Újabb pénz a pusztaottlakai szervezetnek

Megint testületi ülés lesz és megint rendkívüli. Rendkívüli ebben a városban lassan már minden. Ebben az évben egyébként több volt a rendkívüli ülés, mint a tervezett, ha hívnak, persze megyek. Egy napirendet fogunk tárgyalni, arról most nem írnék, egy egyszerű pályázat beadása, biztos a múlt héten írták ki, azért kell ilyen hirtelen összerántani a testületet. Hanem lesz előtte bizottsági ülés is, ott pedig két kérelemmel: a kedvencem, a Jövő Építők TDM, most éppen 1.300.000 forintot kérnek, a másik pedig a művelődési ház.


A pusztaottlaki széllel befútt, Simonka Györgytől nem távol álló derék egyesület dolgaival már többször foglalkoztam itt, van róla külön közleményünk is, kaptak 30 milliót az orosháziak adóforintjaiból megtámogatva, csak elszámolni nem sikerült nekik, meg én nem tudom, hogy ki mennyi eredményét látja a munkájuknak. Erre az évre is kaptak városi marketingre, meg külön 10 és fél milliót sörvirslire (láttuk, perfekt szervezés volt), most meg egyik reggel felébredtek és rájöttek, hogy kellene pénz a Beatrice-koncertre. A művház meg most döbbent – gondolom – rá, hogy augusztus 20-ára az Állami Népi Együttes sem ingyen jön.
De most komolyan! Amikor három héttel egy augusztus 20-i hosszú hétvége előtt esnek be a kérelmek, és így, akkor azok a programok elő vannak készítve?
Szervezetlenség, káosz, kapkodás.
Orosháza, 2015 nyara. És sajnos, ahogy látom: folytatása következik…