Zászló

Olvasom a hírt, hogy Kövér László, az Országgyűlés elnöke kivitette az ülésteremből az uniós és a magyar zászlót, amit a szocialista képviselők vittek be. A döntését ezekkel a szavakkal indokolta: “Én megértem, hogy szocialista képviselőtársaim mindig csak valamilyen más színű zászlóval együtt tudják elviselni a magyar nemzeti lobogót, vagy vörössel, vagy kékkel, de ez most a magyar nemzeti parlament.”

A képen egy igazi, ízig-vérig konzervatív, jobboldali politikus, a volt francia elnök, Nicolas Sarkozy. Mögötte a nemzeti lobogójuk mellett szorosan az EU-s zászló, mert így szokták. Mutathatnék más hasonló jobboldaliakat is a Lajtán túlról.
Az uniós csatlakozásról 2003-ban népszavazás döntött (83%-os többséggel, az több mint 2/3, ugye?). Nem bekényszerítettek bennünket, döntöttünk. Ma Magyarországon szinte csak az épül, legyen út, iskola vagy szennyvíz, amit az unió támogat. Lehet róla vitatkozni, hogy jó vagy sem, de ez egy szabad formáció, ki is lehet lépni belőle. De ha egy vezető politikus ezt akarja, ha a pártja ezt akarja, a kilépést, akkor ezt kell kimondani. Az lenne az egyenes beszéd, addig ez, amit most is Kövér előadott csak sunyi, gyáva és alpári.
Kompországot megint lökdösik visszafele. Vigyázó szemünket nyitni kék lassan!…