó Főügyészség nem cáfolta értesülésünket, Nagy Andrea szóvivő mindössze annyit írt, hogy a kérdéseinkre 'jelenleg nem áll módomban tájékoztatást adni'.”

2016. szeptember 19. Forrás: Index.

 

Házkutatás volt a fideszes képviselőnél?

„Simonka György fideszes képviselő tagadja, hogy házkutatást tartottak volna nála, illetve felesége szüleinél. Az állítólagos rendőrségi akcióról az Index írt először, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig nem cáfolta az értesülést, de nem is erősítette meg. A portál szerint mindez még júliusban történt.”

2016. szeptember 19. Forrás: RTL Klub.

 

„Nem akarja belerángatni a családot”

„Nem akarja belerángatni az ügybe a családját – ezt mondta Híradónknak Simonka György. A fideszes országgyűlési képviselőről az Index írta meg, hogy nála és rokonainál is jártak nyomozók még júliusban. Simonka György kedden a rokonainál tartott házkutatással kapcsolatos többszöri kérdésünkre sem adott egyértelmű választ. Hétfőn közleményben annyit írt, az ő házában nem voltak nyomozók. Vagyonnyilatkozata szerint azonban nincs is a nevén lakóingatlan.”

2016. szeptember 20. Forrás: RTL Klub.

 

Simonka tagad és imádkozik, nehogy egy muszlim kaparintsa meg a lányát

„Mivel a nyilatkozata arról szólt, hogy az újkígyósi házában nem volt házkutatás, rákérdeztünk: hogyan lehet, hogy újkígyósi ház nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. Simonka azt felelte: mindenki tudja, hogy a négy és fél éves kisfiával és a másfél éves kislányával abban a házban él. A Hír TV és az Index kérdéseire Hadházy Ákos LMP-s politikus állításait butaságnak minősítette, és újfent kijelentette: egyik újkígyósi címen sem volt házkutatás, amit az újságíró a szomszédok információira hivatkozva említett, továbbá sohasem találkozott a kecskeméti NAV-nyomozókkal, és azt sem tudja, hol van Kecskeméten a NAV Regio­nális Bűnügyi Igazgatósága.”

2016. szeptember 20. Forrás: Népszabadság.

 

Fideszes belharc a hulladékbiznisz körül

„A Darehben két fideszes csoport áll szemben egymással. Az egyiknek a vezéregyénisége Simonka György országgyűlési képviselő, és az általa támogatott orosházi polgármester, társulási elnök, Dávid Zoltán. Szövetségesei választókerületében lévő dél-békési önkormányzatok, amelyek erőteljesen függnek tőle.”

„Sokféle érdek és érdekcsoport vetélkedik a pénzért. Vannak, akiknek az az érdekük, hogy minél többet költsenek lakossági tudatformálásra – de sokak számára a százmilliós nagyságrendű kommunikációs költésből csak annyi látszik, hogy bedobnak egy-egy szórólapot a lakossági postaládákba. Egészen elképesztő, 300 milliós összeget költenek ügyvédi munkára.”

2016. szeptember 20. Forrás: Népszabadság.

 

Megint tarolt a Simonka-hálózat, ezúttal több tízmilliós megrendelést kaptak Simonka falujától

Simonka György

„Simonka György, fideszes országgyűlési képviselő feltűnően népes hálózatot épített fel maga körül az elmúlt években. Erről többször beszámoltunk mi is: ennek a nem túl bonyolult 'technikának' az volt a lényege, hogy Simonka helyén, miután országgyűlési képviselő lett, több cégben is ismerősei, rokonai, esetleg barátai tűntek fel, és ezek a vállalkozások (illetve néha ezektől függetlenül a vállalkozásokhoz köthető egyes személyek) szép számmal kaptak állami megrendeléseket vagy támogatásokat, illetve kerültek be olyan, épp Simonka által menedzselt programokba, mint az általunk is részletesen bemutatott, állami pénzből finanszírozott pilot projekt, ahol temérdek közbeszerzést nyertek meg.”

