Ez így komolytalan és nevetséges!

Dávid Zoltán többször megmutatta ebben az önkormányzati ciklusban, hogy levegőnek nézi az ellenzéket, és azt tartaná a legjobbnak, ha nem is léteznénk. Azzal kezdte, hogy csak fideszes külső tagokat terjesztett be az önkormányzat bizottságaiba, az önkormányzati tulajdonú cégek felügyelő bizottságaiban sem lehet ellenzéki delegált, nehogy belelássunk az ügyekbe, a végén még azt is megtiltotta, hogy egy testületi ülésen kérdezhessek, a Fidesz-kormány megyei hivatalának kellett rendreutasítania. Továbbra is be vagyunk korlátozva a hozzászólások idejét és számát tekintve, még a saját interpellánciónkat sem olvashatjuk fel, fontos előterjesztéseket csak az utolsó pillanatban kapunk meg, sőt, még az sem ritka, hogy az asztalon találjuk kiosztva, amikor a testületi ülésre bemegyünk.

Ma egy újabb pontot lépett át Dávid Zoltán, ami immár teljesen komolytalanná és nevetségessé teszi azt, amit úgy hívunk, képviselő-testületi ülés. A szervezeti és működési szabályzat tartalmazza a rendkívüli ülés fogalmát, régen is, nagyon ritkán, volt ilyen. Bármikor bekövetkezhet olyan vis maior helyzet, ami indokolja, hogy napokon vagy órákon belül ülésezzen a testület. Ezt használta már tavaly is ki a Fidesz, minden második ülést "rendkívülinek" hívtak össze. Ez csak duma volt, semmi rendkívüli nem volt az előterjesztésekben, azt mind rendes ülésen kellett volna tárgyalni, csak a rendkívüli ülésen nem szólhatunk hozzá napirend előtt sem, nincs interpelláció, és jóval kevesebb ideje marad az ellenzéknek, hogy utánanézzen a dolgoknak, beszéljen olyan emberekkel, akik a témában járatosak, és esetleg kellemetlen kérdéseket tegyünk fel.

Most, amikor e sorokat írom, március 5. szombat délután három óra múlt. Az előbb kaptuk meg a március 7. hétfőre (!) szóló meghívót a hozzá tartozó anyagokkal. Március 7. hétfő 12.30 órára hívta ugyanis össze Dávid Zoltán a testület újabb rendkívüli ülését 11 nyilvános és 2 zárt napirendi ponttal. Egyik sem indokolja a rendkívüli ülést. Nekem, mint a Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága tagjának hétő 8.00 órára (!) kell bemennem "rendkívüli" bizottsági ülésre. A pénzügyi bizottság hétfőn 10.00-kor, az ügyrendi 11.00-kor ülésezik. A családi élet utolsó heti pihenőnapjára és a családi élet szentségére más ügyekben (például vasárnapi boltbezárás) oly kényes Fidesz ad nekem egy egész vasárnapi napot arra, hogy feldolgozzam a kiküldött anyagokat, tájékozódjam, beszéljek szakértőkkel. Azért írtam meg gyorsan ezt a cikket, hogy lássák az orosháziak, hogyan működik az önkormányzat. Igazából nem bennünket, ellenzéki képviselőket néznek semmibe, hanem az orosháziakat! Mindannyiunkat azért küldtek oda a választók, hogy rendes munkát végezzünk. Erre ők ilyen körülményeket teremtenek.

Szégyen és gyalázat! Botrány!

 

Letöltés (PDF, 51KB)