Békéscsaba, Gyula, de hol van Orosháza?

Ugye Ön is olvassa az ilyen híreket? Ugye Ön is látja, hogy éppen a gyulai és a békéscsabai kórházban folyik hatalmas értékű műszerbeszerzés uniós pályázatból? De minkét intézményben más fejlesztések is zajlottak és zajlanak.

A mi kórházunkba hány nagy értékű új műszer érkezett az elmúlt években? Volt egy kisebb értékű, 240 milliós (attól még persze fontos) fejlesztés az SBO tekintetében és folyik a központi technológiai tömb kialakítása, amit 2012-ben kezdtek el építeni, a Luca-széke is hamarabb elkészült volna már, de ez még nem. (Csak jelzem, ez annyira elhúzódott, hogy a támogatásáról még a Bajnai-kormány döntött. Az pedig immár hat éve volt.)
Nem szoktam mindig az ilyeneket reklámozni, én azt szeretném, hogy az én városom fejlődjön, de azoknak a szemellenzősöknek, akik hasra esnek attól, mert mondjuk egy védőnői szolgálatot beraknak a kórházba és kinevezik az “év egészségügyi fejlesztésének”, azért még elmondhatjuk, hogy másutt hogy van.

Csak nem bírom ki, hogy egy pár nappal korábbi hírt is ide ne tegyek. A Szent István Egyetem a Békés megyei campusain is hatalmas, másfél milliárdos projektet valósít meg, ez érinti Békéscsaba és Gyula mellett Szarvast. Ön mikor hallott utoljára orosházi hasonló projektről, egyáltalán bármi hasonló léptékűről? Pedig van orosházi felsőoktatási képzés is! Egy évig volt nappali tagozatos felsőfokú képzés is, a fideszes vezetők egymást ütötték el a mikrofontól néhány éve, hogy learassák a babért, aztán az Orbán-kormány barbarizmusa kinyírta ezt is, és szépen elhalt itt minden.
Lemaradunk vagy már le is maradtunk. Orosháza kullog. Csak a vak nem látja.