„És a legfrissebb hír is innen származik: Pusztaottlakán nemrég kihirdettek egy közbeszerzést, ahol az Aktív Klub Szolgáltató Kft. nyert megbízást mezőgazdasági eszközök és termékek beszerzésére 'a Pusztaottlaka településen induló növénytermesztési tevékenység ellátására épülő Startmunka programhoz' nettó 38 millió forintért. (Ez bruttó 46 millió forint.) A cégben 2007-ben volt tulajdonos maga Simonka György, majd később – a rendszeres üzlettárs – Simonkáné is. A vállalkozás mai tulajdonosa pedig az a Gábriel Pálné, aki több, Simonkához köthető cégben is fontos szereplő (volt), így a Paprikakert TÉSZ-ben és a Magyar Termés TÉSZ-ben. De Gábor Pálné nevével találkozhattunk azzal a Dél-Békés Termelőiért Közhasznú Alapítvánnyal kapcsolatosan is, amely közbeszerzésein például a Public Sector Kft. volt a nyertes ajánlattevő.”

2016. szeptember 22. Forrás: Magyar Narancs.

 

Háromszor is nyert egy pályázaton Simonka felesége, több milliót tettek el

simonka-szavaz

„Egy pályázaton háromszor is nyert Simonka György fideszes képviselő felesége. A lakosság részére kiírt napkollektor-pályázaton a politikusfeleség is indult pár évvel ezelőtt és három vidéki ingatlanukra is elnyerte a maximum közeli támogatást. Hogy ne legyen nagyon feltűnő a mohóságuk, a felesége az egyik házra férjezett nevén, másik kettőre pedig lánykori nevén pályázott. Az akkori fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné meg is ítélte a támogatást: mind a három ingatlanra egyaránt 787 190 forintot kaptak, vagyis összesen közel 2,4 millió forinttal támogatta az állam Simonkáék napkollektorait. Simonka nem látott gondot abban, hogy felesége állami támogatásokra pályázott. – Akkor lett volna probléma, ha azért nem nyerhetett volna, mert képviselő felesége – mondta korábban a politikus. De Simonka rokonai és üzlettársai is sikeresen szerepeltek a pályázaton: legalább féltucatnyi közeli ismerősét számoltunk össze a nyertesek listáján.”

2016. szeptember 23. Forrás: Blikk.

 

Nem emlékszik saját közleményére a Fidesz

„Nemcsak Simonka György felesége, hanem anyja is nyert pályázati pénzt háza energiakorszerűsítésére. A Fidesz frakció még áprilisban szólította fel saját képviselőjét, hogy fizesse vissza a támogatási összeget, de ma már a felszólításra sem emlékeztek. A kormánypártok szerint szabályos Simonka György vagyonnyilatkozata is, amelyben nem szerepel az a ház, ahol él, és amelyben az Index szerint házkutatást tartott az ügyészség.”

2016. szeptember 23. Forrás: RTL Klub.

 

Vizsgálóbizottság felállítását javasoltuk, erre elnapolták a testületi ülést!

„Az elmúlt időben több, rendkívül súlyos ügyben a gyanú árnyéka vetült Orosháza Város Önkormányzatára. Ezt az alapos gyanút erősítik a sajtóban megjelent hírek is, amelyek Simonka Györggyel, városunk fideszes országgyűlési képviselőjével kapcsolatosak. Alapvető fontosságú tehát, hogy Orosháza polgárai tisztán lássanak ezekben az ügyekben, és kiderüljön, milyen valós indokok és egyéni érdekek mozgathatták a szálakat a háttérben, amikor például meghívásos közbeszerzésekről, titkosított szerződésekről, elsumákolt pénzekről és homályos kapcsolatrendszerekről van szó. Különösen fontos annak a tisztázása, hogy milyen érdekek mentén fizetnek ki tíz- és százmilliókat, hogyan kapcsolódik Orosháza Város Önkormányzata a Mengyi-ügyben felmerült Public Sector Kft.-hez, B. Szilviához, illetve kiemelten fontos az ún. 'Pilot' közmunkaprogrammal kapcsolatos kérdések tisztázása is.”

