Gazdasszonyképző: szándékosan teszik tönkre?

Az alábbi interpelláció a képviselő-testület augusztus 29-i ülésén hangzott el Dávid Zoltánnak és a fideszes testületi többségnek címezve.

Volt egyszer egy Kossuth Mezgé,

aminek a fideszes döntéshozók

először a nevét vették el.

2009-ben leverték Orosháza első díszpolgára névbetűit a falról, és hogy a megalázás még nagyobb legyen, éppen Harruckernre nevezték át az intézményt. A fideszes oktatáspolitika „stabilitására, kiszámíthatóságára” jellemzően, abból később rövid időre Farkas Gyula, majd hosszabb időre Tisza Kálmán lett. Az orosházi nemes iskolai hagyományokat semmibe véve már Gyulai központtal, a Gyulai Szakképzési Centrum „telephelyeként”.

Nem volt elég, hogy a Kossuth névtől megszabadultak, elkótyavetyélték a több milliárdos, hatalmas vagyont is, iskolaépületestül, földestül, gépestül, mindenestül. Mindegy volt, csak menjen. El az orosháziak, a közösség tulajdonából! Mindegy, hogy hányan dolgoztak érte és mennyit!

E közben elkótyavetyélték a Gazdasszonyképzőt is, ami Gyopárosfürdőn a Hűvös közben található, mert azt mondták, hogy orosházi városi tulajdonban nincs jó kézben, ingyen oda kell adni. Mert majd az új tulajdonos ilyen meg olyan oktatási célra fogja használni. Pedig éppen a város tulajdonában volt megfelelő kézben. A Kossuth Mezgé akkori igazgatója,

a tragikusan fiatalon és életerősen elhunyt igazgató, Pintér Tibor,

Pintér Tibor

2008-ban büszkén nyilatkozta, hogy saját erőből az általa vezetett intézmény több millió forintot rá is költött, az tökéletesen jó állapotban van. Használták is, ameddig lehetett.

Amióta kikerült a Gazdasszonyképző az orosháziak tulajdonából, ennek öt éve, nem használják semmire. Hiába tettük szóvá, hiába kérdeztünk rá, hiába szólítottuk fel önöket, hogy ismerjék be a korábbi rossz döntésüket, és kapjuk vissza a régi tulajdonunkat, nem csináltak semmit. Most is, kívülről megnézve (bemenni ugyanis nem lehet, a kapu zárva van), az épület állaga romlik, az udvar rendezetlen, derékig ér a gaz, pedig a Gyopárosi útról a látvány a turistákat is eléri, de önöket ez sem zavarja.

Gazdasszonyképző

 

A felirat még a régi, őrzi a szellemiséget. Ezt még (!) nem verték le.
A felirat még a régi, őrzi a szellemiséget. Ezt még (!) nem verték le.

 

Dávid Zoltán "válasza"

– amit az alpolgármester olvasott el, mivel Dávid Zoltán nem volt bent a teremben.

A Tisza Kálmán Szakképző Iskola és Kollégium nevével kapcsolatban bizonyára képviselő úr is tudja, hogy az szeptember 1-től újra visszakapja Kossuth Lajos nevét.

A Gyulai Szakképzési Centrumnak egyébként nem telephelye, hanem szakmailag önálló tagiskolája az intézmény.

Kép forrása:  http://www.oroshazagyszc.hu/index.php/intezmenyi-adatok
Kép forrása: http://www.oroshazagyszc.hu/index.php/intezmenyi-adatok

Az intézmény vezetőjétől kapott tájékoztatás szerint a gazdasszony képző telephelyüket szeretnék pályázati forrásból rendbe tenni, és “tanpanzióként” újra a kereskedelem-vendéglátás szakmacsoportos képzések gyakorlati színtereként hasznosítani. Ennek megvalósítására keresik a lehetséges pályázati forrásokat.

Nem fogadtam el ezt a "választ"

Itt lehet meghallgatni, ahogy egy percben indokol(hat)tam, hogy miért.

 

In memoriam Pintér Tibor

Letöltés (PDF, 344KB)