Mint a Luca széke

Már csak mosolygok, amikor az éppen aktuálisan nyilatkozó mond egy időpontot az Orosházi Kórház új technológiai tömbjének elkészültére. Én már akkor hiszem, ha látom. A másfél milliárdos első TIOP-os támogatási összegről a döntés még a Bajnai-kormány ideje alatt született, az pedig nem most volt! (2010. április 23.)

Az alábbiakban kigyűjtöttem néhány idézetet az elmúlt öt évből, hogy éppen ki mikorra jelölte meg az átadás idejét.

A belső rendszer is átalakul majd építészetileg, minden ésszerűsödik a kórházon belül és az új tömb is felépül. A folyamat idén szeptember 30-án indul és 2012. augusztusában fejeződik be – mondta dr. Kalmár Mihály, az orosházi kórház főigazgatója.

Hétfőn kezdődnek az 1 milliárd 338 millió forint támogatásból megvalósuló beruházás munkálatai, és csaknem egy évig tartanak – írták 2012 szeptemberében.

Az államnál a működtetés és a beruházások is biztosabbak. Látszott ez a most épülő technológiai tömb esetében is. A főigazgató váltás után nem sokkal kiderült, hogy nem elég az a pénz, amit az építkezésre kapott a kórház. Ezért Simonka képviselő úrral közösen keményen lobbiztunk, hogy legyen plusz pénz. Nem akartunk a minőségből visszavenni, így 276 millió forint plusz összeg érkezett az államtól. Ezt a város soha nem tudta volna kifizetni egymaga. Az eszközpark is komolyan fejlődik, késő tavasszal remélem, át is adjuk az új épületet – nyilatkozta Dancsó 2014 januárjában.

Dr. Duray Gergő, a kórház főigazgatója ezúttal is mérleget vont az elmúlt egy év történéseiből. Kitért a csúszásban lévő, de várhatóan idén ősszel elkészülő technológiai tömbre, korszerűbb informatikai rendszerre, az orvostechnikai eszközök bővülésére, a kórházban megvalósuló képzésekre.