2016. szeptember 26. Füvesi Sándor írása.


„Lebuktatta magát Simonka György”

„Az MSZP szerint az eltitkolt ingatlannal kapcsolatban Simonka György saját magát buktatta le: amikor ugyanis megjelent a hír, hogy házkutatást tartottak nála, a fideszes képviselő cáfolatként kiadott nyilatkozatában ő maga írta le: 'Nem tartottak házkutatást újkígyósi ingatlanomban, az ezzel ellentétes híresztelések valótlanságot állítanak.'”
„A probléma csak az, hogy Simonka György vagyonnyilatkozatában nem szerepel semmilyen újkígyósi ingatlan. Az MSZP szerint a fideszes Simonka Györgynek válaszolnia kell, hogy mikor szerezte az újkígyósi ingatlant, és miért titkolta ezt el a vagyonnyilatkozatában. Ha a fideszes képviselő erre nem ad világos és megnyugtató választ, felvetődik a gyanú, hogy az eltitkolt ingatlant a Mengyi Rolandot érintő korrupciós ügyben szerzett pénzből vásárolta”

2016. szeptember 29. Forrás: Népszava.

 

„Parlamenti munkakerülők”

simonka

„Ismerős neveket találni a legalább 50 százalékot hiányzó politikusok listáján. Bár nemrégiben a sajtót kerülő Farkas Flórián (Fidesz) miniszterelnöki biztos kapcsán lehetett hallani: olyan kevés alkalommal vett részt az európai ügyek bizottságának ülésein, hogy lecserélték; hiányzásainak aránya mindössze a képzeletbeli dobogó második helyére volt elég. Első helyen ugyanis a fenntartható fejlődés bizottságából történő közel 90 százalékos hiányzással az a Simonka György áll, akiről nemrégiben az Index azt állította: házkutatást tartott nála a Központi Nyomozó Főügyészség.”

2016. október 7. Forrás: Magyar Nemzet.

 

Törvényt sértett Simonka György!

törvény jog

„A Nemzeti Választási Bizottság egyhangú határozata szerint a népszavazási kampányban Simonka György fideszes országgyűlési képviselő a szórólapja készítésével és terjesztésével megsértette a választási eljárásról szóló törvényben foglalt, jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét. Mivel az október 2-i népszavazás érvénytelen volt, kimondhatjuk, hogy Simonka György veszíteni sem tud tisztességesen.”

2016. október 10. Füvesi Sándor írása.

 

„Simonka nem mond igazat”

„Simonka György fideszes országgyűlési képviselő neve is felmerült a NAV egyik nyomozása során Célpont című műsorunk információi szerint. A politikus választókörzetében, Dél-Békésben 17 millióért szervezhetett egészségügyi szűrőnapot a Mengyi Roland korrupciós ügyében érintett cég. A fideszes politikus azt állította: nyílt eljáráson választották ki a Public Sectort, amely korábban még nem végzett ilyen feladatot. Az LMP társelnöke szerint viszont a pályázat meghívásos volt.”

2016. október 15. Forrás: Hír Tv. 

A Célpont teljes adását ide kattintva lehet megtekinteni.

 

Meddig akarják eltitkolni az igazságot az orosháziak elől?

simonka ház rtl

„Hetek-hónapok óta immár minden napra jut egy-egy hír Orosháza egyéni országgyűlési képviselőjéről, a Fidesz választókerületi és Békés megyei elnökéről, Simonka Györgyről. Ezek a hírek meg is jelennek az országos média még független orgánumaiban, az orosházi adófizetők pénzéből működő közmédiában viszont egyáltalán nem. Örkény István Tóték című kisregénye jut eszembe. Abban a postás kézbesítés előtt a leveleket mindig felbontja, és csak azokat viszi ki, amikben jó hírek vannak. A többit összetépi.”

