50 éves érettségi találkozó a Kossuth Mezgében

Bogdánffy Csaba egykori szocialista képviselőtől, előző ciklusbeli frakciótársamtól, címzetes és nagyrabecsült iskolaigazgatótól érkezett az alábbi híradás, amit – mintegy "vendégposztként" – változtatás nélkül megosztok, tekintettel arra, hogy mondanivalója van a jelen kornak is.

DSCF1969

Június 4.-én tartotta meg 50 éves érettségi találkozóját a volt Orosházi Kossuth Lajos Mezőgazdasági Technikum 1966-ban végzett osztálya. Az akkori 35 főből 19 volt diák emlékezett az eltelt időszakról. Meghívásukat Fekete Sándor osztályfőnök és Dr. Dominkó István egykori tanáruk is elfogadta. A jelenlévők meleg szavakkal elevenítették fel az 50 évvel ezelőtti eseményeket, mindannyian hitet tettek az egykori országos hírű intézmény szellemisége mellett, kiemelve, hogy az ott szerzett ismeretek jelentősen befolyásolták életpályájukat aminek következtében aktív részesei lehettek az egykoron világhírű hazai mezőgazdaság aranykorának.

Ugyanakkor sajnálatukat fejezték ki, hogy az 1922-ben egyedüliként alapított alma mater ma már nyomokban sem emlékeztet régi önmagára, elvesztette arculatát, a sorozatos fenntartó valamint névváltoztatások folyamatában az egykori oktatási struktúra kiszorult az intézmény falai közül, amelynek következtében  mára egy átlagos közoktatási intézménnyé degradálódott.

Bogdánffy Csaba