Korrupciógyanú 5. Sörrel, virslivel és fideszes mutyival közpénzen?

 

Fetser János interpellációja

Az orosházi családok, adófizetők verejtékes munkájával befizetett pénzéből önök nagyvonalúan

19.389.222,- Ft-ot költöttek a Sör-Virsli Fesztiválra,

hiszen fontosabb feladatot nem találtak megoldani a városban. Miközben a lakosságot folyamatosan azzal szédítik, hogy nincs pénz a jogos igényeik kielégítésére.

2016. május 23-án készült szerződés Orosháza Város Önkormányzata és Ádászné Andrusik Katalin között, aki egy Rendezvényszervező Zrt.-t képviselt.

9.548.000,- Ft értékben a rendezvényszervező cég köteles biztosítani fotóst, egészségügyi biztosítást, a fellépőknek helyiséget, biztonsági tervet, műsorvezetőt ezért a hatalmas összegért, amelyet július 15-17. napján terveztek megtartani. Nem egy több hetes, hanem egy három napos rendezvényről beszélünk.

Kérem, mondja el a nélkülöző és érdeklődő orosházi családoknak, akiknek a jogos igényeit folyamatosan azzal hárítják el, hogy nincs pénz, hogy tételesen mi került 9.548.000,- Ft-ba. Hogyan lehet egy szerződést úgy megkötni, hogy eleve nincs mellette tételes költségkimutatás?

Miért nem számolnak el a közpénzzel? Mivel az eső elmosta a rendezvényt, a mai napig ebből a szerződésből ténylegesen mennyit fizettek ki és mire?

Ki készítette és bonyolította a közbeszerzést, az tartalmazott-e részletes költségkimutatást? Kiket hívtak meg a közbeszerzés nyomán, és milyen referenciák alapján?

Tisztességesnek és szükségesnek tartja-e, hogy

az őrző-védő céggel egy bruttó 2.005.965,- Ft-os szerződést kötöttek

erre a három napos rendezvényre? Amelyet végül nem is tartottak meg! Miért kellett ennek ellenére 33 fő (!) vagyonőrt összesen 990, tehát majdnem ezer (!) órában fizetni a szerződés szerint?

Félnek az orosházi emberektől? Vagy ez is egy fiktív, túlárazott szerződés? Ön szerint ezek a tételek a hanyag vagy a hűtlen vagyonkezelés büntetőjogi kategóriájába tartoznak-e?

 

Dávid Zoltán "válasza"

A szerződés Orosháza Város Önkormányzata és a Orosházi Rendezvényszervező és Szolgáltató Zrt. között jött létre, amely a Kbt. előírásai alapján nem volt közbeszerzés köteles.

A Rendezvényszervező Zrt. kötelezettsége volt az önkormányzat által közvetlenül szerződő fellépőkön kívül a rendezvénnyel kapcsolatos minden egyes tevékenységet elvégezni és minden feltételt biztosítani.

Amikor tőlünk független okból meghiúsult a rendezvény, akkor a jogszabályi előírásokat betartva a tételes elszámolás az önkormányzat és a Rendezvényszervező Zrt. között megtörtént. A tételes elszámolás az őrző-védő céggel szintén megtörtént.

A Rendezvényszervező Zrt.  részéről sikerült a fellépéseket későbbi időpontra átszervezni, így ezen koncertek az orosházi lakosok számára a rossz időjárás ellenére mégsem elveszett tételek.

Ami az utolsó bekezdésben felsorolt kérdéseit illeti, nyugodtan dobálózzon a különböző büntetőjogi kategóriákkal, legalább alkalma nyílik polgármesteri regnálása idejéről nosztalgikus érzéseit felidézni.

 

Fetser János nem fogadta el a "választ"

Ön viccel vagy ennyire buta? Nem tud válaszolni a feltett kérdésekre!

Az volt ugyanis a feltett kérdés, hogy ez a 9 millió 548 ezer forinttal számoljon el tételesen, hogy mi került ennyibe. Semmire sem tud válaszolni, mert mindent fölolvas! A fejében nincs semmi!

És ha arra biztat bennünket, hogy tegyünk feljelentést, akkor majd teszünk.

De mivel ez közpénz, és a fellépők díjazása egy külön tétel volt, ezért továbbra is adott a kérdés: mi került 9 és fél millió forintba? Az alpolgármester nem tudta megmondani, mert nem volt benne a szerződésben. Fölhívta a Timikét, majd a Timike leírja… Na, a Timike a mai napig nem írta le! Miért nem hozták ide?!

Ennyire ne csináljon már paródiát abból, hogy polgármester létére bohóckodik itt és semmire sem válaszol! Nem szégyelli magát?!

Álljon föl, és adja át másnak a helyet! Ez felháborító!

(A képviselő-testület fideszes többsége Dávid Zoltán "válaszát" elfogadta.)

 

 

 

Ne maradjon le semmiről!