2016. október 27. Füvesi Sándor írása.

 

Korrupcióinfó: Feljelentik a Simonka-hálózatot 'közpénzlenyúlás' miatt

„Az LMP társelnöke ez alkalommal mégis elsősorban a Mentor Menedzsment Kft. ügyeit vesézte ki. Ebben a vállalkozásban résztulajdonos volt 2012-ig Simonka György felesége és édesanyja is, jelenleg olyanoknak (például B. Richárd) van érdekeltsége a cégben, akivel korábban az országgyűlési képviselő üzleti kapcsolatban állt, a céginformációs rendszer adatai szerint a dél-békési képviselő unokatestvére (T. Renáta) is tagja a vállalkozásnak. A Mentor Menedzsment névre keresve nem találtak sok nyertes közbeszerzést Hadházyék, de miután kiderült, hogy a cég többször nevet váltott, volt Család-Tour és Likefest Kft. is – már több találat volt.”

2016. október 20. Forrás: Magyar Narancs.

 

Átpasszolta otthonát unokahúgának Simonka

Simonka György

„Egy magánszemélytől bérli Simonka György fideszes képviselő pazar újkígyósi otthonát, potom 60 ezer forintért – derült ki a Blikk birtokába jutott dokumentumból. Ezt Simonka a mentelmi bizottság elnökének írásbeli kérdésére árulta el, amikor két ellenzéki képviselő sikertelen vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett a kérdéses ingatlan miatt. Arról azonban nem szólt a politikus, hogy a bérbeadó valójában a saját rokona és üzlettársa is egyben, akinek Simon­káék passzolták át pár évvel ezelőtt az ingatlant. Érdeklődtünk a képviselőnél, hogy miért adták el rokonának a házat, ha utána visszabérelik. – Pár évvel ezelőtt történt, nem kívánok beszélni róla – mondta a Blikknek Simonka György. Amikor rákérdeztünk, hogy szerepet játszott-e a tranzakcióban egy 250 millió forintos banki kezességvállalása, csak annyit felelt: 'Nem' – majd gyorsan elköszönt, és letette a telefont. Simonka volt cége, a Magyar Termés Tész Kft. 250 millió forintos banki hitelére vállalt kezességet évekkel ezelőtt. A cég nem bírta fizetni tartozá­sait, felszámolás alá került. A jogszabály szerint a hitelező a kezestől is követelheti a tartozást, így tett a bank is. Simonkától egy régi Fiat Ducatót tudtak lefoglalni, amit el is árvereztek. Az újkígyósi ingatlant azonban pár hónappal a felszámolás megindítása előtt adták el Simonka unokahúgának, így az otthonukat nem fenyegeti az elárverezés veszélye. Az ingatlant még 2001-ben vásárolta meg Simonka György, az ő nevén volt évekig, majd egészen 2012 végéig a felesége nevén volt a közel 2600 négyzetméteres telken levő, két óriási házzal rendelkező birtok, amelyre állami támogatással két napkollektort is építhettek.”

2016. október 25. Forrás: Blikk.

 

Unokahúgától bérli a birtokot

„Az unokahúgának eladta, most pedig visszabérli tőle a családi ingatlant Simonka György, a Fidesz országgyűlési képviselője. Hatvanezer forint havi díjat fizet a 2400 négyzetméteres birtokért, melyen két nagy ház is áll – írta meg a Blikk. A lap szerint az adásvétel azután történt, hogy a kormánypárti politikus cége tönkrement és kezesként Simonkának kellett volna visszafizetnie egy hitelt. A képviselő Híradónknak azt mondta, racionális döntést hozott háza eladásakor.”

2016. október 26. Forrás: RTL Klub.

