Kinek a feladata a Szobabérlők házának normális működtetése?

Immár sokadik alkalommal kerül terítékre az Október 6. utcai Szobabérlők házának ügye, mivel csak magyarázkodnak, de nem oldanak meg semmit – szokásukhoz híven!

Berúgott, szétfeszített ajtók, verekedés, drog, késelés, tisztességes lakók vegzálása, állandó feszültség, a zárak tönkretétele – lehetne sorolni az atrocitásokat. Ígéret született, hogy ezt megszüntetik, de azóta sem történt semmi. Sőt, a helyzet rosszabb, mint valaha!

Egy bennfentes őrző-védő kft.-vel kötöttek szerződést, aki az esemény megtörténte után kivonul, és megállapítja, hogy például tényleg szétszedték éjjel 11-kor a bejárati ajtót – majd hazamegy! Ennek mi értelme van? Mennyit fizetett ki a Városüzemeltetési Zrt. ennek a cégnek a szerződés megkötése óta? A Szobabérlők házába be nem jelentett, illegálisan ott lakó emberek jogtalanul tartózkodnak az épületben. Miért engedik?

Teljes a zűrzavar és a káosz, amit önök a gátlástalan lakáskiutalással idéztek elő – itt az eredménye. Meg tudják oldani, hogy a város szívében ne legyen „Chicago”?

Addig, amíg volt portaszolgálat, ellenőrizve nyugodtan működött a ház. Miért nem állítják vissza? Már számtalanszor kérték a lakók és javasoltuk mi is.

Milyen határidővel és kinek a felelősségével szüntetik meg az atrocitásokat? Konkrét dátumot és a feladat elvégzéséért felelős nevét mondja, hogy ne lehessen elkenni! Megkérdezték az Orosházi Rendőrkapitányságot, hogy milyen megoldást javasolnak? Ha igen, kérem, ismertesse az orosházi polgárokkal!

 

Dávid Zoltán "válasza"

Képviselő úr kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy az Október 6. utcán található garzonbérlők házának működtetése – mint ahogy az elmúlt évtizedek alatt folyamatosan – még mindig az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. feladata.

Sajnálatos módon ez év elejétől kezdve megszaporodtak a garázda jellegű cselekmények az ingatlanban, melynek oka néhány olyan személy beköltözése a házba, akik nem hajlandóak a közösségi együttélés alapvető szabályait betartani.

Első körben ezzel kapcsolatos probléma kezelése érdekében februárban lakógyűlést tartott vezérigazgató úr a garzonbérlők házában, ahol konszenzusos döntés született egy kamerarendszer telepítéséről, az épületszintek egyedi zárhatóságának biztosításáról, továbbá szerződéskötésre került sor az Oros-Sekuritechnika Kft-vel napi 24 órás kivonuló szolgálat biztosítása érdekében.

Ezt követően a helyzet normalizálódni látszott, melyet alátámasztott a május hónapban megtartott újabb lakógyűlésen elhangzott felszólalások.

Ez év szeptemberében – a már említett renitens személy egyike és annak családtagjai – ismételten a lépcsőházban verekedett, amit a telepített kamerarendszer rögzített.

Ennek következményeként az üzemeltető Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója két renitens bérlő esetében szeptember 30 és október 31-i határidő figyelembe vételével rendkívüli felmondással élt.

Ezzel párhuzamosan egy újabb kamera felszerelése van folyamatban, mely kamera a bejárati ajtót figyeli és annak zárjának megrongálását hivatott megakadályozni.

Tájékoztatom, hogy kivonuló szolgálatra a szerződés megkötése óta, nettó 225.000 Forint került kifizetésre, az említett portaszolgálat felállítása aránytalanul nagy összegben terhelné meg az üzemeltető költségvetését, ugyanakkor nem rendelkezne hatósági jogkörrel, így nem biztosítana intézkedési lehetőséget.

Az Orosházi Rendőrkapitányság természetesen tájékoztatva lett és tudomással bír a garzonbérlők házában tapasztalható esetenkénti rendbontásokról, melynek megakadályozása érdekében a rendőrség járőrszolgálata sűrűbben keresi fel el az adott ingatlan környezetét.

 

Nem fogadtuk el Dávid Zoltán válaszát

Fetser János egy percben indokolhatta, hogy miért.

 

 

Ne maradjon le semmiről!