 

Feljelentették Simonka Györgyöt

„Véleményem szerint Simonka György eljárása maradéktalanul kimerítette hivatkozott bűncselekmény törvényi tényállási elemeit. Simonka György kezességi kötelezettségvállalását, és így abból folyó tartozását ugyanis írásbeli szerződés, konkrétan egy hitelszerződés rögzítette. Emellett a képviselő úr újkígyósi ingatlanának értékesítésével megakadályozta, hogy kérdéses ingatlan végrehajtás alá kerüljön, így részben gátat szabott a tartozása kiegyenlítésének. A végrehajtás során ugyanis a fedezetül szolgáló ingatlan elvonása következtében csupán egy személygépjárművet tudtak tőle lefoglalni, mely a több százmilliós tartozáshoz képest nem eredményezett említésre méltó megtérülést.”

2016. november 21. Forrás: Népszava. Videó: Csaba Tv.

 

Nyomoznak Simonka ügyében

„Költségvetési csalás miatt már nyomoz Simonka György fideszes képviselő ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség. Ezzel az indoklással utasította el az Együtt feljelentését az ügyészség, amely nyáron többszöri kérdésünkre sem cáfolta, de nem is erősítette meg, hogy nyomoznának a fideszes politikus ügyében. A Fidesz szerint korrupcióban nem ismernek toleranciát, de a képviselőt is megilleti az ártatlanság vélelme.”

2016. december 7. Forrás: RTL Klub.

 

Lázár a Simonka-ügyről: Mindenkinek helyt kell tudnia állni magáért

„Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdezték a Simonka-ügyről. 'Azt tudom mondani, hogy a Fideszben van egy életvezetési szabály, amelyet a miniszterelnök úr az első pontban rögzít. Ez az, hogy mindenkinek helyt kell tudni állni magáért. Ebben a helyzetben is csak ezt tudom mondani' – fogalmazott Lázár János.”

2016. december 8. Forrás: Hír Tv.

 

Itt a fideszes belső utasítás facebookos kommentháborúhoz

troll simonka

„Egy nagyon érdekes dokumentum kezdett szombaton terjedni az interneten, ami első, sőt második ránézésre is úgy néz ki, mint egy elég részletes sorvezető arra, hogy hogyan támogassák a fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György támogatói és választói őt a Facebookon a kommentjeikkel. Hogy a dokumentum hiteles, azt lapunknak Fidesz-közeli források is megerősítették, de Simonka György egyik közeli munkatársa saját, Szegedi Balázs a saját Facebook-oldalán már korábban olyan kijelentéseket tett, amelyek megerősítik: szervezett kommentálásokkal próbálják Simonkát védeni a hívei.”

2016. december 10. Forrás: Index.

 

Jótanácsok kommentelőknek

„Belső utasítás alapján kell megvédeni a Facebookon Simonka György fideszes képviselőt – az Együtt szerint. Bod Tamás, a párt gyulai képviselője kapott egy feljegyzést, amely ahhoz ad praktikus tanácsokat, hogyan álljanak ki a párt támogatói Simonka mellett, akinek személyével összefüggésben költségvetési csalás miatt nyomoznak. A Fidesz nem válaszolt arra a kérdésünkre: központilag adták-e ki a belső utasítást a facebookos kommenteléshez.”

2016. december 11. Forrás: RTL Klub.

 

Megmondanák a híveknek, mit gondoljanak Simonkáról

„A fideszes politikus ellen költségvetési csalás miatt indult eljárás. A többoldalas dokumentum írója ismeretlen, az útmutatóban a többi között azt javasolják, hogy lájkolják Simonka saját Facebook-oldalán közölt saját bejegyzéseit, és kommenteljék is. A címzettek arra is kapnak tippeket, hogy ezekben mit írjanak.”

2016. december 11. Forrás: Hír Tv.

 

Simonka-botrány: egymásnak ugrottak a fideszesek

gyulai-vezetes-fidesz

„A hozzászólásra reakcióként érkezett egy kérdés is: 'Honnan tudjátok, hogy a következő hetek sajtóbotrányai nem rólatok fognak szólni?!'. Erre Alt Norbert úgy válaszol: 'Onnan, hogy soha nem jutott még eszünkbe sem, hogy olyan facebookos kézikönyvet készítsünk, amely útmutatásokat tartalmaz más települések, azok vezetése lejáratására…ne haragudj, de ami most megy, arról inkább no comment…'”

2016. december 11. Forrás: Index.

 

Egymásnak estek a fideszesek

„Egymásnak estek a Békés megyei Fidesz vezetők. Simonka György kormánypárti képviselőt ugyanis a Facebookon előre megírt forgatókönyv alapján védik a hívei miután az ügyészség elismerte: költségvetési csalás miatt nyomoznak személyével összefüggésben. A gyulai fideszes polgármester, Görgényi Ernő szerint aki ártatlan, azt nem kell így megvédeni, ezért azt kéri, Simonka határolódjon el az őt íly módon védőktől. A Fidesz szerint csak helyi ügyről van szó.”

2016. december 12. Forrás: RTL Klub.

 

Politikai cunami lehet a fideszes belháborúból

bod-tamas-szegedi-balazs

„Bod Tamás, az Együtt Békés megyei szervezetének elnöke szerint egyértelmű, hogy a 'stáb' aláírással terjedő hírlevél kiktől származik. Bod Facebook-bejegyzése alá valaki azt kommentelte: 'Kedves Tamás, csak nem gondoltad, hogy szó nélkül hagyjuk az aljas rágalmaidat? Az a bajotok, hogy szervezettek vagyunk? :)'. A kommentelő Bod Tamás szerint az a Szegedi Balázs, aki Simonka kampányfőnöke volt a 2014-es választáson, most pedig kabinetvezetőnek nevezi magát, emellett a Békés megyei közgyűlés képviselője fideszes színekben, és ott a területfejlesztési bizottság alelnöke.”

2016. december 12. Forrás: 168 óra.

 

Az emberek arra kérték a Fideszt, hogy segítsen nekik facebookozni

facebook

„Simonka végül a kiszivárgott hírlevéllel kapcsolatos kérdéseinkre reagált. Azzal kezdte, hogy több zárt Facebook-csoportnak a tagja, ahol a többiek tájékoztatása céljából bárki bármit megoszthat.  'Ez a baráti közösség egy része arra kérte a stábot, hogy segítsenek abban, hogy elmondhassák a véleményüket, a másik része pedig azt kérte, hogy nehogy elharapózzanak az indulatok, csak olyan kommentek jelenjenek meg, amely tűri a nyomdafestéket, és tudomásom szerint egy kolléga vállalta, hogy összegyűjti az eddigi hozzászólásokat, melyeket, ha akartak használtak, ha nem, nem.' Vagyis Simonka elismerte, hogy egy fideszes munkatársa állította össze a kommentháborúban munícióként szolgáló hírlevelet.”

2016. december 14. Forrás: Index.

 

Folytatódik a Simonka miatt kitört fideszes háború Békésben

„Gyula nem féreg
Szerdán Gyula fideszes polgármestere adott ki közleményt, amely elég egyértelműen jelzi a feszültséget. 'Simonka György saját hazugságainak hálójában vergődik, ennek céljából Békés megyei településeket, elsősorban Gyulát illeti hamis vádakkal' – írta Görgényi Ernő. 'Simonka végre elismerte, hogy az ő utasítására készítették azt az útmutatót a kommentelő szimpatizánsoknak, amelyben jó példaként javasolták híveiknek, hogy a gyulai embereket féregnek nevezzék, akiket el kell taposni.'”

2016. december 14. Forrás: Index.

 

Orosháza szégyene!

„Simonka György mondjon le! Botrány botrány hátán! Nap mint nap jelennek meg a fideszes Simonka Györgyről és 'bandájáról' információk, amelyek alátámasztják, hogy a képviselői megbízatását elsősorban a saját és fideszes párttársai meggazdagodására használja.”

„Az, hogy ő a választókerülete érdekében 'harcolna' bármiért is, csak duma! Minden tettét az vezérli, hogy neki személyesen jó legyen. Minden elnyert pályázati pénz mögött, amely látszatra a térség fejlődését szolgálja, minden kétes 'közbeszerzési' eljárásnál ugyanaz a hozzá szorosan köthető érdekkör jelenik meg, mindig ugyanazok a nevek. A Bermuda-háromszögben nem tűnnek el úgy a dolgok, mint ahogy itt a fejlesztésre, képzésre és munkahelyteremtésre szánt pénzek.”

2016. december 14. Füvesi Sándor írása.

 

Fideszes belharc: sok szemét és még több pénz a háttérben

dareh

„A szemétpénzből tehát több érdekkör is részesedni akar. És hát nagyon úgy tűnik, hogy van miből: kommunikációra százmilliót költöttek, de ügyvédi költségekre sem sajnálnak több százmilliókat. Több önkormányzat is azon van kiakadva, hogy miközben a Darehen keresztül elképesztő összegeket költenek, a hulladékfeldolgozás tényleges korszerűsítése egyre késik. Az elégedetlenkedő önkormányzatok ki is léptek a Darehből. Az elégedetlenek között volt Hódmezővásárhely, márpedig az a város Lázár János ellenőrzése alatt áll. Hódmezővásárhely tehát egyszer csak kilépett a társulásból. Ez pedig magyarázatot adhat arra is, miért mernek a gyulaiak most már nyíltan szembemenni Simonkával. De kilépett Nagyszénás is, ahol a 2014-es helyhatósági választáson a Simonka által a Fideszből kiszorított korábbi fideszesek győztek.”

2016. december 16. Forrás: Index.

 

23 Békés megyei polgármester követeli Simonkától, hogy kérjen bocsánatot

„Az a településeket szembeállító politika, melyet Simonka György képvisel, számunkra teljesen elfogadhatatlan! Az ellenségeskedés és gyűlöletkeltés semmiképpen sem szolgálja településeink, és ezzel együtt Békés megye fejlesztését, annak gazdasági fellendülését. Mi, felelős települési vezetők mindenképpen ez utóbbit tekintjük célunknak, hiszen erre esküdtünk fel! Felháborító az az arrogancia, mellyel településeinkkel szemben Simonka György fellép, ezért követeljük, hogy a nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot a Békés megyei emberektől! Kérjük, fejezze be azt a fajta megosztó politikát, amellyel gyengíti megyénk további fejlődését!”

2016. december 16. Forrás: Gyulai Hírlap.

 

Itt van Polt válasza arról, folyik-e Simonka ellen nyomozás

polt-peter

„Polt Péter válaszában azt írta, Simonka György országgyűlési képviselő, így ellene csak akkor lehetne büntetőeljárást folytatni, ha az Országgyűlés felfüggeszti mentelmi jogát. 'Simonka György országgyűlési képviselővel kapcsolatban a mentelmi jog felfüggesztését az ügyészség nem indítványozta.'”

2016. december 28. Forrás: HVG.

 

Gyulai Együtt-elnök: a helyén kell kezelni Polt Péter válaszát a Simonka-ügyben

„Az Együtt gyulai választókerületi elnöke szerint nem utasította vissza a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYFÜ) a feljelentését, amelyet fedezetelvonás gyanúja miatt tett a fideszes Simonka György ellen. A KNYFÜ válaszában azt írták, hogy 'szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán már költségvetési csalás ügyében nyomoznak', és ennek lezárásáról, eredményéről értesítik majd.”

„Egy nyomozás és/vagy büntetőeljárás során egy-egy személy meggyanúsítása az utolsó mozzanatok egyik, így 'ebben az esetben is így kell kezelni Simonka nyilatkozatait és Polt Péter Hadházy Ákos mostani kérdésére adott válaszát' – jelezte.”

2016. december 29. Forrás: HVG.

 

Ne maradjon le semmiről!